perjantai 26. toukokuuta 2023

Älä tuhlaa kosmetiikkaa

Yritän aina neuvoa asiakkaita käyttämään hoitotuotteita niin, ettei niitä mene hukkaan. Kuitenkin tuotetta pitää laittaa tarpeeksi tai siitä ei ole mitään hyötyä. Jokainen voidetuubi kannattaa leikata vielä poikki ennen kuin heittää sen pois, niin sieltä saa vielä muutamaksi päiväksi ainetta.


Laatukosmetiikka sisältää paljon vaikutusaineita, joten pienempi kerta-annos riittää.


Käytä kotihoitotuotteita riittävästi

Ihmiset ovat hyvin erilaisia siinä, miten he käyttävät kotihoitotuotteita. Jotkut hulvaavat parissa viikossa voidetuubin ja toinen käyttää sitä vuoden. Kummassakin tapauksessa hoitotuotetta menee paljon hukkaan. Hoitotuotteesta ei ole mitään hyötyä, jos sitä käytetään silloin tällöin. Jotkut ovat säästeliäitä ja käyttävät seerumia vain pari kertaa viikossa. Silloin olisi ollut järkevintä jättää seerumi ostamatta ja käyttää sekin raha tehokkaampaan voiteeseen. 
Seerumin vaikutukset menevät hukkaan, ellei sitä käytetä hoitokuurina. Seerumi on kuin antibioottikuuri ja se käytetään joka päivä pullo loppuun asti. Hoitovaikutus katkeaa, jos välillä tulee monen päivän tauko. Joskus kuulen asiakkaalta, että hänen ystävänsä neuvoi, ettei seerumia pidä käyttää kuin silloin tällöin. Yleensä kysyn onko tämä ystävä kosmetologi? Hämmästelen aina sitä, miten ihminen uskoo ystävän neuvoon enemmän kuin ammattilaisen. 
Olen muutaman kerran kokenut sen, että asiakas on ostanut viikkoa aikaisemmin voiteen ja tulee ostamaan uuden tuubin. Olen hämmästynyt asiasta ja kysynyt, mitä edelliselle tuubille on käynyt. Tästä on selvinnyt, että asiakas on käyttänyt tuotetta monta kertaa päivässä ja runsaita kerroksia. Asiakkaalla on ollut niin suuri ahdistus jostain iho-ongelmasta, että hoito on mennyt aivan överiksi. Tämä ei ole mitenkään harvinaista, että iho-ongelma vaikuttaa mielentilaan ja ihminen suistuu raiteiltaan. Hoitoaineen liiallinen käyttö voi jopa pahentaa ihon tilannetta huomattavasti ja se on huonompi vaihtoehto, kuin liian vähäinen käyttö.


Kosmetologi ei saa säästellä aineita kasvohoidoissa

Vuosien varrella olen kuullut kymmeniä tarinoita asiakkaiden kokemuksista eri kosmetologeilla. Tietysti kokemukset ovat subjektiivisia, enkä tiedä, mitä loppujen lopuksi on tapahtunut. Kaikista eniten kuulen siitä, että asiakas on kokenut hoitotuotteita käytettävän liian vähän. Kasvohieronta on ollut vähäinen ja epämiellyttävä, kun hierontavoidetta on liian vähän ja syntyy epämiellyttävä hankaus. 
Kasvohoidon vaikutus ei ole haluttu, ellei hoitotuotteita käytetä tarpeeksi. Itse en mielestäni koskaan säästele hoitoaineista, eikä sellainen olisi luonteeni mukaista. Kuitenkin olen tarkka siinä, etten turhaan tuhlaile rahanarvoisia hoitoaineita. 
Tämä on usein ristiriita, mikä tulee työntekijöiden kanssa, kun hoitoaineita menee paljon enemmän hukkaan. Tämän olen työnantajana kokenut lähes jokaisen työntekijäni kanssa. Jos työntekijä käyttää hoitotuotteen kahdessa viikossa ja minä neljässä viikossa ja teen paljon enemmän päivässä hoitoja kuin toinen, jossain on vika. Silloin esimerkiksi naamioannos sekoitetaan liian isoksi ja puolet siitä menee roskiin. Tämä on niin kallista, että olen käynyt lukemattomia keskusteluja siitä, ettei hoitotuotteita saa heittää roskiin. 
Tämä sama kannattaa huomioida kotonakin, ettei voidetta kannata ottaa kädelle ruokalusikallista ja heittää siitä puolet pois. Kiinnittäkääpä nyt huomiota siihen, käytättekö hoitotuotteita liikaa vai liian vähän.Tähtitarjoukset 29.5. asti:


🧡 Muista osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa iS Clinicalin C Eye Serum Advance+ silmänympärysseerumi (arvo 79€) ja aikaa osallistua 29.5.-23 asti.Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

1 kommentti:

  1. Näitä hassuja kommentteja oon kans kuullut vuosien varrella, että käytä vaan voidetta tai seerumia, kun on tärkeää menoa, eli n 2x vkossa. Mulla olis atoopikkona silloin aina iho rikki. Itse käytän varmasti ennemmin liikaa, kun liian vähän tuotetta. Dermalocigan tuotteita täytyy kyllä laittaa paljon vähemmän, kuin mitään muuta ennen käyttämääni merkkiä. Ihmettelen usein kosmetiikasta bloggaavia, jotka käyttää kalliita tuotteita eri sarjoista ja useita tuotteita yhtä aikaa. Esim seerumeita voi olla käytössä vaikka 5 ja eri seerumia ehtii käyttää noin kerran viikossa. Yritän itsekin jatkossa käyttää aina entiset loppuun ennen kuin ostan uutta.

    VastaaPoista