keskiviikko 5. huhtikuuta 2023

Paluu menneeseen

Kosmetologin palvelut ja kasvohoidot vaihtelevat muodin mukaan ja aina tulee joku buumi, mitä lähes kaikki tekevät. Itse en lähde mukaan mihinkään hoitobuumeihin tai muotijuttuihin hätiköiden, vaan seuraan aika pitkään, onko uusi menetelmä varmasti kelvollinen.


Vaikuttaa siltä, että kasvohoidoissakin trendit kiertävät kuten muodissa ja nyt palataan 80-luvulle - valitettavasti.


Paluu 1980-luvulle

Nyt olen huomannut, että palataan menneisyyteen ja luullaan sitä uudistumiseksi. Olen hiukan huvittuneena seurannut, miten jotkut kosmetologit siirtyvät käyttämään luomukosmetiikkaa ja luopuvat hoitolaitteista. 
Tätä kosmetologin työ oli 80-luvulla, mutta nykykosmetologit eivät sitä muista. Itse, kun aloitin hoitolani 80-luvulla, kosmetiikan kemia oli vielä alkutekijöissään ja hoitotuotteiden imeytyvyys oli hyvin vähäistä. Laitehoitoja kyllä tehtiin, koska ionosvirtalaitteet tulivat kosmetologien käyttöön jo 1930-luvulla. Varsinaisia mikrovirtoja ei käytetty ja hoitolaitteita ei ollut kuin muutamia. 
Tuo 80-luku oli vähän suvantovaihetta kosmetiikan kehityksessä, koska silloin oli jo poistettu käytöstä vaaralliset raaka-aineet, joita käytettiin 1950-luvulla. Silloin kosmetiikassa oli hormoneja, vahvoja valkaisuaineita, raskasmetalleja ja muita aineita, jotka myöhemmin todettiin vahingollisiksi ja ne kiellettiin kosmetiikassa. Ihmisten muistikuvissa nuo raaka-aineet kyllä ovat pysyneet, koska vieläkin monesti luullaan, että meikit ja kosmetiikka ovat jotenkin vaarallisia. 
Ensimmäisen kerran, kun kuulin kasvohoidoista, jotka nykyään tehdään pelkästään käsin ja luomutuotteilla, koin sen ihan asiakkaiden huijaamiseksi. Kasvohoidon vaikutus on aika mitätön ilman hoitolaitteita ja ammattikäyttöön tarkoitettuja hyvin imeytyviä hoitotuotteita. Minusta ei ole järkevää tarjota asiakkaalle kasvohoitoa, jonka hän voisi tehdä itsekin kotonaan. 
Nyt olen ymmärtänyt, että on paljon ihmisiä, jotka eivät haekaan apua ihoonsa, vaan heille riittää, että kasvohoito on ”luonnonmukainen”. Tosin suurin osa tehokkaistakin vaikutusaineista on luonnosta saatuja, mutta ne käsitellään bioteknisillä menetelmillä, jolloin raaka-aineesta saadaan pois herkistymistä aiheuttavat aineosat, kuten siitepölyt.
Niin sanotussa luonnonkosmetiikassa herkistymisvaara on suurempi, kuin muun kosmetiikan kohdalla. Itse en edes uskaltaisi käyttää luonnonkosmetiikkaa, koska niin monella ihmisellä on siitepölyallergiaa tai joku muu herkkyys, joka pitäisi huomioida. Voin luottaa Dermalogican ja iS Clinicalin tuotteisiin, koska on äärimmäisen harvinaista, että ne aiheuttaisivat herkistymisiä.


Mikrovirtalaitteilla lisätään vaikutusaineiden imeytymistä

Erilaiset mikrovirtalaitteet ovat aina kuuluneet kosmetologin työvälineisiin. Kosmetologin koulutukseen kuuluu sähköoppi ja olen todella kiitollinen nykyisin, että sain siihen perusteellisen koulutuksen. Meille sähköopin opetti ammattikoulun sähköpuolen opettaja. 
Vanhimmat sähkövirtalaitteet ovat korkeafrekvenssi ja iontoforeesi, jotka ovat olleet käytössä 1930-luvulta lähtien. Sen jälkeen on tullut ultraäänivirta, radiofrekvenssihoidot ja infrapuna- sekä led-valohoidot. Nykyisin erilaisia laitteita on kymmenittäin ja ilman jonkinlaista mikrovirtalaitetta hoitoaineiden imeytyvyys ei ole kovin hyvä. 
Myös laser oli käytössä 1990-luvulla, mutta se oli buumi, joka tuli ja meni ja silloin todettiin, ettei laser sovellu kosmetologin käyttöön. Itse teen pääsääntöisesti kahta kasvohoitoa eli Nanolift-hoitoa (131€) ja Dermatudea (yksi hoitokerta 177€ ja neljän kerran sarjahoito 620€) ja kummankin hoidon nimi on tullut siinä käytettävästä laitteesta. Nanolift on mikrovirtalaite, mutta Dermatude ei ole. Dermatude-kasvohoito tehdään sähköllä toimivalla koneella, mutta sähkö pyörittää vain laitetta, joka tekee mikrokanavointia, eikä sähkövirta ole vaikuttavana tekijänä Dermatude-kasvohoidossa.
Nanolift-kasvohoidossa käytetään kahta mikrovirtaa, joilla vaikutetaan ihoon. Ensimmäinen käytetty virran muoto saa aikaan aineenvaihdunnan sekä verenkierron elpymisen ja toinen vaihe imeyttää hoitotuotteet syvemmälle kuin käsinhieronnalla on mahdollisuus saada. 
Ihmisessä itsessään on sähköinen lataus, joten sähkö ei ole elimistölle mitenkään vieras asia. Olen kehittänyt itse Nanolift-kasvohoidon yhdistämällä monen oppimani kasvohoidon parhaat puolet yhteen hoitoon. Kukaan muu ei tee Nanolift-kasvohoitoa ja olen kehittänyt mikrovirran vaikutuksen siten, ettei se tunnu juuri miltään, mutta vaikutus on erinomainen. 
En halua satuttaa asiakasta turhaan, vaan haluan, että ihminen saa rauhoittavan lepohetken samalla, kun tehdään tehokas kasvohoito. Itse en missään tapauksessa luopuisi mikrovirtalaitteista, koska ilman niitä, hoito ei ole kovin tehokas. 
Nämä erilaiset hoitolaitteet ovat järkyttävän kalliita ja nuoren vasta valmistuneen kosmetologin on vaikea niitä hankkia. Onneksi moni laitteiden myyjä antaa leasing-mahdollisuuden ja siten pääsee pienemmälläkin sijoituksella tekemään tehokkaita hoitoja. 
Näköjään kasvohoidoissakin muodilla on kiertokulku ja nyt 80-luvusta on tarpeeksi kauan, ettei niitä hoitotapoja muista muut kuin me ”vanhat” kosmetologit. 






⭐️ Osallistu Tähtiarvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa Dermalogican Active Moist kosteusvoide + 5 paria iS Clinicalin Active Peel System -hoitolappuja ja aikaa osallistua 17.4.-23 asti.

4.4. arvonnassa voitti Piia Mäkihannu, joka oli kommentoinut 25.3. julkaistuun päivitykseen Instagramissa. Paljon onnea!




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi19:37

    Pitäisikin kokeilla ja varata kasvohoito. Varmaan auttaisi ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin ja raikastaisi naaman ihoa.

    VastaaPoista