lauantai 15. huhtikuuta 2023

Rypistyminen on monelle henkinen järkytys

Auringon valo on armoton ja näin keväällä peilistä näkyvät kasvot, jotka ovat kymmenen vuotta vanhemmat kuin syksyllä. Kevät on kauneushoitoloiden sesonkiaikaa, kun pimeän talven jälkeen halutaan näyttää hyvinhoidetulta.



Vanhenemiseen pitää sopeutua

Vielä parikymmentä vuotta sitten en paneutunut näin tarkkaan asiakkaiden tuntemuksiin vanhenemisesta. Nelikymppisenä se ei ollut vielä niin omakohtaista, että olisin pysähtynyt miettimään sitä kriisiä, mitä ihminen kokee, kun ei ole enää kolmekymppinen.
Nyt ymmärrän, että vanheneminen ja rypyt ovat lähes kaikille yllätys. Itselläni on ollut työni kautta ehkä enemmän aikaa sopeutua siihen, mitä tuleman pitää. Sanoisin, että jokainen kokee ristiriitaa oman ulkonäkönsä ja sisäisen tunteensa kanssa. Kaikille on järkytys, että peilistä katsoo vanha nainen, vaikka sisäinen olotila on sama kuin ennenkin.
Pappani kiteytti tämän vanhuuden lauseeseen, että jalat on jo haudassa, mutta sielu käy edelleen rippikoulua. Näin se vaan on, että jokainen meistä joutuu sopeutumaan muuttuvaan ulkonäköön ja itse ajattelen sitä osana ihmisenä kasvamista. 
Itse olen tullut siihen lopputulokseen, että en anna ulkonäköni romahtaa, vaan vanhenen hitaasti ja arvokkaasti. Arvokkuudella tarkoitan sitä, että en rupea väkisin leikkimään kolmekymppistä, koska se jos mikä on säälittävää. Hyväksyn sen, että mitä ulkonäöllisesti menetän, sen elämänkokemuksessa ja viisaudessa voitan. 

Vanhene viisaasti

Ulkonäön kohentamiseen on paljon keinoja, mutta ikääntymistä ei voi pysäyttää. Eikä ole olemassa hoitoa, joka palauttaisi ulkonäön takaisin kolmekymppiseksi. Joillekin ulkonäön muuttuminen on hyvin rankka prosessi ja joskus asiakas syyttää jotain tehtyä hoitoa, käytettyä hoitovoidetta, lääkettä tai lääketieteellistä operaatiota ulkonäön vanhenemisesta. Varsinkin ihmiset, jotka ovat olleet hyvin pienellä vaivannäöllä tyytyväisiä ulkonäköönsä. Joskus tuntuu, että he kokevat ulkonäkönsä pettäneen heidät ja pitävät epäoikeudenmukaisena, että heidänkin on hoidettava itseään. 
Kasvoille voi tehdä monia plastiikkakirurgisia operaatioita, joilla ilmettä voi nuorentaa. Kuitenkaan plastiikkakirurgille ei kannata kaikkia säästöjään kantaa, koska elämässä on muutakin nautittavaa. Kirurgiset toimenpiteet ovat hyvä asia ja varmaan itsekin joskus päädyn niihin, mutta niissäkin pitää löytyä kohtuus. Siihen kierteeseen ei kannata ryhtyä, että ainoa elämänsisältö on ryppyjen korjaaminen.
Kosmetologisilla hoidoilla voi ulkonäköä auttaa paljon ja koskaan ei ole liian myöhäistä hoitaa ihoaan. Plastiikkakirurgia ja kosmetologin palvelut eivät ole toistensa kilpailijoita, vaan päinvastoin ne täydentävät toisiaan. Ei ole mitään järkeä nostaa ilmettä kirurgisesti, jos iho on harmaan kirjava ja hilseilevä. 
Totuus on myös, että hyvin hoidetulla iholla ryppykin näyttää paremmalta. Nykyisin käsissäni on menetelmiä ihonhoitoon, mistä en osannut edes unelmoida 80-luvulla. Säännöllisellä kasvohoidolla pystyy pitämään itsensä 10-15-vuotta nuoremman näköisenä. 



⭐️ Muista osallistua Tähtiarvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa Dermalogican Active Moist kosteusvoide + 5 paria iS Clinicalin Active Peel System -hoitolappuja ja aikaa osallistua 17.4.-23 asti.



2 kommenttia:

  1. Anonyymi20:18

    Hyvin kiteytti pappasi: jalat jo haudassa, mieli rippikoulussa.
    Ja hyvin ajateltua asiaa kirjoitit itsekin.
    Onneksi nykyään on tosiaan paljon tuotteita ja hoitoja, joilla voi saada kasvoihinsa kohennusta. Vaikka olisi kuinka elämän kalkkiviivoilla, en näe syytä olla huolehtimatta kunnosta ja ulkonäöstä - jos siihen on voimia. Jotenkin kaiken elämän väistämättömän potaskankin kestää paremmin, kun on peilikuvaansa tyytyväinen

    Leena .

    VastaaPoista
  2. Anonyymi21:15

    Aurinko vanhentaa ja rypistää kasvoja, joten sitä kannattaa välttää. tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista