sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Haastava syksy atooppiselle iholle

Nykyään ei saa sanoa suoraan, että joku asia on totaalisen huonosti, vaan pitää käyttää termiä haastava. Nyt tämän syksyn säätilan tuomat asiat ovat olleet haastavia atoopikoille ja kuivaihoisille yleensä ja heidän ihonhoito on tuonut haasteita myös kosmetologille.


Etenkin atoopikkojen kannattaa talvea kohti tihentää kasvohoitoja ja ottaa käyttöön tehokkaasti kosteuttavat ja suojaavat seerumit sekä voiteet.


Ilmastonmuutos vaikuttaa atoopikon ihonhoitoon

Niin oudolta kuin tämä kuulostaakin, niin olen saanut tänä syksynä oppia, miten ilmastonmuutos vaikuttaa asiakkaiden ihoon ja sitä kautta työhöni. Olen aina seurannut ilmastonmuutosta ja säätiloja poikkeuksellisen tiiviisti maanviljelijätaustani takia. Maatalouteenhan ilmastonmuutos on vaikuttanut jo nyt todella paljon. 
Samoin ihonhoitoon ilmastonmuutos on vaikuttanut uv-säteilyn lisääntymisen myötä ja nämä auringon tuomat ongelmat ruuhkauttavat sairaaloiden ihopoliklinikat. Tänä syksynä kyse ei ollut uv-säteilyn lisääntymisestä, vaan poikkeuksellisista lämpötiloista.
Olisin voinut kuvitella, että tämän syksyn pitkään jatkunut lämpö ja aurinko olisi ollut atoopikoille hyväksi. Toisin kävi ja aloin jo syyskuussa näkemään tuttujen atoopikkojen ihossa ongelmia. Moni oli ihan pulassa jo aikaisin syksyllä alkaneesta ihottumasta ja kuivista läiskistä. 
Sitten aloin tekemään johtopäätöksiä siitä tiedosta, mitä mediasta saan ja mitä ammattilehdissä ja lääketieteessä kerrotaan. Juttelin myös tuttujen lääkärien kanssa allergiatilanteesta ja syksyn tuomista herkkyyksistä. 
Syksyn pitkä lämmin kausi sai maassa ja pudonneissa lehdissä olevan itiöiden ja homeiden määrän lisääntymään ja herkästi reagoiva atooppinen iho ei tästä tykännyt. Kasvien tuottama siitepölymäärä oli lämmön takia poikkeuksellisen korkea ja sekin ärsytti atoopikon ihoa.
Pisteenä iin päälle oli Euroopasta tullut tuoksukki-nimisen kasvin siitepöly, jota yleensä ei tule Suomeen. Tämä tuoksukki on yhtä allergisoiva kuin pujo, mutta siihen siitepölyyn ei yleensä meillä törmää. Nyt poikkeuksellisen lämmin sää on siirtänyt tuoksukin siitepölyn tuotantoa myöhempään syksyyn ja meillä ollut lämpö piti siitepölyjä ja homepölyjä ilmassa poikkeuksellisen suuria määriä. 


Stabilizing Repair Cream on atooppisen ihon pelastaja

Onneksi loppukesästä tuli myyntiin Dermalogican Stabilizing Repair Cream (73€) hoitovoide, joka on pelastanut atoopikot monista ongelmista. Minulla on vakioasiakkaina paljon atoopikkoja ja tämä liiallinen kuivuus on iho-ongelma, johon olen perehtynyt huolellisesti. 
Normaalisti atoopikot aloittavat ihon tehohoidon marraskuulla, kun sisälämmitys alkaa. Yleensä silloin tiivistetään Nanolift-kasvohoidon (131€) tahtia ja hoitokäynnit ovat noin 3-6 viikon välein. Moni atoopikko saattaa kesän selvitä 2-3 kk hoitovälein ja iho voi kaikin tavoin paremmin. 
Minulla käy vakioasiakkaita atopian vuoksi koko Etelä-Suomen alueelta, joka kertoo siitä, että Nanolift-kasvohoidon tehoon luotetaan ja siihen kannattaa tulla pidemmänkin matkan takaa. 
Stabilizing Repair Cream on osoittautunut ihanteelliseksi suojaavaksi ja kosteuttavaksi balsamiksi ärtyneelle iholle. Yli nelikymppiselle sen kanssa sopiva seerumi on Smart Response Serum (148€) eli älyseerumi, koska sen yksi vaikutus on rauhoittaminen.
Muistutan myös siitä, että nyt niin suosittu retinoli ei sovi atoopikoille ja sitä pitää välttää. Samoin erilaiset hedelmähapot pitää jättää ihonhoidosta pois.
Tähtitarjoukset 27.11. asti:


⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 27.11. asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti