torstai 30. marraskuuta 2023

Miliumit kasvoilla ja silmien ympärillä

Erehdyin lukemaan netissä erästä naistenlehden juttua miliumien eli luufinnien poistamisesta ja hoidosta. Taas nousi verenpaine sen verran, että muistin, miksi en yleensä naistenlehtien ihonhoitoneuvoja halua lukea. 


Ihoa tasapainottava kuorinta ja kosteutus ovat parhaita keinoja ennaltaehkäistä ja hoitaa miliumeja.


Kaikkia syitä miliumien syntyyn ei tiedetä

Minuahan ei juuri nykyään enää haastatella iltalehtiin ja naistenlehtiin ihonhoitokysymyksissä, koska vastaan rehellisesti toimittajien höpöhöpö-kysymyksiin. Jossain vaiheessa noin viitisen vuotta sitten näitä haastattelukysymyksiä tehtiin useinkin. 
Yleensä toimittaja esittää jonkun väitteen ja sitten kosmetologin pitäisi kritiikittömästi olla samaa mieltä ja tukea ohjeillaan toimittajan väitettä. Viimeksi minulta toimittaja kysyi, että näen varmaan usein sokerin syönnin aiheuttamia ongelmia ihossa. Mistä ihmeestä kosmetologi sellaista näkisi? Se on aivan huuhaata, että ihosta näkisi jonkun ruoka-aineen tuomia ongelmia. Sokerin syönti näkyy ylipainona, jos se on liiallista, eikä sitä tarvitse ihosta etsiä. Näen niin paljon hoidon puutteen ja väärän hoidon tuomia ongelmia, ettei niitä tarvitse enää keksimällä keksiä lisää ruokavaliosta. 
Miliumit ovat talipalloja, jotka jäävät jumiin ihohuokosen suulle. Selvää syytä niihin ei tiedetä, mutta yleensä kyse on kuivasta ihosta ja kosteuden puutteesta. Joskus kyse saattaa olla ominaisuudesta rasva-aineenvaihdunnassa ja kosmeettinen hoito ei siihen perussyyhyn voi vaikuttaa. Olen nähnyt tällaisen ominaisuuden muutamalla asiakkaalla, joista yksi on itse lääkäri. Hänen kanssaan asiaa selvitettiin perusteellisesti ja kyse ei ole sairaudesta, vaan ihon poikkeuksellisesta toiminnasta, johon on vaikea vaikuttaa. Tällaisissa tapauksissa miliumeja on kymmenittäin ja ne ovat yleensä pieniä. 
Miliumeihin kannattaa kysyä apua kokeneelta kosmetologilta ja varsinkin niiden poistamiseen tarvitaan kokemusta. Tämä on nyt aika itsekkäästi sanottu, mutta olen sitä mieltä, että jos minä en pysty jotain miliumia poistamaan, niin sitten sen poisto ei kosmetologien konstein onnistu.


Hyvä kosteutus ennaltaehkäisee miliumin syntyä

Tuossa lukemassani lehtijutussa neuvottiin käyttämään silmänympäryksen miliumeihin koivunmahlaa ja ruusuvettä ja jotain muuta luomumömmöä. Ei auta yhtään mitään, jos jonkun tuotteen yhtenä raaka-aineena on ruusuvettä, ellei tuotteen kokonaisuus ole kunnollinen. 
Tuskin niin epätoivoiseksi koskaan tulen, että lähtisin noihin neuvoihin tukeutumaan. Enkä ymmärrä mitä iloa on antaa neuvoja, jotka eivät toimi, eikä niitä pysty edes noudattamaan. Silmänympäryksen runsaat pienet miliumit vaativat pitkällistä kosteuttavaa hoitoa, eikä siinä mitkään vippaskonstit auta. 
Ohuelta silmänympärykseltä on myös erittäin haastavaa puristaa miliumeja pois ja usein on vain pakko todeta, ettei niitä voi poistaa. Superkosteuttava Dermalogican Stress Positive Eye Lift (73€) silmänympärysnaamio on hyvä apu tehokkaaseen kosteuttamiseen silmän ympärillä. Sekään ei auta kädenkäänteessä, vaan tarvitaan useiden kuukausien hoito ennen kuin edes näkee, onko hoidosta apua. 
Muualla kasvoilla tarvitaan kuorinnan ja kosteuttamisen tasapainottavaa hoitoa, jonka avulla miliumien syntyminen pysäytetään. Itse ei kannata edes yrittää poistaa miliumeja, koska se koituu yleensä vain haitaksi. En pysty edes itseltäni poistamaan miliumia, jos sellainen tulisi, koska se vaatii käsien asennoltakin niin paljon. Aina on nenä tai silmä tiellä tai valoa ei ole tarpeeksi, joten miliumin poisto pitää tehdä kasvohoidon yhteydessä. 
Joskus asiakkaat kysyvät tekisinkö vain 1-2 miliumin poiston ilman kasvohoitoa. Sitä en tee, koska poisto vaatii ihon esikäsittelyn ja jälkikäsittelyn eli kokonaisen kasvohoidon. Sitten on myös lukuisia erilaisia talikeräytymiä ja luomia mitkä maallikon silmään ja myös aika monen kosmetologin mielestä näyttää miliumilta, mutta eivät ole sitä. Tällaisia ei missään tapauksessa pidä edes yrittää poistaa. 




Tähtitarjoukset 11.12.-23 asti:
⭐️ Huom. Perjantaina 1.12. alkaa taas perinteinen Joulukalenteri arvontoineen! Osallistu kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan ja arvonta suoritetaan nyt joulukalenterin aikaan kaksi kertaa viikossa!

 


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

3 kommenttia:

  1. Paula11:14

    Hyvä kirjoitus taas. Koivunmahlaa miliumeille! :D Mitähän vielä.
    Paula.susanna@hotmail.com

    VastaaPoista
  2. Anonyymi17:28

    Asiaa taasen ja ajankohtaisesta asiasta! Itselle tuli silmän alaosaan ja kosmetologi ei suostunut niitä poistamaan. Varasin sitten ajan Pihlajanlinnan kirurgille joka poisti ne. Aika kivulias toimenpide, mutta kannatti. Siitä lähtien olen aktiivisesti rasvannut tätä herkkää aluetta ja ovat pysyneet onneksi pois.

    VastaaPoista
  3. Kauneushoitola19:54

    Nuo ihan silmän lähellä olevat miiliumit ovat tosi hankalia ja niitä ei voi kosmetologin konstein poistaa. Silloin ainoa vaihtoehto on plastiikkakirurgi. Itse ei missään tapauksessa saa niitä ottaa. Kuulin juuri, kun eräs ihminen kertoi saaneensa ruusun ihonsa puristelusta. Tulehdus vaara on siis suuri ja riskiä ei kannata ottaa.

    Inkeri

    VastaaPoista