maanantai 25. syyskuuta 2023

Juttuja aidasta tai aidanseipäästä

Kerron usein, että kuuntelen asiakkaitani ”herkällä korvalla” huomioidakseni varmasti, millaista asiakaspalvelua ihminen haluaa. Joskus tämä kuuntelu voi mennä totaalisesti pieleen ja jutusta tulee ihan farssi.Kuuban/kuupan tilanne

Eräs sekaannus parikymmentä vuotta sitten naurattaa minua vieläkin ja onneksi se selvisi kasvohoidon aikana. Elän totaalisen naisvaltaista elämää lukuunottamatta sotahistoriaharrastustani ja perhettäni, johon kuuluu puoliso ja viisi kissapoikaa. Kotini on siis miesvaltainen nykyään, mutta oppi kissapoikien viestittelytavasta ei paljoa auta asiakaspalvelussa. 
Siksi keskityn miesasiakkaiden puheisiin vielä tarkemmin, jotta varmasti ymmärtäisin, mitä he ihonhoidolta ja asiakaspalvelulta toivovat. Yksi asiakasryhmä kasvohoidossa on aina ollut nuoret miehet 15-35-vuotiaat, joilla on tarve ihonpuhdistukseen. He käyvät yleensä muutaman vuoden hyvinkin tiiviisti ja tulen heidän kanssaan hyviksi tutuiksi. Yleensä he itse haluavat keskustella sotahistoriaharrastuksesta ja yritän havainnoida, mikä aihe heitä erityisesti kiinnostaa.
Lähes parikymmentä vuotta sitten ihonpuhdistuksessa kävi usein kolmekymppinen fiksu nuorimies, joka oli psykiatrinen sairaanhoitaja. Hoitojen aikana juttelu kulki hänen työssään ja usein maailman sen hetkisissä konflikteissa. 
Kerran hoidon alkupuolella kysyin häneltä, että työsi on varmaan välillä aika raskasta. Hän vastasi, että ”riippuu kuupan tilanteesta”. Minä ymmärsin, että riippuu Kuuban tilanteesta ja mietin kuumeisesti, mitä se hänen työhönsä kuuluu. Ainoa asia mikä tuli mieleeni oli Sikojen lahden konflikti 60-luvun alussa, jota sanottiin myös Kuuban kriisiksi ja se meinasi aloittaa ydinsodan ja oli muutenkin vakava tilanne.
Totesin, että Sikojen lahti on ollut rankka kriisi. Hän ymmärsi, että aloin puhumaan sikojen lahtauksesta ja totesi, ettei oikein välitä syödä possun lihaa. Sitten juttu olikin jo ihan sekaisin, kun kumpikaan ei pystynyt seuraamaan toisen ajatuksen juoksua. Loppujuttelu olikin vähän vaisua ja mietin, olinko häntä jotenkin loukannut. 
Onneksi hän otti kassalla puheeksi sen possun lihan syömisen ja juttu lähti aukeamaan. Selvisi, että hän puhui pääkopan eli kuupan tilanteesta, eikä halunnut ollenkaan keskustella Kuubasta tai Sikojen lahdesta.


Asiakkaasta remonttimieheksi

Toinen väärinkäsitys hävettää minua vieläkin, vaikka se tapahtui jo 90-luvulla, kun tein vielä jalkahoitoja. Eräs mies soitti ja varasi ajan jalkahoitoon ja luulin miestä erään ystäväni puolisoksi. Sukunimi oli sama ja etunimen kuulin väärin.
Näin harvakseltaan ystäväni miestä, mutta jos hän poikkesi hoitolaani jotain asiaa toimittamaan, hän yleensä auttoi jossain pienissä remonttihommissa. Hän oli pitkä mies ja kätevä käsistään ja vaihtoi käydessään usein lamppuja kattoon. 
Sitten, kun hänen piti tulla jalkahoitoon, niin varauduin taas pyytämään, että hän vaihtaisi eteisen lampun. Hänen tullessa olin jo lampun kanssa vastassa ja heti tervehtimisen jälkeen työnsin lampun käteen ja pyysin häntä vaihtamaan sen kattoon. Jalkahoitoa tehdessäni ihmettelin, että onpas mies oudon hiljainen. Kysyin sitten, että mitä Teijalle eli hänen vaimolleen kuuluu. Hän katsoi minua hämmentyneenä ja kysyi, mistä tiesin, että hänen veljensä vaimo on Teija. 
Menin ihan vaikeaksi, että en edes ymmärtänyt kertoa luulleeni häntä ihan toiseksi ihmiseksi. Kuulin jälkeenpäin etten ollut ainoa, joka sekoitti veljekset, mutta koen kiusaantuneisuutta asiasta vieläkin. Ei ole tapaistani, että pyydän uutta asiakasta ensimmäiseksi remonttihommiin. 

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 2.10.23 asti.Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti