torstai 2. marraskuuta 2023

Kissojen kuulumisia

Nyt vaikuttaa siltä, että tulossa on erittäin kylmä ja pitkä talvi, jos luontokappaleiden vaistoihin on luottamista. Meidän talon yhdeksän kissaa ovat tuplanneet syömisensä eli keräävät vararavintoa ja kasvattavat paksua turkkia talven varalle.



Persoonalliset veljekset

Viiden eri-ikäisen kissan kanssa kyllä huomaa, miten erilaisia persoonia ne kaikki ovat ja minkälaisiksi keskinäiset suhteet ovat muodostuneet. Hauskinta on seurata näitä kahta nuorinta veljestä eli Votea ja Allua, jotka ovat nyt puolitoistavuotiaita.
Ne ovat hyvin isokokoiset kissat jo nyt ja yleensä sanotaan, että kissat kasvavat ja vahvistuvat nelivuotiaaseen asti. On jännä huomata, miten erilaiset persoonat ne ovat, vaikka on sama perimä ja samanlaiset olosuhteet. Allu on koko ajan ollut tukevampi ja sitä kiinnostaa vain ruoka. Se päivystää jääkaapin edessä aina, kun joku on keittiössä. Jääkaapin ovea ei saa aukaista ilman, että Allukin saa sieltä jotain. 
Muuten Allu on hitaan harkitseva ja istuu usein paikallaan pohtimassa, mitä kannattaisi tehdä. Vote taas on ihan päinvastainen ja se on kahdessa paikkaa yhtäaikaa. Vote ei ole hetkeäkään paikallaan, vaan koko ajan pitää touhuta jotain.
Näiden veljesten vessakäytöskin on aivan erilaista. Allu kaivaa hiekkalaatikolla kuoppaa tosi perusteellisesti ja kaikki hiekat käännetään. Välttämättä sekään ei riitä, vaan Allu vaihtaa toiseen hiekkalaatikkoon ja sekin kaivetaan ympäri. Sitten, kun kuoppa on havaittu sopivaksi Allu istuu asioillaan tovin ja jätös peitetään taas perusteellisesti ja hiekat käännetään ympäri moneen kertaan. 
Vote taas on niin kiireinen mies, ettei se ehdi kaivaa kuoppaa ollenkaan, vaan se työntää takajalat ja pepun hiekkalaatikkoon, mutta etutassut ovat menossa jo eteenpäin. Toimitus kestää alle minuutin, eikä jätöstä edes peitetä ollenkaan, vaan lähdetään heti juoksemaan jo muihin juttuihin. En ole koskaan aiemmin nähnyt, että kissa on näin kiireinen vessa-asioillaan. 


Kultsulla on kilpirauhasen liikatoiminta

Pieni harmi talomme kissakatraaseen tuli, kun äitini Kultsu kissalta löytyi kilpirauhasen liikatoiminta. Kultsukin on jo seniori eli kolmetoistavuotias ja se hiukan laihtui loppukesän aikana. Sitten se oli ihan ylivilkas koko kesän ja vaati päästä ulos jo aamuyöstä. Äitini 82v. passasi sitä läpi yön ja päästi ulos ja sisään aamuyön aikana useampaan kertaan. 
Itselläni oli 2000-luvun alkupuolella vanha Mörri kissa, joka myös sairasti kilpirauhasen liikatoimintaa ja minun olisi pitänyt hoksata, että Kultsu käyttäytyy aivan samoin. Eläimen kanssa on aina niin vaikea päättää, onko se sairas ja pitäisikö lähteä lääkäriin. Itse olin sitä mieltä, ettei Kultsussa ole mitään vikaa, mutta onneksi äitini päätyi viemään sen tarkastukseen.
Nyt Kultsulla on lääkitys aamuin illoin koko lopun ikää. Onneksi lääke on nestemäinen ja äitini saa sen helposti pipetillä Kultsun suuhun. Ilmeisesti lääke maistuu hyvältä, koska Kultsu ei yhtään vastustele sen ottamista. Lääkitys sujuu hyvin, eikä äitini tarvitse siinä apua. Olisi ollut hankalampi järjestää, jos minun olisi aina pitänyt olla mukana. 
Äitini kaikki neljä kissaa ovat toisella kymmenellä eli näitä sairastumisia on odotettavissa. Onneksi meillä on nämä nuoret herrat Vote, Allu ja Vinski, joita ei ikä vielä paina.





Tähtitarjoukset 13.11. asti:
⭐️ Osallistu myös arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 13.11. asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti