keskiviikko 15. marraskuuta 2023

Erilaisuus on rikkaus

Ajattelin pitää puolustuspuheen ihmisten erilaisuuden puolesta. Annamme liian herkästi negatiivisen tuomion toisesta ihmisestä vain sen takia, että hän on erilainen. Opin Josef Lewcowiczin Selviytyjä -kirjasta, että katso pintaa syvemmälle.



Hullu piirtelijä

Nämä ajatukset tulivat mieleeni, kun eräs tuttavani kertoi koulusta tulleesta Wilma-viestistä, jossa sanottiin, ettei tunnilla saa piirrellä turhaan suttupapereihin tai kirjan ja vihkon sivuihin. Tuttavani epäili sen tuottavan hankaluuksia vilkkaalle lapselle, joka mielellään piirteli.
Itse ihan suivaannuin tuosta kiellosta, koska piirrän aina luennoilla tai kuunnellessani kokouksissa. Se on herättänyt kummastusta kymmenet vuodet toisissa ihmisissä, mutta minua ei erityisesti kiinnosta, mitä ihmiset minusta ajattelevat. Kuitenkin joskus jää mieleeni, miten pienistä asioista ihminen tuomitaan ”hulluksi” tai leimataan muuten negatiivisesti.
Tämä piirtäminen on minulla ominaisuus, joka liittyy oppimiseen ja keskittymiseen. Pystyn piirtämisen avulla keskittymään luentoon tai muuhun tilanteeseen niin perusteellisesti, etten koskaan tee muistiinpanoja, vaan tarvittavat asiat jäävät mieleeni muuten. 
Yleensä luennot tai kokoukset, joissa piirtelen, ovat kosmetologien tai yrittäjänaisten järjestämiä ja heistä ei enää kukaan ihmettele piirtämistäni. Teen erilaisia ympyröitä, joita kokoan yhteen, eikä niillä piirustuksilla ole mitään merkitystä tilanteen jälkeen ja heitänkin ne roskiin. 
Minulla on aina kokouksissa mukana erikseen piirustuspaperia, koska voin ihan huonosti, ellen pääse piirtelemään. Minulle on tosi usein naurettu ja pyydetty selitystä tekemisilleni. Muutaman kerran minulle on tultu ihan vakavasti sanomaan, että kannattaisi mennä psykiatrille, niin saat takuulla hullun paperit. 
Uskoisin, että siihen tarvitaan hiukan muutakin. Mielestäni on todella surullista, että näin pieni asia saa joidenkin maailmankuvan niin järkkymään, etteivät he pidä toista enää täysijärkisenä. 


Kosmetologi vai kenraali

Omaa sotahistoriaharrastustani olen elämäni aikana saanut selitellä moneen kertaan. Siinäkin on moni vihjaillut, että olen joko sotahullu tai muuten vinksahtanut. Mietin usein, onko ristiriidan aiheuttaja minun ammattini vai se, että olen nainen. Tosin Maanpuolustuskorkeakoulussa ja Puolustusvoimissa on monia pitkälle edenneitä naisia, joten en luulisi sukupuolen enää olevan kynnyskysymys. 
Oikeastaan oman ikäiseni miehet hämmästelevät asiaa eniten ja heidän on pakko yrittää tehdä jotain typeriä kysymyksiä, joilla voivat todistaa, etten tiedä mistään mitään. Yleensä välttelen näitä tilanteita, koska näen jo leuan asennosta kenellä herralla on vaikeuksia sulattaa harrastukseni. :) Minua ei kiinnosta kilpailla kenenkään kanssa, eikä kukaan fiksu ihminen sellaista yrittäisikään.
Itseäni ihmetyttää eniten, että jotkut nuoremmat naiset ovat kysyneet, olenko katkera siitä, ettei minun aikanani ollut mahdollisuutta naisen käydä armeijaa. Yleensä vastaan siihen, että luotan Suomen Puolustusvoimiin sen verran, ettei palvelukseen oteta sellaista, joka jää rimpsuistaan ja ruseteistaan kiinni ensimmäiseen piikkilankaan. 






Tähtitarjoukset 27.11. asti:


⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 27.11. asti.

Eilen 14.11. arvonnassa voitti nimimerkki ”leenamanager”, joka oli kommentoinut Instagramissa. Paljon onnea!


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti