perjantai 12. huhtikuuta 2024

Retinolilla kirkkautta kasvoille

Nyt, kun aurinko paljastaa peilikuvassa kaikki läiskät, läntit ja pahkurat, tarvitaan tehokkaita konsteja kuuraamaan kasvot kesäkuosiin. Retinolipitoiset hoitotuotteet vähentävät näkyvästi ihon erilaisia värivirheitä.


Mikään aikaisempi vaikutusaine kosmetiikassa ei ole pystynyt niin näkyviin tuloksiin kotihoidossa, kuin retinoli. 


Kuulas ja tasainen iho

Retinoli on aivan erinomainen vaikutusaine tuomaan näkyvää tasoitusta ihon väriin, ryppyihin ja yleiseen harmauteen. Dermalogican Dynamic Skin Retinol Serum (98€) sisältää kahta erilaista retinolijohdannaista, jotka vaikuttavat eri ihosolukerroksissa ja tämä tehostaa seerumin kirkastavaa vaikutusta. 
Dynamic Skin Retinol Serum on kontrolloitu retinolituote, jossa on mukana myös ihoa rauhoittavia ja kosteuttavia vaikutusaineita. Retinolivalmisteet eivät ole mitään herkän ihon hoitotuotteita, mutta tämä Dermalogican seerumi on hyvin siedetty tehoseerumi. Dynamic Skin Retinol Serum sopii hyvin kuivalle, ohentuneelle ja vanhenevalle iholle. Se saattaa aluksi kihelmöidä levityksen jälkeen, mutta seerumin päälle aina käytettävä voide poistaa kihelmöinnin. Muutaman päivän käytön jälkeen ihoon saattaa tulla näkyvääkin hilseilyä ja tämä on tarkoituskin, koska juuri tähän ihon uudistumiseen pyritäänkin. Jos hilseily on voimakasta, kannattaa seerumia käyttää harvemmin, esimerkiksi joka toinen ilta. 
Rasvoittuvalla iholla Dynamic Skin Retinol Serum on erinomainen ihoa kirkastava ja puhdistava tuote, joka myös supistaa huokosia ja vähentää tukkeutumien syntymistä. 
Dynamic Skin Retinol Serumia käytetään iltaisin ensimmäisenä puhdistetulle iholle, mutta ei ihan lähelle silmänympäryksiä. Hoitovoiteeksi seerumin päälle suosittelen esimerkiksi Intensive Moisture Balancea (100ml 78€ ja 150ml 108€). Aamuisin olisi hyvä käyttää toista seerumia, koska retinoliseerumia ei suositella kuin iltakäyttöön. Esimerkiksi BioLumin-C Serum (98€) olisi hyvä vaihtoehto ja sen päälle aurinkosuojallinen päivävoide Dynamic Skin Recovery SK50 (50ml 84€ ja 100ml 138€). On todella tärkeää muistaa käyttää aurinkosuojallista päivävoidetta retinolituotteiden kanssa. 


Rypyt sileäksi

Toinen myymäni retinoliseerumi on iS Clinicalin Retinol+ Emulsion 0.3 (125€), joka on vahvempi ja tehokkaampi kuin Dermalogican Dynamic Skin Retinol Serum. Tähän iS Clinicalin Retinol Emulsioniin kannattaa totutella pikkuhiljaa. Suosittelen, että aluksi 2-3 viikkoa tätä tuotetta käytetään joka kolmas ilta ja aluksi siitä voi tulla kihelmöivä ja kuumotteleva tunne iholle. Tämänkin hoitotuotteen päälle kannattaa laittaa hoitovoide, esimerkiksi Reparative Moisture Emulsion (125€), joka on myös itsessään silottava vaikutukseltaan. 
Retinol+ Emulsion 0.3 on tehokkaasti ihoa silottava, kirkastava ja ihon väriä tasoittava. Paksulle rasvaiselle iholle Retinol+ Emulsion 0.3 on suorastaan mullistava ihonhoitotuote, koska sen tasoittava ja huokosia supistava vaikutus on niin näkyvä.
Tämänkin retinolituotteen kanssa pitää muistaa aurinkosuojallinen päivävoide ja runsas kosteutus. Esimerkiksi iS Clinicalin Hydra-Cool Serum (15ml 76€, 30ml 118€) on loistava kosteuttaja kummankin retinolituotteen kanssa yhdessä. 
Nämä retinolituotteet ovat ehdottomasti kosmetiikan tehokkuudessa taas yksi askel eteenpäin. Mikään aikaisempi vaikutusaine ei ole pystynyt näin näkyviin tuloksiin kotihoidossa. 
Suosittelen lämpimästi, että kokeilette retinolituotteita. Niitä ei kannata pelätä, koska oikein käytettynä ihoärsytyksiä ei tule, vaan tuloksena on sileämpi, tasaisempi ja nuorekkaampi iho.
⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 2.-15.4.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti