torstai 9. marraskuuta 2023

Vaihdevuodet vaikuttavat suuresti ihoon

Vaihdevuodet on muiden hormonimuutosten kanssa eniten ihoon vaikuttava asia. Kukaan ei selviä vaihdevuosista ilman ihoon tulevia muutoksia. Kaikki eivät näihin muutoksiin kiinnitä huomiota, mutta jokaiselle niitä tulee.



Ihon bakteerikanta muuttuu vaihdevuosissa

Estrogeenin väheneminen elimistössä aiheuttaa totaalisen muutoksen ihossa ja se kannattaa huomioida. Kyse ei ole ainoastaan ihon rypistymisestä ja vanhenemismuutoksista, vaan ihon terveyttä pitää alkaa huomioimaan paremmin. 
Vaihdevuosien aikana iho ohentuu, sen pH muuttuu ja tulehdusten määrä lisääntyy. Iho hautuu taivekohdista helpommin ja tulehdusta aiheuttavat bakteerit toimivat aktiivisemmin kuin ennen. Vanhuuteen liittyy lähes aina iho-ongelmia, joista säärihaavat ovat vakavin asia. Sieni-infektiot iholla yleistyvät, hikoilu lisääntyy ja hien laatu muuttuu.
Monille tulee yllätyksenä, että vaihdevuosiin liittyvät hikiaallot altistavat ihoa sieni-infektioille ja hiivasieni iholla lisääntyy. Hyvin helposti hiivasieni iskee rintojen alle, kainaloihin ja nivustaipeisiin. Ylipainoisella lihavuuden aiheuttamissa ihopoimuissa muhii myös helposti hiivasieni-infektio. 
Apteekista löytyy näihin vaivoihin apua erilaisina talkkeina ja lääkevoiteina. Myös varpaan väleihin iskee sieni-infektio helposti varsinkin, jos käy uimahallissa tai kuntosaleilla. Tätä vaivaa kannattaa myös ennaltaehkäistä. Olenkin miettinyt, että pitäisiköhän minun ottaa myyntiin desinfioivia suihkeita, joilla ennaltaehkäistään näitä sienitartuntoja. Moni ei varmaankaan tiedosta tätä vaaraa, ennen kuin infektio on tosiasia. 


Ohut iho on myös herkkä

Estrogeenin puutteen ohentama iho on entistä herkempi lämmönvaihteluille ja väärin valituille hoitotuotteille. Sekin tulee monille yllätyksenä, että vaihdevuosien myötä aikaisemmin hyväkuntoinen iho alkaa oikuttelemaan. 
Ihosta tulee herkkä lämmönvaihteluille ja talvisää aiheuttaa punoitusta, kiristelyä ja hilseilyä. Iho voi myös muuttua herkästi reagoivaksi ja tulee vaikeuksia löytää sopivaa kosmetiikkaa ja meikkituotteita. Näissä tapauksissa Dermalogica ja iS Clinical on turvallinen valinta, koska niissä ei ole hajusteita, eikä väriaineita. Säilöntäaineista parabeenit aiheuttavat helpoiten iholle kutisevia ihottumia ja niitä ei Dermalogica ja iS Clinical käytä ollenkaan. 
Vaihdevuosien kuumat aallot tuovat tullessaan punastumisen ja helposti punoittelevan ihon muutenkin. Nyt uutuutena tullut Dermalogican voide Stabilizing Repair Cream (73€) on erinomainen ehkäisemään näitä punoituksia ja rauhoittamaan ärtynyttä ihoa. 
Moni on hetken aikaa vähän hukassa näiden vaihdevuosireaktioiden kanssa, mutta kannattaa tulla kasvohoitoon. Autan mielelläni löytämään uusia tuotteita, jotka sopivat muutoksista kärsivälle iholle.




HUOM. Tähtitarjoukset enää ma 13.11. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 13.11. asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti: