keskiviikko 24. toukokuuta 2023

Eri ihotyypit kuivuvat eri tavoin

Kirjoitan usein ihon kosteuttamisesta ja puhun siitä paljon kasvohoitoasiakkaille. Kuitenkin erilaiset ihotyypit tarvitsevat eri kosteutustuotteita. Talvella Suomen ilmastossa jokainen ihotyyppi tarvitsee kosteutta, mutta kosteuttavissa tuotteissa on vaihtoehtoja.


iS Clinicalin superkosteuttavaa Hydra-Cool Serumia voi kesäisin käyttää myös kosteusvoiteena.


Ikä vaikuttaa ihon kuivumiseen 

Iällä on suuri merkitys sille minkälaista kosteushoitoa iho tarvitsee. Parikymppinen iho on yleensä pintakuiva ja finnejäkin pukkaa silloin tällöin. Silloin paras valinta on pelkkä kosteuttava tuote ilman öljyjä ja lipidejä. 
Täysin rasvaton kosteusvoide tai seerumi on iS Clinicalin Hydra-Cool Serum (72€-112€), jota näin kesällä nuori ihminen voi käyttää kosteusvoiteenakin. Toinen suosittu kosteustuote nuoremmillekin on Dermalogican Active Moist (48€-78€) ja herkälle, punoittavalle iholle Calm Water Gel (53€) on rasvaton kosteusgeeli.
Nelikymppisenä iho tarvitsee kosteutta, mutta myös ihon oman suojakalvon vahvistamista. Siinä iässä suosittelisin, että kannattaa ottaa käyttöön seerumi. Seerumi poistaa kuivuuden ja sen päälle levitettävä hoitovoide vahvistaa ihon omaa suojabarriääriä. Suositukseni on Dermalogican Circular Hydration Serum (66€) ja sen päälle hoitovoiteeksi Skin Smoothing Cream (48€-108€)
Vaihdevuosi-iän jälkeen yli kuusikymppisenä iho on kuiva ja ohentunut. Jo yli viisikymppisenä iho tarvitsee kosteuttavia tuotteita, jotka ovat myös vahvistavia. Hoitolani suosituin voide on Dermalogican Intensive Moisture Balance (100ml 78€ ja 150ml 108€), joka sisältää kosteutta, mutta myös ihoa vahvistavia lipidejä. Nämä libidit ehkäisevät ihon ohentumista ja myös hyvä kosteutus vahvistaa ihoa. Erinomainen seerumi kuivalle yli nelikymppiselle iholle on Dermalogican Smart Response Serum (148€), koska sillä on monipuolinen vaikutus. Se on hyvä kosteuttaja, mutta se myös vahvistaa ihoa ja hidastaa veltostumista.Rasvainen pintakuiva iho

Yleensä asiakkaat kokevat hankalimmaksi ihotyypiksi rasvaisen ihon, joka on kuitenkin pintakuiva. Lähes kaikki rasvaiset ihot ovat pintakuivia talvella sisälämmityksen aikaan. Tuo pintakuivuus aiheuttaa hilseilyä, joka taas lisää ihon tukkiintumista. 
Riittävän kosteuttavat kotihoitotuotteet vähentävät myös finnejä, tukkeumia ja punoitusta. Rasvoittuvalle iholle käytettävät kosteuttavat tuotteet pitää sisältää pelkkää kosteutta eli yleisimmin hyaluronihappoa. Muut hoitavat aineet kotihoitotuotteissa lisäävät rasvoittumista tai tukkivat ihohuokoset.
Puhtaasti kosteuttavia tuotteita on jo mainitut Hydra-Cool Serum ja Circular Hydration Serum. Calm Water Gel eli vesivoide on myös pintakuivalle rasvaiselle iholle erinomainen kosteusvoide. Se ei takuulla rasvoita, mutta kosteuttaa riittävästi ja rauhoittaa tulehtuneen ihon punoituksia. Tähtitarjoukset 29.5. asti:


🧡 Muista osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa iS Clinicalin C Eye Serum Advance+ silmänympärysseerumi (arvo 79€) ja aikaa osallistua 29.5.-23 asti.Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti