maanantai 22. huhtikuuta 2024

Vanheneva iho tarvitsee seerumeita

Koin itse ihan käytännössä, miltä vanheneva ja kuiva iho tuntuu, ellei käytössä ole seerumia. Rakkaat karvakorvani eli Vinski, Allu ja Vote olivat ottaneet taas hoitotuotteitani leikkeihinsä ja seerumi jäi viikoksi käyttämättä.


Erinomainen seerumi ikääntyvälle iholle on Dermalogican Tähtitarjoustuote Dynamic Skin Retinol Serum.


Seerumi vaikuttaa syvemmälle kuin voide

En ole vieläkään oppinut siihen, että nuorimmat kissamme ottavat leikkeihinsä kaiken, mihin pääsevät käsiksi tai siis tassuiksi. Vanhat viisaat Jösse ja Valtsu eivät koske tavaroihini, eivätkä höslää joka paikassa. Pikkupojat taas ottavat meikkikynät, siveltimet ja seerumipullot leikkeihinsä ja pyörittelevät ne johonkin hukkaan. 
Minulla on nyt aamuisin käytössä Dermalogican Pro-Collagen Banking Serum (98€) ja iltaisin Tähtitarjouksena oleva  Dynamic Skin Retinol Serum NYT 79€ (98€). Kumpikin seerumipullo oli pyöritelty kylpyhuoneen kaapiston alle, enkä muistanut tuoda hoitolastakaan lisää, niin tulin viikon toimeen pelkällä Intensive Moisture Balance (100ml 78€ ja 150ml 108€) voiteella. 
Tämä kokemus vakuutti minut seerumien tehosta, koska koin selvästi, ettei ihoni saanut riittävästi hoitoa pelkästä voiteesta. Voiteiden tärkein tarkoitus on imeytyä ihon pintakerrokseen, missä ne suojaavat ihoa ulkoiselta rasitukselta, sitovat ihon omaa kosteutta ja silottavat ihon pintaa. Voiteeseen ei ole mahdollista saada niin paljon vaikuttavia aineosia, että niitä imeytyisi syvään ihokerrokseen ja samalla jäisi suojaava kerros ihon pintaan.

Iho koostuu useasta solukerroksesta

Ihmisen iho koostuu useasta ihosolukerroksesta. Kuivalla iholla on neljä ihosolukerrosta ja rasvaisella iholla viisi, joten kuiva iho on alunperinkin yhden solukerroksen ohuempi kuin rasvoittuva iho. Kosmetiikan kehittymisessä oli 90-luvulla suuri läpimurto, kun keksittiin kuljettaja-aineet eli liposomit, mikrosomit ja nanosomit. Tämä olikin oleellinen kehitysaskel kosmetiikan imeytymiseen ja vaikuttavuuteen. Näiden kuljettaja-aineiden avulla pystyttiin ja pystytään viemään vaikutusaineita syvempiin ihon kerroksiin. Nämä kuljettajat ohittavat ihon päälimmäiset solukerrokset ja vapauttavat vaikutusaineet vasta syvemmissä kerroksissa. 
Tämän takia käytetään ensin seerumi ja sen päälle voide. Seerumi ohittaa ihon pinnan ja vaikuttaa vasta syvissä ihokerroksissa. Seerumin päälle laitettu voide jää näihin päälikerroksiin ja suojaa ihoa ulkoisilta haitoilta. Kyllähän voiteetkin kosteuttavat ja kiinteyttävät ihoa, mutta huomattavasti vähemmän kuin seerumit. 
Koin käytännössä, miten kuivalta ja kiristävältä superkuiva vanheneva ihoni tuntui ilman seerumeja. Nyt taas osaan selittää entistä paremmin asiakkailleni, miksi tarvitaan seerumia ja voidetta erikseen.Tähtitarjoukset 29.4. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 16.-29.4.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti