perjantai 8. syyskuuta 2023

Ravinto ei juurikaan vaikuta ihoon

Kirjoitan nyt aiheesta, joka varmaan taas nostattaa tunteita. Tein otsikosta hiukan lempeämmän kirjoittamalla, ettei ravinto juurikaan vaikuta ihoon, mutta kokemukseni ja lääketieteen mukaan ravinto ei vaikuta ihoon ollenkaan.Vitamiineja tarvitaan ulkoapäin

Kuulen lähes päivittäin, kun asiakas pohtii pitääkö juoda enemmän vettä, jottei iho kuivuisi niin paljon. Moni vakuuttelee syövänsä monipuolisesti ja luettelee suuren määrän vitamiineja ja luontaistuotteita, joita käyttää. Jotkut ovat jopa jättäneet puhdistukset ja kosteusvoiteet pois ja luulevat korvaavansa ne jollain liemillä ja jauheilla, joita siihen tarkoitukseen myydään.
Suurin osa iho-ongelmista johtuu ulkoisista asioista tai perimästä, eikä niihin voi vaikuttaa syömisillään. Otan esimerkin vaikka korvalääkäristä. Jos potilas valittaa korvien kutinaa ja kirvelyä, niin lääkäri toteaa sen johtuvan limakalvon kuivuudesta. Siihen määrätään usein kortisoni- ja A-vitamiiniöljytippoja suoraan korviin. Ei potilas tässä tapauksessa jänkkää, että hän rupeaa juomaan enemmän vettä, niin kuivuus korvakäytävässä loppuu. 
Nykyisin on nämä ravintopuheet lisääntyneet ja ilmeisesti johtuen siitä, että kosmetiikkaan on tullut käyttöön vitamiineja ja kasviöljyjä entistä enemmän. Puhun ja kirjoitan paljon C-vitamiinista, koska se on erittäin tehokas aine ihonhoidossa. Sen teho on lisääntynyt parin vuoden aikana huomattavasti, kun sekä Dermalogica että iS Clinical on pystynyt tekemään siitä stabiilin. Kertoessani C-vitamiinista en ollenkaan ajattele sen syömistä, koska sillä ei ole ihovaikutuksia, vaan C-vitamiinia käytetään nimenomaan ihonhoitotuotteissa. 
Päinvastaisiakin vääriä tietoja olen kuullut. Eräs kosmetiikan verkostomarkkinointia tekevä mainosti kovasti vitamiinivoidetta sillä, ettei sitten tarvitse enää muistaa napsia pillereitä. Tämäkin on ihan väärä tieto. Kosmetiikka ei saa imeytyä elimistöön, vaan se vaikuttaa ainoastaan ihokerroksissa.


Iho tarvitsee suojaa ja kosteutusta

Kaikista selvimmät ulkoapäin tulevat ihovaikutukset on auringolla ja kuivalla sisäilmalla. Näin syksyllä iholta pitäisi vähentää tai mielellään poistaa auringon aiheuttamat rypyt ja pigmenttiläiskät. Lisäksi pitää ennaltaehkäistä kohta alkavan sisälämmityksen kuivattava vaikutus.
Hoitotuotteissa tulee olla vaikutusaineita, jotka hajottavat pigmenttiä, uudistavat ihon pintakerrosta ja sitovat kosteutta. Talvella kuiva sisäilma haihduttaa niin paljon kosteutta ihosta, että iho alkaa kiristymään, hilseilemään ja rypistymään. Siksi talvella tarvitaan ihan erilaisia hoitotuotteita ja vaikutusaineita kuin kesällä. Talvella hoitotuotteiden pitää parantaa ja lisätä ihosolujen kosteustasapainoa, estää kosteutta haihtumasta ja suojata tuulelta ja lämmönvaihteluilta. 
Nyt Tähtitarjouksena oleva PowerBright Overnight Cream NYT 79€ (93€) on juuri sopiva tuote tähän tilanteeseen. Se hajottaa pigmenttiläiskiä ja kirkastaa ihon väriä. Samalla siinä on kosteuttava vaikutus ja se hidastaa myös ihon oman kosteuden haihtumista. Vain ihonhoidon ammattilainen osaa ohjata asiakasta käyttämään juuri oikeat hoitotuotteet kaikkiin ihon ongelmatilanteisiin.

Tähtitarjoukset 18.9. asti:⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 18.9.23 asti.
Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi09:51

    Olen täysin samaa mieltä, vaikka tämähän ei ole mikään mielipidekysymys.

    Leena

    VastaaPoista