keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Kasvohoito vai hemmotteluhoito?

Nykyisin naistenlehdissä ja somessa kirjoitetaan paljon hemmotteluhoidoista ja ihastellaan niiden hyvää tekevää vaikutusta. Jo useamman vuoden ajan kuulen uusilta asiakkailta, että he ovat käyneet aikaisemmin vain hemmotteluhoidoissa.


Mielestäni kasvohoitoon tulee aina sisältyä sen rentouttavan vaikutuksen lisäksi perusteellinen ihon hoitaminen.


Mikä on ”hemmotteluhoito”

Voi olla, että olen vanhanaikainen tai ymmärtämätön nykymaailmaa kohtaan, kun en käsitä, miten hemmotteluhoito eroaa muista kasvohoidoista. Kosmetologien palvelut ovat valitettavan kirjavia ja asiakkaan on lähes mahdoton valita, mihin menisi kasvohoitoon. 
Nyt mietin, että onko palveluiden sekamelskaa vielä lisätty eriyttämällä hemmotteluhoito muista kasvohoidoista. Minun järkeni ja työtapani mukaan ihonhoito ja hemmottelu ovat samassa paketissa. Olen aina panostanut siihen, että kasvohoidon yksi tärkeä vaikutus on rentoutuminen ja rauhoittuminen eli tuo muodikas hemmottelu. 
En pysty ymmärtämään, tekeekö joku kosmetologi kasvohoitoja, joiden vaikutus on hemmottelu ja rentoutuminen, eikä ihon hyvinvoinnista juurikaan välitetä. Pahaa pelkään, että tähän suuntaan ollaan menossa. Olen itse käynyt erilaisissa koehoidoissa ja tiedän suuntauksen olevan hoitoihin, joissa tehdään vaikka nopea hapotus, eikä hoitoon kuulu juurikaan muuta. Niistä hoidoista on turha odottaa rentoutumista, vaan asiakas on valmis puolessa tunnissa ja lähtee aristavalla iholla ulos. Ihon silottumisen kannalta tulos voi olla hyvä, mutta se olisi vielä parempi, jos ihoon hierottaisiin kosteuttavat seerumit ja samalla asiakas rentoutuisi. 
Onneksi päätän itse, miten kasvohoidot tehdään, enkä noudata minkään brändin protokollaa. Minun tekemä kasvohoito on aina myös hemmotteluhoito. 


Kasvohoidon tarkoitus on tasapainottaa ihon tilanne

Ilmeisesti tällainen hemmotteluhoito ei juurikaan auta iho-ongelmiin, mutta asiakkaalle tulee rentoutunut ja miellyttävä olo. Tällaisen hoidon hinta on edullisempi, kun ei tarvita mitään tehokkaita ja kalliita vaikutusaineita. Sitä en kyllä ymmärrä, että kosmetologi tekisi hoitoa vain hemmottelutarkoituksessa ja ihon ongelmat sivuutettaisiin. 
Kylpylöissä voidaan tehdä näin, kun asiakkaat tulevat kuin liukuhihnalla, eikä muodostu mitään pitkäaikaista hoitosuhdetta. Minulla työntekijänä ollut kosmetologi oli ollut pitkään kylpylässä töissä. Hän teki kyllä kasvohoidon huolella, mutta ei ottanut mitään kontaktia asiakkaaseen ja ihonhoitoajatus oli hukassa. Ilmeisesti siinä oli kyse juuri tästä hemmotteluhoidosta, jossa ei mitenkään perehdytty ihon ongelmiin, vaan tehtiin jokaiselle sama rutiinihoito. 
Siinä kohtaa olin työnantajana aika pulassa, kun vaadin, että hoitolani kasvohoitoihin kuuluu aina kotihoitosuositukset, jatkohoitosuunnitelma ja asiakkaalle pitää kertoa, mihin asioihin ihossa kasvohoito vaikutti. Huomasin, että on lähes mahdotonta muuttaa toisen työtapoja, ellei hänellä itsellään ole motivaatiota oppia uutta. Minäkin haluan antaa asiakkaalle rauhoittavan hemmotteluhetken joka kasvohoidon yhteydessä, mutta myös perusteellisen ihonhoidon.


⭐️ Muista osallistua Tähtiarvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa Dermalogican Active Moist kosteusvoide + 5 paria iS Clinicalin Active Peel System -hoitolappuja ja aikaa osallistua 17.4.-23 asti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti