lauantai 6. toukokuuta 2023

Kevyet kesävoiteet

Yleensä kesäksi halutaan kevyitä hoitovoiteita, jotka imeytyvät nopeasti ja hyvin. Onneksi muutaman viime vuoden aikana on kehitetty tuotteita, jotka ovat ohuita ja kevyitä, mutta sisältävät runsaasti vaikutusaineita.


Dermalogican uusi kosteusvoide Phyto Nature Oxygen Cream on ihanan kevyt ja nestemäinen, mutta tehokkaasti kiinteyttävä ja liftaava.


Kesällä hikoilu kuivattaa ihoa

Aurinko ja hikoilu kuivattavat ihoa melkein yhtä pahasti, kuin talven sisälämmitys. Ihonhoitoa ei missään tapauksessa saa laiminlyödä kesäaikaankaan. Ihon hoidosta ei voi ottaa kesälomaa. Hoito-ohjelma voi olla mahdollisimman yksinkertainen ja vähäisempi tuotemäärä on helpompi pakata matkalle mukaan. 
Ohuet hoitovoiteet imeytyvät hyvin, eivätkä ala valumaan hikoilun myötä. Varsinkin vaihdevuosi-iässä kasvot ja päänahka voivat olla hiestä märkiä jatkuvasti, eikä siihen mielellään enää laita mitään valuvaa paksua voidetta. Kuitenkin tämä hikoilu on hyvin kuivattavaa ja kosteuttaminen on välttämätöntä. Meikinalusvoide pitää olla myös hyvin imeytyvä ja ohut.
Tätä hikoilua ei välttämättä ymmärrä ennen kuin se on omakohtaista. Mieleeni muistuu tapaus työurani alkutaipaleelta, kun tein vielä lauantaisin juhlameikkejä. Morsian oli varannut äidilleen ajan meikkiin äidin vastusteluista huolimatta. Viisikymppinen äiti ei ollut koskaan käyttänyt meikkiä ja ihonhoitokin oli ollut vähäistä. Hänellä oli hormonaalinen hikoilu pahimmillaan ja kuumana kesäpäivänä kasvot olivat märät koko ajan. 
Tytär ei tätä ymmärtänyt, vaan suorastaan komensi äitiä lopettamaan hikoilemisen. Minäkin olin aika avuton, koska en ollut varautunut tällaiseen tilanteeseen. Meikkituotteet olivat silloin ihan onnettomia verrattuna tämän hetken hyvään laatuun. Meikkivoiteet olivat paksumpia ja takertuivat jokaiseen hilseilyläiskään tehden ihosta kirjavan. Sitten, kun sain meikkivoiteen levitettyä ja siirryin tekemään silmämeikkiä, meikkivoide valui jo noroina kaulaa pitkin. Meikkiä ei yksinkertaisesti kannattanut tehdä, kun kaikki valui pois hien mukana. Morsian oli hyvin vihainen minulle ja äidilleen, kun meikkiä ei voitu tehdäkään. Sain kuulla aika sättimiset hermostuneelta ja kiukkuiselta morsiamelta. Se taisi olla viimeisiä kertoja, kun menin lauantaisin töihin ja tein juhlameikkejä. Siihen aikaan oli hoitamattomalle iholle mahdottomuus saada siistiä meikkiä ja morsiamet olivat lähes hysteerisiä. Päädyinkin siihen, ettei meikkaaminen ollut minun alaani. Tästä tapauksesta kuitenkin opin jo ennen omia kokemuksiani, miten hankalaa hikoilu voi olla.


Kesälläkin iho tarvitsee kosteutta

Kaikki ihot tarvitsevat kesälläkin kosteutusta riippumatta hikoilun määrästä tai iästä. Dermalogica toi markkinoille maaliskuussa uuden Phyto Nature Oxygen Creamin (144€), joka on hyvin ohut, mutta sisältää runsaasti vaikutusaineita. Se on suunniteltu hoitovoiteeksi, joka käy yö- ja päivävoiteena. 
Toinen Dermalogican ohut kosteusvoide on Calm Water Gel (53€) eli lempinimeltään vesivoide. Calm Water Gelillä on varsinainen faniryhmä, jotka käyttävät voidetta jatkuvasti. Enkä sitä ihmettelekään, koska Calm Water Gel on aivan poikkeuksellinen.
Calm Water Gel on geelimäinen voide tullessaan tuubista ulos, mutta levitettäessä iholle, se muuttuu vesimäiseksi nesteeksi, joka suorastaan katoaa ihoon. Tämä vesivoide sopii kaiken ikäisille yö- ja päivävoiteeksi ja myös meikin alle. Kosteuttamisen lisäksi se rauhoittaa punoituksia, ennaltaehkäisee couperosaa ja sopii myös ruusufinni-iholle.
iS Clinicalin Moisturizing Complex (112€) on myös kevyt, mutta siinä on kiinteyttäviä ja kosteuttavia vaikutusaineita runsaasti. Moni vakioasiakas käyttää Moisturizing Complexia päivävoiteena ja meikinalusvoiteena läpi vuoden. Se on hyvin imeytyvä voide, mutta jättää iholle tunteen runsaasta kosteutuksesta. Moisturizing Complex tekee ihon täyteläiseksi ja silottaa ihon pintaryppyjä. Nämä kaikki kolme voidetta sopivat myös aurinkovoiteiden alle, jos käytössä on suojavoide, joka ei yksin riitä.


Tähtitarjoukset 15.5.-23 asti:
⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa iS Clinicalin Environmental Protection Collection -pakkaus ja aikaa osallistua 15.5.-23 asti.Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi10:58

    Hikoilevalle iholle on kaikkein hankalinta löytää toimivia hoitovoiteita ja aurinkosuojavoidetta. Hiki kirvelee silmissä, monen voiteen kanssa. Dermalogica:n aurinkovoide on ollut hyvä.
    -mari-

    VastaaPoista