maanantai 1. huhtikuuta 2024

Ihotyypin määritys on kasvohoidon perusta

Mikään kasvohoito ei onnistu, eikä tulos ole odotettu, ellei ihotyypin määrittely ole osunut oikeaan. Kasvohoito voi olla vaikka kuinka tehokas ja antaa hyviä tuloksia, mutta jos se tehdään väärälle ihotyypille, tulos ei miellytä.


Onnistuneen kasvohoidon perustana on ihotyypin määritys.


Kokemus auttaa ihon tarpeiden määrityksessä

En ole varmaan vuosiin kirjoittanut tästä ihotyypin ja ihon tarpeiden määrittelystä, koska se on minulle itsestäänselvyys. Tämän talven aikana olen kuullut muutamilta asiakkailta, mitä aikaisempi kosmetologi on ihotyypistä sanonut. 
En mielelläni kuuntele moitteita toisista kosmetologeista ja harvoin heistä tulee puhettakaan, kun lähes kaikki asiakkaani ovat käyneet minulla vuosikymmeniä. Kuitenkin olen kuullut nyt sellaisia ihotyypin määrityksiä, että ihmettelen, onko kosmetologin näössä ollut vikaa. Tosin aina on olemassa mahdollisuus, että asiakas on käsittänyt ohjeistukset väärin tai minä ymmärrän kertomuksen erheellisesti. 
Ihmettelin kovasti, kun asiakas kertoi edellisen kosmetologin määritelleen ihonsa herkäksi couperosa-ihoksi. Toisessa tapauksessa määrittely oli paksu rasvainen iho, joka kaipaa ihonpuhdistusta. 
Kumpikin määrittely oli aivan päinvastainen, kuin mitä minä ihossa näin. Nämä määrittelyt oli tehty kasvohoidon aikana, jolloin virhemahdollisuutta ei enää pitäisi olla. Sen ymmärrän hyvin, jos pitäisi tiskin takaa määritellä ihotyyppiä ja vielä meikin alta. Siitä kieltäydyn aina, koska mitään röntgenkatsetta minulla ei ole.


Ihotyyppi määrää oikeat kotihoitotuotteet

En enää muista, miten itse opin määrittelemään ihotyypin oikein. Siitä on niin kauan, etten myöskään muista, pidinkö sitä jotenkin vaikeana. Voi olla, että se oli aluksi vaikeaa minullekin, koska monet muutkin tekijät määrittävät ihon tarpeita. 
Nykyään ammattikoulujen kosmetologilinjoilla on enää hyvin vähän teoriaopetusta ja se vähentää oppimista. Työharjoittelua on paljon, mutta ellei työharjoittelupaikan omistajakaan osaa ihotyyppiä määritellä, ongelma kiertää taas seuraavalle kosmetologisukupolvelle. 
En todellakaan ymmärrä, miten kuiva ja vanheneva iho voidaan määrittää couperosa-ihoksi, ellei ihossa näy laajentuneita pintaverisuonia. Mitään kovin suurta mokaa kasvohoidossa ei tapahdu, jos kuivalle iholle tehdään couperosa-ihon kasvohoito, mutta asiakas ei saa sitä hoitoa, mitä eniten tarvitsee. 
Yleensä kuulen siitä, että ihotyyppi määritellään rasvaiseksi ja sitten aloitetaan innokas mustapäiden kaivelu. Voin kuvitella, miten kivulias hoitotoimenpide on rutikuivalle ohuelle seitsemänkymppiselle iholle. 
Näin kävi eräälle vakioasiakkaalleni, joka sai lahjakortin kasvohoitoon. Hän tuli seuraavana päivänä onnettomana näyttämään raastettua ihoaan, joka oli täynnä puristelujälkiä. Siinä kohtaa olisin halunnut kysyä hoidon tehneeltä kosmetologilta, mitä hän ihosta oli kaivanut ja puristanut ja oliko hän tosiaan saanut kaivettua jotain esiin. 




⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 19.3.-1.4.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti