maanantai 20. marraskuuta 2023

Asiaa silmäpusseista

Silmäpussit ja silmänympärysalueen turvotus on varmaan kaikille tuttu ongelma, kun ikää alkaa olla 50+. Kosmetologin keinoin silmänympärysturvotusta pystytään jonkin verran hoitamaan, mutta mikäli syy on sisäsyntyinen, siihen ei meidän keinot auta.


Paras apu silmäpusseihin on ennaltaehkäisy, säännölliset kasvohoidot ja jatkuva kotihoito laadukkailla silmänympärysvoiteilla. 


Silmäpussit ja turvotus

Välillä törmään asiakkaisiin, jotka ovat ikäisiäni ja eivät juurikaan ole ihoaan hoitaneet ja sitten silmäpussit alkavat vaivata. Avuksi siihen varataan aika Dermatude-kasvohoitoon (177€ ja neljän kerran sarja 620€) ja oletetaan yhden hoitokerran poistavan koko ongelman.
Tällaisten toiveiden takia pyrin haastattelemaan uudet asiakkaat erittäin tarkoin, jottei syntyisi pettymystä epärealististen odotusten takia. En missään tapauksessa halua luoda asiakkaille toiveita, joita on mahdoton toteuttaa. 
Aika usein petytään myös silmänympärysvoiteisiin, joiden käyttö aloitetaan siinä vaiheessa, kun silmäpussit ovat jo suuret ja ne ovat olleet pitkään. Monessa tapauksessa kosmetiikan mainosten luomat illuusiot johtavat kuluttajia harhaan. Sellaisessakaan en halua olla osallisena, vaan pyrin aina selittämään mahdollisimman hyvin, mitä tuotteelta voi odottaa. 
Paras teho silmänympärysten turvotukseen tarkoitetuilla voiteilla saadaan ennaltaehkäisynä ja pitkäaikaisella hoitotuotteen käytöllä. On myös huomioitava, että iso osa iän myötä tulleista silmäpusseista ja turvotuksista on sellaisia, ettei niihin voi vaikuttaa kosmetologin keinoin, eikä aina plastiikkakirurginkaan avulla. 
Plastiikkakirurgin tekemä silmäluomileikkaus on hyvä hoitokeino yläluomen veltostumiseen ja sen valumiseen näkökentän eteen. Tämä vaiva tulee iän myötä lähes kaikille ja leikkaus kannattaa ilman muuta tehdä, jos yläluomet alkavat valumaan. Sitten on tämä silmänympäryksen turvotus, joka onkin hankalampi juttu ja siitä kerron enemmän.


Silmänympärystän turvotus

Välillä tapaan asiakkaita, joilla on ongelmana koko silmänympärysalueen turvotus, mikä näkyy pusseina silmän alla ja jopa poskipäiden yläosassa asti. Vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana olen oppinut, että syynä on aika usein muuttunut lääkitys tai hormonitoiminta. Yleensä kyse on verenpainelääkkeiden tai kipulääkkeiden lievästä sivuvaikutuksesta.
Jos turvotusta on paljon, siitä kannattaa puhua lääkärille, mutta yleensä kyseessä on lievä sivuvaikutus, joka on vain siedettävä. Se saatttaa kuitenkin vähetä ja kadotakin, kun elimistö tottuu lääkitykseen. Kokemukseni mukaan lääkärit tuskin tätä sivuilmiötä noteeraavat, jos ei muita sivuvaikutuksia ole. Nämä ovat asioita, jotka ihmisen pitää vain ikääntymisessä hyväksyä, koska kaikkiin asioihin ei löydy apua. Katsoisin tämän olevan osa ihmisen kasvuprosessia, kun hyväksytään asiat, joita ei voi muuttaa.
Kuitenkin joihinkin turvotustilanteisiin kosmetologin hoidoilla saadaan hyvä apu. Juuri Dermatude-kasvohoito on erinomainen turvotuksen poistaja ja se auttaa yli puolessa tapauksissa myös tähän sisäsyntyiseen silmänympärysturvotukseen. 
Säännöllinen käynti kasvohoidoissa noin 4-12 viikon välein usein myös ennaltaehkäisee näitä iän myötä tulevia turvotuksia. Kun kasvojen alueen verenkierto sekä aineenvaihdunta ovat kunnossa, siinä ei tunnu ja näy pienet turvotukset. 
Tähtitarjoukset 27.11. asti:


⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 27.11. asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Megu Mangusti17:10

    Tämä oli kyllä hyvä kirjoitus itselle niin ajankohtaisesta asiasta. Leikkautin reilu vuosi sitten erittäin roikkuvat yläluomet. Mutta en oikein tiennyt mitä tehdä silmäpusseille. Tästä jutusta sain hyvin vinkkejä.

    VastaaPoista