torstai 11. toukokuuta 2023

Hyviä tuloksia jäädytyshoidolla

Olen nyt muutaman viikon tehnyt ainakin kerran päivässä jäädytyshoidon asiakkaalle rasvaluomien ja varsiluomien poistamiseksi. Rutiinit alkavat muodostumaan ja työ nopeutuu, kun kokemusta kertyy joka päivä lisää. 


Helpolla ja nopealla jäädytyshoidolla voidaan poistaa kaikki häiritsevät varsi- ja rasvaluomet.


Jäädytyshoito on kivutonta

Jäädytyshoito eli kryohoito on kivutonta ja se on nopeaa tehdä. Ennen koulutusta epäröin sitä, että onko hoitomenetelmä kivulias ja tarvitaanko siinä puudutteita. Koulutuksessa ymmärsin, että kipua ei ehdi tuntua, kun jäätyminen tapahtuu sekunnissa. Tuntuma on lähinnä verrattavissa hyttysen pistoon. 
Teen jäädytyshoitoa koko vartalolle ja yhdellä kertaa voi käsitellä kymmeniä varsi- ja rasvaluomia. Kryokynällä suihkautetaan typpioksidia, joka on -87 asteista, kolmeen kertaan luomen kohdalle. Jokaisen suihkautuksen välillä odotetaan minuutin verran, jotta typpioksidi ehtii vaikuttamaan. 
Luomen ympäristö hiukan turpoaa ja punoittaa käsittelyn jälkeen ja reaktio näyttää samalta kuin hyttysen pisto. Lievää arkuutta kohdassa voi tuntua parikin päivää, mutta harva tuntee edes sellaista. Jäätymisen myötä ihokudos alkaa uudistumaan ja parantamaan itseään ja luomi putoaa pois noin 1-3 viikon kuluessa. Tämä kannattaa huomioida, että luomi ei lähde heti, vaan vasta parantumisprosessin myötä. Pari päivää jäädytyksen jälkeen luomen kohta tummuu ja nousee lievästi koholle. Luomesta tulee paljon näkyvämpi noin viikon ajaksi kuin se alunperin on ollut.
Tähän kannattaa varautua, ettei kasvojen alueelle tehdä jäädytystä esimerkiksi juuri ennen tärkeää juhlaa. Jäädytin mieheni poskesta kaksi isoa luomea, jotka olivat noin sentin halkasijaltaan kumpikin. Seuraavana päivänä ne nousivat selvästi näkyville ja töissä kaverit kysyivät, mikä poskessa oli. Vaihe kesti alle viikon ja luomeen alkoi muodostumaan vaaleaa rupea, joka parissa viikossa putosi pois. Nämä luomet olivat niin isoja, että jo alussa arvioin niiden tarvitsevan 2-3 jäädytyskertaa. Nyt yhden kerran jäljiltä alue on pienentynyt puoleen ja vaalentunut huomattavasti joten uskon, että toisella kerralla ne lähtevät jo kokonaan.


Typpioksidi on kallista

Jäädytyshoito on nopeaa tehdä ja työn osuus ei ole suuri, mutta itse kryokynä ja käytetty typpioksidi ovat kalliita. Varmaa hintaa ei pysty sanomaan ennen kuin työ on tehty ja näen, miten paljon typpioksidia kuluu. 
Varaan hoitoon aikaa 30-45 minuuttia ja siinä ehtii jäädyttämään 20-40 luomea riippuen niiden koosta. Tällaisen hoidon hinnaksi tulee noin 150€-250€ ja ylimmän hinnan pystyn sanomaan etukäteen, ettei asiakkaalle tule yllätyksiä. Yksittäisiä luomia voin käsitellä kasvohoidon yhteydessä, mutta ne eivät saa olla tuolla kasvohoitoalueella. Esimerkiksi selästä tai käsivarresta yhden luomen jäädytys kasvohoidon yhteydessä maksaa noin 15-25€. 
Joillakin saattaa olla kymmeniä varsiluomia kaulan, kainaloiden ja rintakehän alueella. Yleensä varsiluomet tulevat kohtiin, mitkä ovat alttiina auringolle tai hankaukselle. Nivustaipeisiin ja polvitaipeisiin tulee myös helposti varsiluomia. 
Jäädytyshoidon alussa käyn läpi koko vartalon ja katson millaisia luomia asiakkaalla on. Siinä samalla näen onko joku sen näköinen, että se pitää näyttää lääkärille. Jäädytyshoitoa voi tehdä vain varsi- ja rasvaluomiin, mutta iholla on paljon muitakin luomia ja kohoumia. 
Olen tehnyt 2000-luvun alussa paljon vartalohoitoja, joten minulla on pitkä kokemus vartalon ihon käsittelystä. Luomia olen katsellut kohta puoli vuosisataa, joten tämän parempaa kokemusta ei enää voi ollakaan. Minulle on täysin selvää, mitä luomia voin jäädyttää ja mitä ei pidä käsitellä. Tähän oppiminen tulee vain kokemuksen kautta ja sitähän minulle on kertynyt.

Tähtitarjoukset 15.5.-23 asti:
⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa iS Clinicalin Environmental Protection Collection -pakkaus (arvo 197€) ja aikaa osallistua 15.5.-23 asti.Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti