perjantai 8. joulukuuta 2017

Vaseliini kuivattaa ja tukkii ihoa

Nyt on taas se ajankohta, kun huulirasvoja tarvitaan ja niitä on kaupan joka kioskilla jopa kirjakaupoissa. Huonolaatuinen huulirasva voi tehdä enemmän hallaa kuin hyötyä ja sama koskee myös hoitovoiteita.

Vaseliini ei liukene veteen

Vaseliini on mineraalirasva ja se merkitään usein raaka-aineluetteloon nimillä mineral oil, tai liquid parafin. Parafiini on hyvin samanlaista kuin vaseliini se on vaan juoksevampaa, mutta siinä on samat huonot ominaisuudet kuin vaseliinissakin. Kerron nyt vaseliinista, mutta tarkoitan kaikkia mineraalirasvoja. Vaseliini saadaan siitä samasta maaöljystä mistä tehdään polttoaineet ja muut teollisuuden öljyt. Vaseliini on puhdistettua ja valkaistua maaöljyä eikä se ole tarkoitettu hoitoaineeksi iholle, vaan ainoastaan suojavoiteeksi, tai väliaineeksi hierontaan. Ihonhoidon kannalta vaseliinin huonoin ominaisuus on se ettei se liukene veteen ja sitä on vaikea saada iholta pois. Näitä erilaisia mineraalirasvajohdannaisia on hyvin paljon kosmetiikassa, koska se on todella halpa raaka-aine ja se tekee voiteeseen täyteläisen tunteen. Dermalogican erilaisuus perustuukin siihen, että se on ensimmäinen ihonhoitosarja joka teki tuotteensa ilman mineraalirasvoja ja se on ollut mullistava idea. Näin kaikki Dermalogican tuotteet ovat vesiliukoisia eikä niissä ole vaseliinin huonoja puolia. Näin voidepohjassa on pelkkiä vaikuttavia raaka-aineita ja senhän käyttäjä huomaa heti, kun tuotetta tarvitaan huomattavasti vähemmän kuin muuta kosmetiikkaa. Dermalogican tuotteet tuntuvat kalliimmilta kuin halvat vaseliinivoiteet, mutta niiden riittoisuus tekee niistä edullisemman käytössä. Dermalogican viidenkymmenenmillin voidetuubi riittää vähintään kolmekertaa sen ajan mitä vastaavan kokoinen vaseliinivoide kestää. 

Vaseliini aiheuttaa näppyjä ja hilseilyä

Huulirasvoissa vaseliini aiheuttaa varsinaisen kierteen. Vaseliini pitoinen huulirasva imee itseensä herkältä huulten limakalvolta kaiken kosteuden ja huulet alkaa tuntua entistä kuivemmilta ja nahka kuoriutuu levyinä pois. Usein ihminen päätyy siihen, että huulirasvaa lisätään jatkuvasti ja kuivuuskierre on valmis. Dermalogican huulirasva Climate Control Stick (15€) ei sisällä vaseliinia vaan hoitavia kasvisöljyjä. Vaseliinipitoinen hoitovoide kuivattaa kuivaa ihoa ja tukkii ja rasvoittaa jo muutenkin rasvaista ihoa. Kuivalla iholla se imee ihosolukon oman kosteuden niin kuin se tekee huulillakin. Kuivunut iho alkaa hilseillä ja tuntuu kireältä ja kutisevalta. Tästä asiakas helposti tekee 
johtopäätöksen, että on allerginen jollekin voiteen aineosalle. Näin se ei ole vaan kyse on vaseliinin normaalista ominaisuudesta. Rasvoittuvalle iholle vaseliini on erittäin tuhoisa ja monilla vaseliinivoiteet ihan ylläpitävät ihon rasvoittumista ja mustapäitä ja finnejä. Näen tämän hyvin selvästi uusilla asiakkailla jotka siirtyvät Dermalogicaan. Tukkeutumia ja finnejä ei enää synny läheskään niin paljoa ja yleensä ne loppuvat ajanoloon tyystin. Tässä on suuri ero Dermalogican ja muun kosmetiikan välillä. Veteenliukenematon vaseliinivoide ei lähde kunnolla iholta pois kuin alkoholipitoisilla kasvovesillä jotka kuivattavat ihoa lisää. Hilseilyn ja vaseliiniseoksen tukkima huokonen alkaa keräämään talia huokosen pohjalle ja näin tukkeuma, tai mustapää on valmis. Tähän, kun vielä tulee tulehdusta aiheuttava bakteeri finnireaktio on valmis. Toivoisin, että mahdollisimman moni ymmärtäisi tämän ja pääsisi Dermalogican avulla pois kuivuus-tai finnikierteestä. 

Dermalogica ei sisällä vaseliinia. Kuvassa on aivan ihana Stress Positive Eye Lift
joka on tällä hetkellä Tähtitarjouksessa vain 68€ (88€). Tarjous on voimassa 17.12 asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti