keskiviikko 8. marraskuuta 2023

Ihonhoito virkistää mielialaakin

Marraskuu on kuukausista julmin ja sen kokee tällä hetkellä kaikki suomalaiset. Pimeys, sade ja loska vetävät mielialan ankeaksi ja fyysinenkin olotila on jotenkin rähjäinen. Kasvohoito tähän vuodenaikaan virkistää mielialaakin.


Säännöllinen kasvohoito ja hyvin tehty ihonhoito myös kotona on satsaus omaan hyvinvointiin.


Itseäänkin saa helliä

Olen koko ikäni hoitanut naisia ja kuunnellut heidän ajatuksiaan ja olen havainnut sen, miten helposti naiset uhrautuvat perheensä puolesta itseään säästämättä. Harva suo itselleen mitään mielihyvää, vaan käyttää kaikki rahansa ja voimansa toisten hoivaamiseen. 
Asiakkainani on paljon juuri eläkkeelle jääneitä vakioasiakkaita, jotka tunnen vuosikymmenten takaa. Moni on sellaisessa pyörityksessä, ettei aikaa itselle jää ollenkaan. Suurimmalla osalla on lastenlapsia hoivattavanaan, mutta raskain työ on omien vanhempien ja appivanhempien hoitaminen. Siihen tilanteeseen osaan hyvin samaistua, koska itsellänikin meni lähes vuosi, kun toivuin isäni kuoleman jälkeen hänen hoivaamisestaan. 
Ei kannata polttaa itseään loppuun toisten auttamisella, vaan kannattaa pysähtyä miettimään, miten minä itse voin paremmin. 
Säännöllinen kasvohoito 4-8 viikon välein on panostusta omaan hyvinvointiin ja tähän pimeään vuodenaikaan voi tehdä vaikka jonkun sarjahoidon 2-3 viikon välein. Sarjahoito voi olla esim. Kosteuttava & rentouttava kasvohoito (77€) parin viikon välein, johon valitsen kiinteyttävät ja kosteuttavat hoitotuotteet. Tähän hoitoon kuuluu 30 minuutin kasvohieronta, joka on todellinen stressin poistaja. 
Myös kotona tehty ihonhoito kannattaa ottaa panostuksena omaan hyvinvointiin ja tehdä jokapäiväinen hoito-ohjelma nauttien miellyttävistä tuotteista ja niiden hyvää tekevästä vaikutuksesta.


Tee ihon kotihoito ilolla

Pysähdy miettimään, millä asenteella ja fiiliksellä teet jokapäiväistä ihonhoitoasi. Onko se jokailtainen pakkopulla, mikä tehdään vauhdilla ja vähän sinne päin vai nautitko itsesi hellimisestä. Aika usein itsekin sutaisen vauhdilla meikit pois ja sipaisen äkkiä tehoaineet yöksi. 
Tunnen aina tähän pimeään aikaan alakuloa ja saamattomuus valtaa mielen. Tänä syksynä olen ajatellut nauttia pienistä arkisista asioista niin, että en keskity vain negatiiviseen valittamiseen. Teen aina kasvojen puhdistuksen heti, kun tulen kotiin ja vaihdan vaatteet. Siinä kohtaa on vielä virtaa tehdä ihonhoito kunnolla, eikä se jää juuri nukkumaanmenon aikaan, kun väsymys vie voiton. 
Kuorin lähes joka ilta ihon jollain miedolla kuorinta-aineella ja yleensä käytän iS Clinicalin Cleansing Complex Polish (63€) kuorintaa tai Dermalogican Daily Milkfoliantia (68€). Vähintään pari kertaa viikossa käytän kuorinnan jälkeen Youngbloodin Intense Hydrating and Soothing Masquen (66€), joka rauhoittaa lämmönvaihtelujen aiheuttamia ärsytyksiä ja silottaa ihoa. Annan sen vaikuttaa 10-15 minuuttia ja pesen lämpimällä vedellä pois. 
Vasta naamion jälkeen laitan hoitotuotteet yöksi ja nyt käytössäni on iS Clinicalin Super Serum (111€-183€) ja Sheald Recovery Balm (89€). Silmänympärykset hoidan huolella, jotta saisin turvotukset kuriin ja tehokkain apu siihen on iS Clinicalin Youth Eye Complex (125€).
HUOM. Tähtitarjoukset enää ma 13.11. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 13.11. asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti