lauantai 2. syyskuuta 2023

Puhuttele itseäsi lempeästi

Kuulen päivittäin, miten asiakkaat mollaavat omaa ulkonäköään ja puhuvat itsestään arvostelevan rumasti. En usko, että kukaan heistä sanoisi toisesta ihmisestä niin rumasti. Toivoisin, että naiset olisivat itselleen armollisempia.Ristiriitainen suhde ulkonäköön

Tämä aihe tuli mieleeni, kun meinasin itse syyllistyä tähän itseni mollaamiseen. Poikkesin eräässä vaatekaupassa ja näin kivan t-paidan ja päätin kokeilla sitä. Tullessani sovituskopista ystävällinen myyjä kysyi kohteliaasti, oliko paita hyvä. Kielenpäälläni oli juuri vastaus, ettei t-paidassa ollut mitään vikaa, vaan vika oli pulskan paksussa kropassani. 
Kaupasta lähtiessäni jäin miettimään, että onneksi sain vedettyä sanani takaisin, koska ei ole kivaa kuunneltavaa, kun asiakas väheksyy ja moittii itseään. Huomasin myös, miten helposti nuo moittivat sanat tulevat suusta ulos. Pohdin sitäkin, että onko se joku suomalaisten naisten opittu tapa moittia ulkonäköään vai tehdäänkö niin muissakin kulttuureissa?
Tässä on kummallinen ristiriita, kun kuitenkin vielä nykyäänkin suuri osa keski-iän ylittäneistä naisista paheksuu itsensä hoitamista ja pitää sitä turhamaisena. Toisaalta taas vaaditaan itseltä kaunista ja nuorekasta ulkonäköä, mutta sen eteen ei tehdä tai saisi tehdä mitään. 
Minulla on se käsitys tai luulo, että tämä johtuu suomalaisten ristiriitaisesta suhteesta ulkonäköön. Esimerkiksi Ranskassa ja Italiassa kohteliaaseen ja sivistyneeseen käyttäytymiseen kuuluu omasta ulkonäöstä huolehtiminen. Jotenkin oletan, että Keski-Eurooppalaiset naiset ovat enemmän sinut naisellisuutensa ja ulkonäkönsä kanssa. 


Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa ihonhoito

Olen vuosien varrella kuullut satoja kertoja uudelta asiakkaalta, että älä nyt luule, että hän kuvittelisi tulevansa kauniiksi käydessään kasvohoidossa. Tavallaan asiakas vesittää jo heti kasvohoidon alussa, ettei hoidosta ole hänen ulkonäölleen mitään hyötyä. Puheet eivät ole kritiikkiä minun työtäni kohtaan, vaan ihmisen puhetta itselleen. Mollataan jo valmiiksi, ettei mikään kohenna omaa ulkonäköä. 
Olen kuullut kymmeniä rumia nimityksiä itsestä: milloin peilissä on noita-akka, Kassi-Alma, rupisammakko, ruma ämmä jne. Takuulla kenellekään ei tee hyvää, jos ajatukset itsestä ovat niin ikäviä. Yllätyin, että sain itsenikin kiinni tästä mollaamisesta, vaikka luulin, että olen sellaisen kasvattanut pois käytöksestäni. 
Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa säännöllinen ihonhoito, vaan siitä on aina hyötyä, oli ikä mikä hyvänsä. En saa kenestäkään puolta nuorempaa, mutta ulkonäkö kohentuu aina oikealla hoidolla. Kasvohoito on ilo ja nautinto ja minusta se on juuri sitä lempeyttä, mitä ihmisen pitäisi itseensä kohdistaa. 


⭐️ Osallistu myös Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 4.9.23 asti.Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

 1. Kirjoitat todella tärkeästä asiasta! Havahduin muutama vuosi sitten kuinka rumasti puhuin itsestäni ja kuinka paha olo sen jälkeen oli.
  Olen 69-vuotias eikä sieltä peilistä enää rypytön nainen katsele.
  Olen aina hoitanut ihoani mutta valitettavasti tästäkin huolimatta olen saanut aikaisessa vaiheessa huulirypyt. Tuntuu ehkä pinnalliselta mutta niihin sopeutuminen on ollut vaikeaa.
  Mutta olen tehnyt tietoisen päätöksen, puhun ja ajattelen itsestäni kauniisti ja katson peilistä näkyvää naista hyväksyvästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneushoitola21:26

   Eihän rypistymiseen ja vanhenemiseen ole mitenkään helppo sopeutua, mutta itsensä moittiminen ei ainakaan asiaan auta. Yritän komentaa itseäni huomaamaan peilistä ne asiat mitkä ovat hyvin etten vaan kiinnitä huomiota pelkkiin harmin aiheiseen.
   Itsensä kasvattaminen ei ole helppoa, mutta näin vanhemmiten on oppinut, että se kyllä kannattaa.

   Inkeri

   Poista