lauantai 9. joulukuuta 2017

Nuorten ihoa kannattaa hoitaa

Näin joulun tienoilla ihonpuhdistuksissa käy paljon nuoria jotka tulevat opiskelupaikkakunniltaan tervehtimään vanhempiaan kotikaupunkiin. He ovat käyneet meillä ihonpuhdistuksissa teini-ikäisistä lähtien. On todella kiva nähdä miten hyvässä kunnossa heidän ihot ovat, kun sitä jaksettiin säännöllisesti hoitaa pahimman rasvoittumisen aikaan.

Acneiho on perinnöllinen

Ihotyyppi periytyy ja siksi monet vanhemmat jotka ovat itse kärsineet finneistä tuovat lapsensa hoitoon hyvissä ajoin. Nuorimmat teinipuhdistuksiin (45€-68€) tulevat ovat 10-11-vuotiaita ja nykyisin teini-ikä alkaa muutamaa vuotta aikaisemmin kuin 80-luvulla. Lapsen ihonhoito kannattaa aloittaa kevyestä kotihoidosta kuivattamattomalla puhdistusaineella ja näppyjen paikallishoitoaineilla. Dermalogican Clear Start hoitolinja on tehny nuorisolle ja se on mieto ja kivan hintainen hoitosarja. Tuotteet maksavat 28-42€ ja ne ovat yhtä riittoisia kuin Dermalogica yleensäkin. Tietysti lapsen ihonhoito on hyvin paljon kiinni vanhempien viitseliäisyydestä ja ohjauksesta. Varsinkin poikia saa patistaa päivittäin pesulle, mutta se kyllä kannattaa.

Finneistä jää ikuiset arvet

Siitä olen erityisen tyytyväinen ettei kenellekään näistä hoitamistani nuorista ole jäänyt arpia. Siihen pitääkin pyrkiä nuoren ihonhoidon kanssa ettei hänen pidä loppua ikäänsä kärsiä epätasaisesta ihosta. Ymmärrän hyvin, että se on kallis sijoitus käydä säännöllisesti teini-puhdistuksissa varsinkin, jos on useampi lapsi. Suunnittelemme hoidot aina niin miten se edullisimmaksi tulisi. Silloin, kun kyse on vakavasta finnitaudista lähetämme heti lääkäriin. Pidämme selvän rajan siinä mitä me kosmetologina voidaan tehdä ja mikä vaatii lääkärin hoitoa. Nuoren elimistön kannalta olisi parempi mitä pidemmälle päästäisiin pelkällä kosmetiikalla, koska lääketieteen hoitokeinot ovat antibiootit ja Roaccutane. Kumpikin rasittaa kasvavan nuoren elimistöä ja varsinkin A-vitamiinihappojohdannainen Roaccutane on maksamyrkky jonka kanssa pitää olla hyvin varovainen. Reseptillä saatavat hoitovoiteet usein kuivattavat niin, että iho menee rikki ja näyttää ikävän punakalta. Kosmetologin hoidoilla pystyy vähentämään finnien määrää ja nopeuttamaan ihon parantumista. Myös lääkärin hoidon rinnalla on hyvä käydä ihonpuhdistuksissa. Aina pitää muistaa, että nuoren ihon hoito on satsaus tulevaisuuteen, koska arvet häiritsee lopun ikää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti