torstai 7. joulukuuta 2017

Ruokavalio ei acneihoon auta

Luin juuri netin keskustelupalstalla miten kehuttiin hopeaveden vaikutuksia acneen ja muuhun hyvinvointiin. En voi ymmärtää mistä näitä kummallisia hoitovaihtoehtoja tulee, koska tämä hopeavesikin on hengenvaarallista nautittuna. Ihoon se kyllä vaikuttaa, koska hopeamyrkytys tekee ihonväristä harmaankalpean.

Hivenaineilla ja ravintolisillä ei ole vaikutusta iho-ongelmiin

Tämä hopeavesi on rajuimmasta päästä aineita mitä kehotetaan syömään iho-ongelmien takia. Nyt Valvira selvittelee miten se saadaan kiellettyä ennen kuin joku siihen kuolee. Tällä hetkellä sitä myydään verkkokaupoissa, niin kuin myydään monia muitakin epämääräisiä aineita. Toinen kanava näille kyseenalaisille ravintovalmisteille on verkostomarkkinointi ja myyjät kertoo hurjia tarinoita miten olympiajoukkueet käyttävät juuri tätä ainetta, tai NASA on kehittänyt sen astronauteille. Mitä hurjempi tarina sitä varmemmin se näyttää uppoavan kuluttajiin. Jos olisi olemassa jokin pilleri mikä auttaa acneihoon edes puolelle käyttäjistä ottaisin sen kiljuen myyntiin. Mielelläni antaisin myös ohjeita ruokavalioon, jos niistä olisi apua, mutta näin ei ole. Ehkä joku kokee saaneensa apua jättämällä maidon pois ruokavaliostaan, tai joku on saannut parannusta aikaan unohtamalla hiilihydraatit. Nämä ovat kuitenkin hyvin satunnaisia apuja jotka eivät auta edes kymmenelle prosentille acnepotilaita.

Aikuisiän acne on lisääntynyt

Tuskin on olemassa mitään tarkkoja tilastoja aikuisiän acnen lisääntymisestä, mutta keskusteluissa kollegoiden ja tuttujen lääkäreiden kanssa kaikki ovat sitä mieltä. Mitään varmaa selitystä siihen ei ole, mutta minä pidän loogisena selityksenä hormooneita joita saamme ruuan mukana. Moni viisikymppinen on itsekin käyttänyt lähes koko aikuisikänsä jotain hormoonivalmistetta ehkäisyyn ja myöhemmin vaihdevuosioireisiin. Acne on hormoonipohjainen ja periytyvä ihotyyppi ja onneksi tämä aikuisiän acne ei ole yhtä vaikea hoitaa, kun teini-iän acne. Merkille pantavaa on ettei aikuisiän acne ole yhteydessä teini-iän acneen. Omissa asiakkaissani ei ole ketään jolla olisi ollut nuorena acne ja se olisi puhjennut uudestaan vaihdevuosi-iässä. Yleensä tuo aikuisen acne on tullut niille joilla on rasvoittuva ihotyyppi, mutta acnea ei ole ollut nuorena. 

Aikuisiän acne on helpompi hoitaa

Yleensä olen saanut tämän yli nelikymppisten finniongelman rauhoittumaan ihan puhdistavilla kasvohoidoilla ja hyvällä kotihoidolla. Vaikeaan acneen tarvitaan tietysti ihotautilääkärin apua ja me neuvomme heti lääkäriin, jos koemme, että sieltä apu tulisi helpommin. Tehokkain hoitoaine Dermalogicalla on Overnight Clearing Gel (79€) joka jo parin viikon käytön jälkeen rauhoittaa tulehduksia. Toinen nopeasti tuloksia antava tuote on Carchoal Resque Masque (75€) jota voi käyttää, vaikka viikon kuurina joka toinen päivä. Puhdistavia Nanolift hoitoja, tai ihonpuhdistuksia tarvitaan yleensä 2-3,  kun tuloksia alkaa jo näkymään. Tietysti tehokas kuorinta on tärkein kotihoitoaine, että huokosia tukkiva tali-ja hilsekeräytymä saadaan poistettua. Uusi Daily Superfoliant (94€) on hyvä käyttää joka aamu ja Multivitamin Thermofoliant (84€) 2-3 kertaa viikossa iltaisin. Meikillä kannattaa peittää ihon epätasaisuus ettei se häiritse päivän mittaan Hydrablur Primer (84€) ja sen päälle Youngbloodin jauhemainen Natural Mineral Foundation (65€) on hyvä peittämään, mutta ohut ja luonnollinen meikki.


Kuorinta on tärkein kotihoitotuote rasvoittuvalle iholle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti