maanantai 13. marraskuuta 2023

Humpuukia vai terveydenhoitoa?

Luen parhaillaan lääkäri Juhani Knuutin kirjaa Kauppatavarana terveys: Selviydy terveysväitteiden viidakossa. Olen aina suhtautunut suurella varauksella erilaisiin hoitomenetelmiin, joita ei voi tieteellä todistaa ja näitä menetelmiä tulee koko ajan vain lisää. Pillereillä ihonhoitoa

Kävin muutama päivä sitten hakemassa äitini lääkkeitä ja katselin ympärilleni, kun odottelin reseptitiskille. Eräs myyjä otti minut kohteekseen ja alkoi esittelemään pilleripurkkeja, jotka oli tarkoitettu ihonhoitoon. Purkki maksoi lähes neljäkymppiä ja siinä kolmekymmentä pilleriä eli yksi per päivä. Myyjä kehui kovasti miten hehkeäksi ja kauniiksi iho tulee niitä pillereitä syömällä. 
En halunnut loukata esittelijää, joka oli ikäiseni nainen, enkä sanonut ääneen, että pillerit ovat ihan humpuukia. Luulen, että tuo esittelijäkin tiesi sen, mutta ei voinut kuin hoitaa työnsä. 
Lisäämällä summaan toisen neljäkymppiä saisi erittäin hyvän Dermalogican voiteen, joka takuulla auttaa ja voide riittäisi yli kolme kuukautta. Esimerkiksi Dermalogican Intensive Moisture Balance (100ml 78€) poistaa takuulla kuivuuden ja vähentää hilseilyä sekä tekee ihon joustavan pehmeäksi. 
Voide on ainoa varma valinta ihon kuivuuteen ja erilaisten pillerien syönti ihon takia on aivan turhaa. Yhtä hyvin minä voisin ottaa myyntiin näitä pillereitä, joita tungetaan markkinoille väellä ja voimalla. Uskon niiden olevan helppoja myydä, koska niin moni toivoisi ihonhoidon olevan vaivatonta ja ettei muuta tarvita kuin pilleri suuhun. 
Minun moraalini ei antaisi periksi, että tarjoaisin asiakkailleni jotain sellaista, minkä tiedän turhaksi käyttää. Kaikkia ei moraali vaivaa ja he voivat näköjään hyvinkin tarjota asiakkailleen tuotteita, joiden vaikuttavuudesta ei ole takeita.


Ravistettua vettä

Homeopaattisten ”lääkkeiden” myynti ja käyttö on onneksi vähenemään päin ja niiden tehottomuus on nostettu esiin. Olen itse seurannut sivusta erästä ikäistäni tuttavaa, jonka usko homeopatiaan kävi kohtalokkaaksi. Hänen läheinen ystävä oli homeopaatti ja tuttavani alkoi hoitamaan terveyttään homeopaatin neuvojen mukaan jo kolmekymppisenä. Hän jätti kaikki työterveyden tarkastukset väliin, eikä halunnut mennä julkisen puolen tarjoamaan mammografiaan, koska homeopaatti pelotteli häntä röntgensäteillä. 
Sitten viisikymppisenä hän puhui usein, miten huono ilmanlaatu oli hänen työpaikallaan ja sen takia häntä yskitti ja ahdisti usein. Hän syytti usein sisäilman laatua, kun oli yskäinen ja nuhainen. Jälkikäteen harmittelen, että en osannut sanoa jo ajoissa keuhkojen tutkimisesta ja kannustanut häntä menemään lääkäriin. 
Eräänä liukkaana talvipäivänä tuttavani kaatui ja loukkasi ranteensa ja siitä alkoikin isommat tutkimukset ja selvitykset. Syöpä oli levinnyt jo luustoon ja oli ilmeisesti lähtenyt keuhkoista. Hän eli vielä pari vuotta syöpädiagnoosin jälkeen ja onneksi hän siinä vaiheessa alkoi jo uskomaan lääketieteeseen. Tämä nainen oli pitkälle koulutettu oman alansa arvostettu osaaja, mutta tämä terveyden hoito oli hänelle musta piste, jossa hän uskoi vain ystävänsä neuvoihin. 
Tämä tapaus oli minulle kokemus, joka tulee aina mieleeni, kun puhutaan vaihtoehtolääketieteestä. En ole koskaan uskonut asioihin, joita ei voi tieteellisesti todistaa. Ohjaan myös asiakkaani siihen ihonhoitoon, mistä tiedän tulevan tuloksia, enkä lähde haahuilemaan uskomusten perässä. 
HUOM. Tähtitarjoukset viimeistä päivää tänään maanantaina 13.11.

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 13.11. asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

 1. Anonyymi11:36

  Niin totta joka sana. Kauneus- ja nuortumisohjelmassa (brittiläinen Kymmenen vuotta nuoremmaksi 10 päivässä) naiselle annettiin kauneushoitolassa vitamiineja tiputuksena suoraan suoneen. Johan pomppasi! Olin todella ihmeissäni.

  Nämä vitamiini-infuusiothan ovat olleet Hollywood-tähtien ja somejulkkisten suosiossa mutta täysin järjettömästä humpuukimenetelmästä on kyse.

  Ohjelmasarjassa ylipäätään ei sanallakaan mainittu pitkäjänteistä ihonhoitoa. Eikä auringolta suojatumisesta puhuttu. Pistoshoitoja ja mikroneulausta suosittiin.


  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneushoitola19:50

   Onneksi ehdin katsomaan tv:tä sen verran vähän, että säästyn pahimmilta hoitohullutuksilta. En ole tuosta vitamiinien tiputuksesta kuullutkaan, mutta parempi niin etten olekaan:).
   Välillä ihmettelen puuttuuko ihmisiltä itsesuojeluvaisto.
   Muistan, kun maailmankongressissa ekaa kertaa 90-luvulla esiteltiin täytehoitoja niin ajattelin ettei minun tarvitse näistä tietää, kun suomalaiset ovat niin fiksuja etteivät sellaisia ota. Ja mitä vielä niihinhän innostuttiin vallan kovasti, mutta kriteerinä oli vain hinta. Sinne mentiin kuka halvimmalla teki.


   Inkeri

   Poista