keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Tavoitteena sileä ja tasainen iho

Ihonhoidolla tähdätään terveeseen, tasaiseen ja kuulaan kirkkaaseen ihoon, joka tuntuu käsiin sileältä ja pehmeältä. Mitä enemmän ikää tulee ja mitä vaativimmissa olosuhteissa eletään, edellä kuvatun kaltainen iho vaatii työtä.




Ihonhoito vaatii viitseliäisyyttä

Ikävä tosiasia on, ettei mikään ihmisen kehon osa pysy kunnossa ilman ylläpitoa. Joskus koen, että asiakkaat ovat vihaisia minulle, kun kerron, mitä pitäisi tehdä iholle kotona. Välillä olen myös kuullut, että asiakkaan mielestä sen pitäisi riittää, kun hän käy kasvohoidossa. 
Valitettavasti en tällaista ihmettä pysty lupaamaan, että iho pysyisi terveenä ja hyvässä kunnossa ilman minkäänlaista vaivannäköä. Käytän taas tätä vertausta hammaslääkäriin, että ei hampaita pidetä kunnossa sillä, kun käydään vain suuhygienistillä pari kertaa vuodessa. Ellei hampaita harjata aamulla ja illalla perusteellisesti, suu on kohta reikiä ja hammaskiveä täynnä. 
Tämä sama tilanne toistuu myös ihonhoidossa eli sen lisäksi, että käydään säännöllisesti kasvohoidossa, ihoa pitää hoitaa myös kotona aamulla ja illalla. Kaikista parhaat tulokset saadaan, kun ihon kotihoito on johdonmukaista ja toimii yhteen hoitolassa tehtyjen kasvohoitojen kanssa. 
Ihon terveydenhoito pitäisi olla osa jokapäiväistä itsensä hoitoa, mutta siihen on vielä todella pitkä matka.Suomalaiset ovat erittäin hitaita oppimaan ja vielä tarvitaan paljon neuvoja ja ohjeita, jotta edes puolet suomalaisista pitäisivät yllä ihon terveyttä.


Terve iho vaatii suojausta ja hoitoa

Vielä nykyäänkin moni pitää ihonhoitoa turhana, eikä miellä sitä osana terveydenhoitoa ja hyvinvointia. Olen törmännyt usein siihen, että ihmisellä, jolla on liikunnallinen elämäntapa ja terveellinen ruokavalio, iho on jäänyt ihan retuperälle. 
Valitettavan usein ihonhoitoon herätään vasta sitten, kun iho sairastuu. Juuri liikunnalliset paljon ulkoilevat ihmiset ovat riskiryhmässä sairastua aurinkokeratoosiin tai muuhun ihosyöpään. Paljon ulkona liikkuva ihminen altistuu koko ajan uv-säteilylle ja siitä on yleensä vanhemmiten seurauksena jokin ihosyöpä. 
Suuressa riskiryhmässä ovat vesilläliikkujat ja talviurheilua harrastavat. En oikeastaan tunne ketään yli viisikymppistä vesilläliikkujaa, joka ei jo olisi ihotautipolin asiakas. Yleensä ensimmäiset solumuutokset ja aurinkokeratoosikohdat iholle tulevat näkyviin 50-60-vuotiaana. Tilastojen mukaan yli kahdeksankymppisistä suomalaisista 60% sairastaa jotain ihosyöpälaatua. 
Hyvin usein tilanteet etenevät niin, että olen parikymmentä vuotta kertonut ihmiselle useita kertoja vuodessa, miten tärkeää auringolta suojautuminen on. Sitten eräänä päivänä tapaan tämän ihmisen ja hän kertoo järkyttävänä uutisena, että häneltä on löytynyt basaliooma ja nyt hän joutuu käymään sairaalassa sitä hoidattamassa. 
En voi sanoa, että niinhän minä olen jo vuosikausia sanonut. Yleensä puheeni on sivuutettu niin tyystin, että minulle kerrotaan suurena ihmeenä ihon solumuutoksista. Näissä tilanteissa koen itseni todella turhautuneeksi. En tiedä, miten saisin ihmiset heräämään, että ihokin tarvitsee  hoitoa pysyäkseen terveenä, aivan kuin muukin elimistö. 



⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 2.-15.4.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti