lauantai 23. joulukuuta 2017

Purkkiarmeija vaihtuu tonttuarmeijaan

Eilen perjantaina laitoin hoitolan kiinni kello 17 ja siirryin joulun viettoon. Myös Mari lähti perheensä kanssa mummulaan ja Tassunen pistettiin takapenkille omaan koppaansa. Tassunen on merkillinen kissa, kun se nauttii auton hurinasta ja nukkuu koko kolmen tunnin matkan. Nyt voi Purkkiarmeija jäädä vähemmälle, kun siirryn komentamaan tonttuarmeijaa.

Joulu perheen kesken

Meillä on jo vuosia ollut sama joulunvietto systeemi, että omat vanhempani tulee seinän takaa meille ja mieheni vanhemmat ajelee Hämeenlinnasta luoksemme. Pidämme kuuden aikuisen ja kolmen kissan jouluruokailun. Välillä mietimme, että miten kävisi jos vanhempani ottaisivat omat neljä kissaansa mukaan meille. Järki kuitenkin sanoo, että siitä tulisi sellainen riemu ja riita ettei joulurauhasta olisi tietoakaan. Parempi, kun oma kissaköörimme Valtsu, Jösse ja Hertta hoitaa tämän sulostuttamispuolen. Kaikki jouluruuat ostamme valmiina enkä todellakaan puunaa ja puleeraa huushollia, vaan vähempi saa kelvata. Joulu on kauneushoitolan kiirein kuukausi ja käytän voimavarani siihen. Ei aikuisten joulu tarvitse se kummempi olla mitä pystyn vähäisellä vaivalla luomaan ja onneksi mieheni kantaa suurimman vastuun. Jouluruuat haemme perinteisesti Alvettulasta Pelttosirkun tilalta ja ne ovat aina takuulla herkullisia. Perunalaatikko on juuri sellainen, kun sen pitääkin olla. Heiltä saa myös aivan suussa sulavaa vadelmahyydykekakkua heidän omista vadelmistaan tehtyä ja se on meillä aina joulun jälkiruoka. Valitettavasti Sirkun 18-vuotias Keltsukissa lähti kissojen taivaaseen, mutta kaksi mustaa pentua on kasvamassa pitämään asiakkaille seuraa. 

Huolehtikaa omasta hyvinvoinnistanne

Olen itse hyvin laiska tekemään kotitöitä ja olen oppinut jo aikaa sitten etten vaadi itseltäni liikaa. Olen vuosien varrella kuullut niin monta tarinaa siitä miten joulusaunassa itketään väsymystä, tai ollaan väkisin buranan voimalla pystyssä, kun voimat ei enää mitenkään riittäisi. Varsinkin yrittäjäystäväni ovat ihan helisemässä, kun liike on auki seitsemän päivää viikossa koko joulun tienoon. En yhtään ymmärrä miten he siihen pystyvät, mutta yrittäjyys velvoittaa monenlaiseen. Monet iäkkäät asiakkaani suorastaan pelkäävät joulua, kun koko suku ryntää kylään ja ruokaa pitää olla moneksi päiväksi suurelle määrälle. Jo muutama vilkas pikkulapsi saa heidät väsymään totaalisesti ja sitten jälkikäteen sairastetaan sydänvaivoja ja muuta liika rasitusta. Ei vanhusten ole kiva olla yksinäänkään, mutta ei sekään kuulosta hyvältä, että koko joulu jää jonkun yli kahdeksankymppisen mummun valmisteltavaksi. Näistä tarinoista viisastuneena kehoitan pitämään puolensa ja rajaamaan pois liiat vaatimukset. Ei naisen tarvitse kaikkeen venyä ja esimerkiksi aikuisilta lapsilta voi vaatia myös osallistumista joulutöihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti