torstai 18. huhtikuuta 2024

Perusvoiteesta ihottumaa

Olen seurannut alkuvuoden, mitä Apobase -perusvoiteiden kohdalla tapahtuu, koska asiakkaat ovat saaneet niistä ihottumaa. Asia on uutisoitu Potilaan Lääkärilehdessä jo tammikuussa ja keskustelua on käyty lehdistössä yleensäkin.
Säilöntäaineet ovat ongelmallisia

Minulla on useita atooppisia vakioasiakkaita ja kun pakkaskausi alkoi, he aloittivat vartalon rasvaamisen perusvoiteella eli juuri esim. tällä Apobasella. Joulukuussa eräs asiakkaani kertoi, että iho oli kuin tulessa, kun hän oli levittänyt koko vartalolle Apobasea. Silloin ei kummankaan mieleen tullut, että voiteessa olisi jotain vikaa, vaan epäilimme hänen ihon herkkyyksien pahentuneen. 
Sitten tammikuun alkupuolella eräs asiakas tuli ostamaan CCS:n käsivoidetta (15€) ja näytti, miten rystyset ja ranteet olivat pienillä vesikelloilla, kun hän oli käyttänyt perusvoidetta. En osannut silloinkaan yhdistää näiden asiakkaiden ongelmia, vaan pidin niitä ihan sattumina. Ammattikosmetiikan kohdalla on ihan ennenkuulumatonta, että jossain tuotteessa olisi virhe. En muista, että koskaan olisi yhtäkään ammattisarjojen tuotetta vedetty pois myynnistä. 
Tavaratalokosmetiikan ja apteekkikosmetiikan kohdalla muutamia tuotteita vuodessa vedetään pois myynnistä. Joten minulla olisi voinut raksuttaa, että olisiko asiakkaiden käyttämissä Apobase-voiteissa joku vika. Yleisintä on, että tuote vedetään pois myynnistä hajusteen, väri- tai makuaineen takia tai sitten säilöntäaine tuo ongelmia. 
Kosmetiikassa pitää olla jotain säilöntäainetta, jottei se ala elättämään bakteeritoimintaa jo pakkauksessa tai iholla. Parabeenit ovat säilöntäaineita, joista on viime vuosina tullut ongelmia ja niitä käytettiin vielä 2000-luvun alkupuolella todella paljon. Dermalogica, iS Clinical ja Youngblood eivät käytä parabeeneja tuotteissaan. 

Varo väri- ja makuaineita

Suurin ryhmä, mitä vedetään myynnistä pois, on erilaiset huulirasvat, joissa on makuaineita, väriaineita ja hajusteita. Niissä saattaa olla monen allergeenin yhdistelmä ja ihoreaktio voi olla aika massiivinen. Usein nämä pahimmat herkistäjät on suunnattu lapsille, joiden iho reagoi helpommin kuin aikuisen. 
Neuvoisin jättämään kokonaan ostamatta mansikan makuiset huulirasvat tai huulikiilteet, vadelman tuoksuiset söpön pinkit kangaskasvonaamiot tai voimakkaan väriset kajaalit, jotka maksavat vain pari euroa. Nämä kaikki kuuluvat ryhmään, joka saattaa aiheuttaa herkkäihoiselle lapselle tai nuorelle pahojakin ihottumia. 
Pahinta on, jos tilaa Kiinasta tai Etelä-Koreasta euron hintaisia meikkejä, joista kukaan ei tiedä, mitä ne sisältävät. Parin viime vuoden aikana on hurjasti yleistynyt pikkutytöille suunnattu kosmetiikka ja meikkituotteet. Markkinamiehet ovat keksineet mainoksille alttiin kohderyhmän ja TikTok, YouTube ja muu some työntää mainosta tuutintäydeltä. 
Ihotautilääkärit puuttuivat näihin Apobasen aiheuttamiin ongelmiin ja apteekeista sekä sairaaloista vedettiin pois isot erät näitä perusvoiteita. Selvää yksittäistä syytä ei tietääkseni ole selvinnyt, mikä olisi aiheuttanut herkistymiset, mutta säilöntäaineita epäillään. 
Jos teillä on kotona talvella ostettu Apobase-perusvoide ja se aiheuttaa jotain ihotuntemuksia, niin on parasta heittää se roskiin. Ihoa ei kannata ärsyttää ongelmia aiheuttavalla tuotteella.Tähtitarjoukset 29.4. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 16.-29.4.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti