lauantai 8. huhtikuuta 2023

Rasvainenkin iho tarvitsee kosteutta

Yleensä, kun uusi asiakas kokee tarvitsevansa ihonpuhdistusta, kyseessä on epätasapaino ihon toiminnassa. Asiakas itse panostaa puhdistamiseen ja aina vain tehokkaampiin rasvaisen ihon tuotteisiin ja tilanne pahenee.


Epämääräisten näppylöiden ja finnien taustalla onkin usein pintakuiva iho ja liian voimakkaat pesuaineet. 


Kuivuus tukkii ihohuokoset

Varsinkin näin talvella on hyvin tyypillistä, että iho on niin pintakuiva ja kireä, ettei ihotali pääse huokosista ulos. Rasva jää muhimaan talirauhasiin ja jossain vaiheessa tulehdusta aiheuttavat bakteerit löytävät saman talirauhasen ja sitten onkin finni valmis.
Finnin parantuminen kestää pintakuivalla iholla noin 2-3 viikkoa eli tavallista kauemmin. Iho alkaa näyttämään kirjavalta, kun siinä on eri parantumisvaiheessa olevia finnejä, tulehtuneita talirauhasia ja hilseilyä. 
Tähän tilanteeseen saadaan apua nopeasti kuorinnan ja kosteutuksen avulla. Ensinnäkin kannattaa hylätä kaikki kuivattavat pesuaineet ja muut voimakkaat rasvaisen ihon tuotteet. Parasta on siirtyä kosteuttaviin ja ihoa normalisoiviin hoitotuotteisiin. 
Helpoin valinta pesuaineeksi on iS Clinicalin Cleansing Complex (55€), joka on jo itsessään kevyesti ihoa uudistava ja tukee ihon omaa bakteerikantaa. Puhdistusgeelin rinnalla voi käyttää sen sisarustuotetta Cleansing Complex Polish (63€) kuorinta-ainetta. Sillä ihoa voi kuoria  noin 2-3 päivän välein. 
Kannattaa huomioida, että tämä Cleansing Complex Polish on ihan huippuriittoisa. Sitä ei kannata ottaa kämmenelle kuin parin riisinjyvän kokoinen tippa, koska muuten sillä voisi pestä koko ylävartalon. 


Kosteutta ja rauhoitusta talineritykseen

Hyvin usein asiakkaalle on valittu jossain kosmetiikkamyymälässä rasvaisen ihon hoitovoiteita, jotka vain lisäävät ihon kuivumista ja tukkiintumista. Ohuet kosteuttavat hoitovoiteet ovat paljon järkevämpi valinta ja seerumeilla voi rauhoittaa talineritystä. 
Hyviä seerumivaihtoehtoja on useampiakin. iS Clinicalin Active Serum (15ml 102€ ja 30ml 170€) on samalla silottava ja ihon väriä tasoittava ja kirkastava. Yli kolmekymppiselle Active Serum on hyvä valinta ja se samalla ennaltaehkäisee ihon vanhenemista. 
Dermalogican Age Bright Clearing Serum (75€) tasapainottaa talineritystä, tasoittaa ihon väriä ja hajottaa pigmenttiläiskiä. 
Tähtitarjouksena oleva Active Moist NYT 63€ (78€) on erittäin hyvä hoitovoide aamulla ja illalla seerumin päälle. Se on ohut hyvin imeytyvä kosteusvoide, joka sopii tulehtuneelle akneihollekin. Active Moist toimii hyvin meikinalusvoiteena ja meikki levittyy tasaisesti sekä pysyy mattapintaisena koko päivän. Myös pojat ja miehet pitävät Active Moistista, koska se imeytyy niin nopeasti, eikä jätä rasvaista pintaa iholle.




⭐️ Osallistu Tähtiarvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa Dermalogican Active Moist kosteusvoide + 5 paria iS Clinicalin Active Peel System -hoitolappuja ja aikaa osallistua 17.4.-23 asti.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti