sunnuntai 12. marraskuuta 2023

Ongelmia meikin puhdistamisessa

Näen hyvin usein, että huonosti puhdistettu meikki on syynä ihon epätasapainoon. Näin käy helposti varsinkin nuorille. Peittävä ja halpa meikkivoide vaatii kunnollisen puhdistuksen, eikä se irtoa pelkillä puhdistusgeeleillä.


Younbloodin Nourishing Cleansing Oil -puhdistusöljyllä vedenkestäväkin meikki lähtee vaivatta ja huokoset puhdistuvat tehokkaasti. 


Peittävä meikki vaatii kaksoispuhdistuksen

Tähtitarjouksena oleva Youngbloodin Nourishing Cleansing Oil NYT 45€ (58€) on tehokas, hellävarainen ja edullinen alkupuhdistusöljy, joka sulattaa vahvankin meikkivoiteen. Sen jälkeen kakkospuhdistusaineeksi sopii hyvin iS Clinicalin Cleansing Complex (55€) tai kuoriva Cleansing Complex Polish (63€)
Nuorten kannattaisi ehdottomasti panostaa kunnolliseen meikinpoistoon, koska paksu meikkivoide tukkii huokosia ja lisää finnejä ja ihon rasvoittumista. Syntyy helposti kierre, kun nuori haluaa peittää ihon epäpuhtauksia meikillä, mikä olisi muuten ihan hyvä asia, jos meikkivoide puhdistettaisiin kunnolla pois. Harva nuorten ihonhoitoon tarkoitettu puhdistustuote sulattaa pois rasvaliukoista meikkivoidetta. Esimerkiksi Dermalogican Clear Start -nuorten sarjan Breakout Clearing Foaming Wash (177ml 19€ ja 295ml 29€) ei yhdellä pesukerralla irroita paksua meikkivoidetta, vaan pesu pitää tehdä kahteen kertaan. Tehokkainta olisi tehdä ensimmäinen puhdistuskerta YB:n Nourishing Cleansing Oililla ja toinen puhdistus Clear Startin geelillä. 
Varoitan taas näistä palasaippuoista, joita kaupataan agressiivisesti kasvojen pesuun ja niiden olemattomia hyötyjä kerrotaan näyttävästi. Palasaippuat eivät ole hyviä kasvojen puhdistukseen ja niiden kuivattavat vaikutukset lisäävät iho-ongelmia. Nykyinen luomutuote- ja palasaippuainnostus on lisännyt huomattavasti iho-ongelmia ja allergioita. Olen hyvin harmissani tästä muotivirtauksesta, josta itse olen nähnyt vain negatiivisia vaikutuksia.


Ripsipidennykset haittaavat ihonpuhdistusta

Nykyisin Suomessa vieläkin muodissa olevat ripsipidennykset tuottavat ongelmia meikin poistoon. Ihmettelen, koska tämä muoti ripsipidennyksistä alkaa hiipumaan, kun niitä ei juurikaan enää näe ulkomailla. Jenkeissä ja Euroopassa muoti edellyttää nyt luonnonkauneutta ja nämä överit ripset ja paksut kulmakarvat ovat menneen talven lumia. 
Valitettavasti suomalaiset ovat jumittuneet aivan ylipitkiin ja ökypaksuihin ripsiin, jotka harvoin näyttävät kauniilta. Näitä ripsipidennyksiä ei saa missään tapauksessa käsitellä öljymäisillä puhdistustuotteilla. Tästä seuraakin se, ettei meikkivoidetta juurikaan poisteta silmien alta. Muutenkin tuo silmien alusta kärsii, koska ihminen räpyttää silmiään miljoonia kertoja vuorokaudessa. Kuituripset ovat erilaisia kuin omat ripset ja ne hankaavat tuota silmän alustaa. Omilla asiakkaillani ei ole näitä ripsipidennyksiä, mutta kaupungilla näen naisilla usein ärtyneen punaisen kohdan silmien alla siinä kohtaa, mihin ripset osuvat. 
Meikkivoide pitäisi saada pois myös silmien alta ja siihen voi käyttää misellivettä. Youngbloodin Micellar Water with Colloidal Silver (41€) on siihen sopiva. Misellivettä laitetaan vanulappuun ja iho pyyhitään niin moneen kertaan, ettei vanuun tule enää meikkiä.



HUOM. Tähtitarjoukset enää ma 13.11. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 13.11. asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi14:42

    Kunnollinen puhdistus on kyllä kaiken ihonhoidon a ja o. Hyvät kaksoispuhdistusaineet jättävät ihon pehmeäksi ja kaikin puolin kivan tuntuiseksi. Ja kun vielä testimielessä pyyhkäisee vanulapulla, siihen ei todellakaan jää mitään meikkijäämiä.

    Kokemukseni mukaan huonot aineet jotenkin väsähdyttävät ihon vaikka puhdistaisivatkin ja vaikka eivät suoranaisesti kuivattaisi. Mitään kuivatuskuuria palasaippuoilla ei kenenkään kyllä kannata ottaa.

    Leena

    VastaaPoista