lauantai 6. huhtikuuta 2024

Mineraalimeikit sopivat myös ihottumaiselle iholle

Näin keväällä auringon säteily, katupöly ja talven aiheuttama ihon kuivuus saattaavat puhkaista ruusufinni-ihottuman. Ruusufinni kukkii poskilla ja kasvojen keskiosassa tulehtuneina pikkufinneinä, jotka kihelmöivät ja punoittavat herkästi.


Youngbloodin mineraalimeikit sopivat herkimmällekin iholle.


Ruusufinniä voi peittää meikillä

Ruusufinnin puhkeaminen ensimmäistä kertaa on ihmiselle aika suuri järkytys. Ei ole kivaa, kun iho loistaa helakan punaisena ja märkäpäisiä finnejä puhkeaa rykelminä. Asiakkaiden kuvauksista tiedän, että iho myös tuntuu ikävältä, kun tulehdus kuumottelee ja kihelmöi. 
Hyvän yleistä on, että ruusufinni puhkeaa ensimmäisen kerran juuri näin keväällä. Usein myös juuri ensimmäinen ruusufinnireaktio on sen verran raju, että sen kanssa pitää mennä lääkäriin. Harvoin ruusufinni rauhoittuu itsekseen ja suosittelen aina asiakkaille ihotautilääkäriä ja antibioottikuuria. Usein antibioottikuuri kestää useita kuukausia, jotta ihon tulehdustila kunnolla rauhoittuu. Ruusufinnin hoidossa kehoitetaan vähentämään kosmetiikan käyttö minimiin. Ihoa pitää kyllä hoitaa kunnolla ja meikkiäkin saa käyttää, mutta kosmetiikan raaka-aineiden kanssa pitää olla tarkkana. 
Kaikki hajusteellinen kosmetiikka kannattaa hylätä ja samoin mineraalirasvat eli parafiinit ja vaseliinit ehdottomasti pois käytöstä. Meikeistä paras on luonnollisiin mineraalipigmentteihin perustuva Youngblood, jota olen myynyt lähes parikymmentävuotta. Suomen Allergia-, Iho- ja Astmaliitto suosittelee Youngbloodia, koska se ei sisällä mitään tyypillisiä ihoa ärsyttäviä aineita.


YB:n meikkivoide Tähtitarjouksena

Youngbloodin meikkivoiteet ovat tuotteita, joihin jää koukkuun, koska ne ovat niin hyviä. Olen itse käyttänyt YB:n Natural Mineral Foundation (65€) jauhemaista mineraalimeikkiä parikymmentä vuotta, enkä ole löytänyt mitään parempaa tai edes vastaavaa.
Toinen Youngbloodin suosikkimeikki on voidemainen Liquid Mineral Foundation NYT 65€ (79€), joka on ohut ja kevyt meikki, mutta kuitenkin peittävä. Punakalle ruusufinni-iholle paras sävy on Pebble, joka neutralisoi punakkuutta. Liquid Mineral Foundation tasoittaa ihon väriä, mutta näyttää kuitenkin luonnolliselta, eikä siitä jää rajoja kaulaan tai hiusrajaan. Se myös suojaa ärsyyntynyttä ihoa tuulelta, katupölyltä ja lämmönvaihteluilta.
Mineraalipigmentti eroaa keinotekoisesta synteettisestä pigmentistä totaalisesti. Synteettinen pigmentti eli väriaine on pyöreä pallo ja mineraalipigmentti on litteä ja läpikuultava. Kun pallomaiset pigmenttiaineet asettuvat iholle päällekäin, meikistä tulee paksu kerros, eikä se läpäise valoa. Litteät pigmentit tekevät päällekäin asettuessaan huomattavasti ohuemman kerroksen, kuin nuo synteettiset pallomaiset pigmentit. Ohuempi mineraalimeikki ei tuki huokosia eli antaa ihon hengittää ja läpäisee myös valoa. Meikistä tulee näin kuulaampi ja kevyempi. Youngbloodin meikkivoide on myös helppo poistaa kaksoispuhdistuksella rasittamatta herkistynyttä ihottumaista ihoa liikaa. 
Dermalogican Micellar Prebiotic PreCleanse (52€) on hellävarainen alkupuhdistusmaito ja sen jälkeen suosittelen vielä pesua rauhoittavalla Ultra Calming Cleanserilla (250ml 43€ ja 500ml 68€)
Hoitosuihkeena on paras Dermalogican Ultra Calming Mist (47€), joka myös rauhoittaa punoitusta ja kuumottelua. Silloin, kun ruusufinniä peitetään meikillä, on tuotteiden tärkein kriteeri hyvä laatu ja myös puhdistustuotteiden pitää olla hajusteettomia ja herkistyneelle iholle sopivia.




⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 2.-15.4.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

  1. Anonyymi21:56

    Kiitos taas vinkeistä rosacea ihon hankalaan hoitamiseen!
    kai75jus@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Anonyymi23:02

    Äidillä puhkesi Thaimaan auringon takia ruusufinni ja kun oon jakanut vinkkejäsi hänelle, iho on pysynyt kunnossa. Mulla rohahti itsellä otsa ja ohimot ja leuka täyteen näppyä, olin varma, että se on ruusu. Sain antibioottinestetttä ulkoiseen käyttöön j edelleen en tiedä mikä invaasio se oli /Helsingin anna

    VastaaPoista