maanantai 11. syyskuuta 2023

Retinoli on tehokas vaikutusaine

Tällä hetkellä eniten puhuttu kosmetiikan vaikutusaine on retinoli. Se on ollut kosmetiikan vaikutusaineena jo kymmenisen vuotta, mutta nyt se on saanut suuren suosion. Sen tehokkuuden kanssa pitää myös olla varovainen.Retinoli kuorii ihoa

Koko ajan kosmetiikan raaka-aineita kehitetään ja yritetään löytää vaikutusaineita, jotka hidastavat ihon rypistymistä. Työurani aikana olen kokenut monia mullistavia läpimurtoja, jotka ovat lisänneet kosmetiikan vaikuttavuutta todella paljon. 
Olen hyvin kiinnostunut tästä tuotekehittelystä ja seuraan sitä hyvin tiiviisti. Joka aikakaudella on oma sensaatiotuotteensa, jota media hehkuttaa ja sen nimiin vannotaan. Tällä hetkellä pinnalla on happohoidot ja etenkin retinoli.
Noin kolmekymppisenä ihon uudistuminen alkaa hidastumaan ja ihon pintaan kerääntyy paksu kuollut solukerros. Viisikymppisenä tämä kuolleen solukon kerros on jo hyvin paksu, ellei ihoa mitenkään hoideta ja ihon pintakerros rypistyy. Varsinkin sivukuvaa katsottaessa poskien pinta on täynnä pikkuryppyä, mutta myös syvempiä uurteita.
Poistamalla tätä kuollutta solukerrosta saadaan iho silottumaan ja juonteet mataloitumaan. Esimerkiksi Dermatude-kasvohoidolla (177€) on tämä vaikutus. 
Nyt on kehitetty retinoli, jonka eri vahvuuksia käyttämällä saadaan kotihoidollakin paksuuntunutta hilseilykerrosta poistettua. Toisaalta retinoli on hyvin tehokas vaikutusaine ja väärin käytettynä sen kanssa tulee ongelmia.


Ongelmia retinolista

Kokeilen innokkaasti erilaista ammattikosmetiikkaa löytääkseni hyviä tuotteita asiakkaitani varten. Valitettavasti 90% kokeiluistani on ihan turhia ja tuotteet eivät ikinä päädy hoitolaan myyntiin. Tosin asiakas säästyy turhilta pettymyksiltä, kun minä olen jo kaikki itse testannut.
Retinolin kanssa minulla oli tosi huono kokemus. Kosmetologien somessa kerrottiin eräästä uutuustuotteesta ja ajattelin, että tuota voisin kokeilla. Tilasinkin sen käyttööni ja ensimmäisellä levityksellä tämä yövoide vaikutti hyvin mielyttävältä. Usein retinoli aiheuttaa heti pistelyä, kuumotusta ja punoitusta, mutta mitään sellaista ei tapahtunut. 
Kolmen käyttökerran jälkeen huomasin aamulla meikkiä laittaessani, että ihossani on selviä hilseilyläiskiä, joita meikki vain korostaa. Oletin niiden laantuvan päivän aikana hyvän kosteutuksen kanssa. Laitoinkin vielä neljänneksi yöksi retinolivoiteen ja sitten ihoni räjähti.
Seuraavana aamuna hilseläiskät olivat pahentuneet ja myös pieniä punottavia näppyjä oli ilmestynyt. Meikki oli mahdoton saada siistiksi ja minua harmitti koko tilanne. Ihoni ei ole mitenkään herkkä ja harvoin koen mitään ärsytyksiä ja punoituksia. Ihoni on myös hyvin hoidettu, joten en ollenkaan odottanut, että tällainen reaktio syntyisi.
Päivällä, kun hikoilin työssä, kasvot kirveli, kutisi ja pisteli koko ajan. Tunne oli tosi ilkeä, mutta oletin sen menevän ohitse, kun illalla tehokosteutan ihoni. Eipä se niin vaan mennytkään, vaikka tietysti lopetin retinolivoiteen käytön siihen. 
Kokonaisuutena minulla meni yli viikko ennen kuin iho rauhoittui normaaliin tilaan ja tein kyllä kaiken mahdollisen, jotta hilseily ja kihelmöinti rauhoittuisi. Jos minulla olisi taipumus ruusufinniin, se olisi takuulla aktivoitunut tästä ärsytyksestä. Kaikki käyttämäni tuotteet kirvelivät, kun niitä levitin ja meikki oli ihan epätasainen. 
Kyllä Dermalogica ja iS Clinical käyttää retinolia, mutta sen vaikutus on heidän tuotteissaan kontrolloitu.
Mielestäni nämä retinolituotteet tulisi olla vain kosmetologien myynnissä ja kuluttajan pitäisi tarkkaan noudattaa myyjän ohjeita. Retinolilla on paljon hyviä vaikutuksia, mutta myös negatiivisia kokemuksia voi tulla. Tästä lähin en retinolin kohdalla luota kuin Dermalogican ja iS Clinicalin tuotteisiin.
Tähtitarjoukset 18.9. asti:

⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 18.9.23 asti.
Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti