perjantai 22. joulukuuta 2017

Kauneushoitolan joulu

Meiltä kysytään usein milloin meillä on kiirein vuodenaika ja vaikuttaako pikkujouluaika työhömme. En oikein ymmärrä miten tuo pikkujouluaika toisi meille ruuhkaa, koska emme tee meikkejä ja asiakkaat eivät tule kasvohoitoon yhden juhlaillan takia. Tottakai kasvohoitoja tehdään juhliakin varten, mutta pikkujoulu ei nykyisin ole niin suuri juhla.

Joulukuu on kiireinen

Ihmisillä on aivan väärä käsitys meidän työstä edelleenkin. Ei asiakkaat käy kosmetologilla jotain kertakaunistumista varten vaan iho hoidetaan säännöllisesti. Näin on ollut jo ihan työurani alusta asti, mutta edelleen työmme mielletään meikkaamiseksi. Meillä on hyvinkin tasainen työn tahti, koska yhdeksänkymmentäprosenttia asiakkaistamme on vakioasiakkaita jotka käyvät 4-8-viikon välein. Tämä tarkoittaa sitä, että joulukuusta loppuu päivät kesken, koska työpäiviä on vähemmän kuin muissa kuukausissa. Joulun aikaan meillä käy myös ihan oma vakioasiakasryhmä jotka käyvät meillä vaan lomilla. Moni on lähtöisin Hämeenlinnasta ja tulee joululomalla vanhempiensa luo tänne ja he haluavat käydä tutussa kauneushoitolassa. Jotkut asuvat vakituisesti ulkomailla ja heillä on vain loma-asunto Suomessa. Näitä asiakkaita tulee ainakin Kiinasta, Italiasta, USA:sta, Belgiasta ja Thaimaasta. On tosi kiva kuulla maailman uutisia ja oppia ymmärtämään elämistä eri kulttuureissa. Joulukuu on siis hyvin erilainen kuukausi asiakkaiden puolesta kuin muut kuukaudet.


Lahjakortit voi ostaa verkkokaupastamme


Lahjakortit ovat olleet aina suosittuja joululahjoja, mutta kyllä niiden suosio on koko ajan nousussa. Samoin hoitotuotteita ostetaan lahjaksi vuosi vuodelta enemmän niin kuin jo alkuviikon kirjoituksissani kerroin. Verkkokauppa tuo myös oman lisänsä joulukiireisiin, koska sitä ostoskanavaa käytetään eniten juuri jouluna. Suurin osa lahjakorteista haetaan edelleen suoraan hoitolasta, vaikka sekin palvelu on verkkokaupassa. Verkkokaupasta voi tulostaa kauniin A4-kokoisen lahjakortin ja maksaa sen meidän tilille. Sitten vaan sähköposti meille kuka lahjansaaja on millaiseen hoitoon lahjakortti on tarkoitettu. Itse ostan nykyisin lähes kaiken mahdollisen verkkokaupoista ja vähän hämmästelenkin ettei tuota meidän mahdollisuutta käytetä enemmän. Tosin pitää katsoa vielä jouluaatto, koska parina vuonna suurin osa verkosta ostetuista lahjakorteista ovat hankittu jouluaattona. Meillehän on aivan sama mitä kautta ostos tehdään, mutta luulen ettei tuota nettimahdollisuutta vielä osata käyttää. Olemme vielä perjantaina 22.12  paikalla kello 10-17 ja sen jälkeen keskiviikkona 27.12. 

2 kommenttia:

 1. Olen hämmästynyt miten et ole huomannut miten hyödyntää pikkujoulukautta työssäsi. Asiakkailla on enemmän syitä tulla esim kasvohoitoon sillä haluavat näyttää hehkeiltä juhlissa. Me kuluttajat haluamme esim kestovärejä, manikyyrejä, kestolakkauksia, ripsipermanentteja/pidennyksiä, karvojenpoistoja (kuka nyt sääri ja kainalokarvojen kanssa haluaisi pukeutua juhlamekkoon, puhumattakaan viiksistä?).

  Eise juhlakausi automaattisesti tarkoita että tultais meikkaukseen vaan sitä että se on kausi jolloin halutaan näyttää erityisen kauniilta sekä kausi jolloin tulee käytettyä paljon enemmän rahaa ulkonäköön.

  VastaaPoista
 2. Olet varmaankin aika uusi lukija blogissani, koska muuten olisit huomannut, että me olemme erikoistuneet kasvohoitoihin. Emme tee näitä ylläluettelemiasi asioita, koska olemme täysin työllistettyjä kasvohoitojen kanssa.
  Kauneushoitolan on erikoistuttava, koska yksi ihminen ei hallitse kaikkea. Meidän tavoite on tehdä 110% hyvä kasvohoito ja palvella vakioasiakkaamme erittäin hyvin. Itselleni herää aina pieni epäluulo, jos kosmetologi mainostaa pitkää litaniaa erilaisia hoitoja. Silloin hän ei ehdi tekemään kuin muutaman kerran viikossa kutakin hoitoa ja mitään ei ehdi oppia täydellisen hyvin.
  Se on erittäin hieno asia, että kuluttajat haluavat panostaa ulkonäköönsä juhlakautena, mutta meillä on ajanvaraus täynnä samalla tavoin on sitten pikkujoulukausi, tai kesäjuhlakausi.
  Toinen syy miksi emme tee ripsien pidennyksiä, tai kestokynsiä on se, että niiden tekijöillä on hyvin suuri vaara allergisoitua vakavasti. Myös hoitotilojen ilmanvaihto pitää olla erityinen ettei asiakkaat kärsi hengitysilmaan haihtuvista liuottimista. Nämä vaativat niin suuria investointeja, että valitettavan harva kauneushoitola on niitä teettänyt. Nykyisin jos kosmetologi menee lääkäriin nuhan, tai yskän takia ensimmäinen kysymys on aina teetkö ripsipidennyksiä, tai tekokynsiä. En halua enää työelämäni loppupuolella sairastuttaa itseäni tieten tahtoen. Minulla on myös vastuu Marista ja en voisi koskaan vaatia häntä tekemään työtä joka voisi vaarantaa terveyden.

  Kaunista uutta vuotta toivottaa Inkeri

  VastaaPoista