perjantai 18. toukokuuta 2018

Fitnessurheilun haasteet ihonhoidolle

Nyt, kun olen astunut tähän fitnessmaailmaan tehtyäni sponsorisopimuksen fitnessvalmennettavan Riikka Savolaisen kanssa olen selaillut aiheeseen liittyviä lehtiä ja nettisivuja. Aihehan on minulle totaalisen vieras ja olen suorastaan vältellyt näitä kuvia ja juttuja nälkiintyneen näköisistä tytöistä. Lajina fitnessurheilu on todella suosittu ja nuoret naiset ihailevat näitä Suomen huippuja.

Fitness muuttaa koko elämän

Vasta nyt olen ymmärtänyt miten totaalista fitnessurheilu on, että siinä pääsee huipulle. Koko elimistö laitetaan niin kovaan rääkkiin, että se kaikki taatusti vaikuttaa ihoon. Yhtään en tiedä miten paljon lehdissä on kirjoiteltu näiden naisten ihonhoidosta ja iho-ongelmista, mutta ongelmia taatusti on. Jo ulkoiset asiat vaikuttavat ihoon paljon. Lähes päivittäinen hikoilu ja suihkussa käyminen rasittaa ihoa todella paljon. Näin kesäaikaa iho sen sietää, mutta talvi tulee olemaan haasteellinen. Riikan iho on pintakuiva ja aika normaali-iho enkä usko hänelle tulevan erityisiä ihohuolia varsinkin nyt, kun ne voidaan jo hyvällä hoidolla ennalta ehkäistä. Hiukankin rasvoittuvalle iholle tuo hikoilu tuo taatusti finnejä, rasvoittumista ja tukkeutumia. Sisäsyntyiset syyt iho-ongelmiin on sitten jo ihan oma lukunsa. Treenaaminen muuttaa hormoonitoimintaa ja sehän on ihon toiminnan perusta. Hormonitoiminnan heittely voi aiheuttaa iholle lähes mitä tahansa yleisemmin pigmenttiläiskiä, ihon kirjavuutta ja finnejä sekä jopa aikuisiän acnen.

Ongelmat pitää ennaltaehkäistä

On todella tärkeää, että pääsin aloittamaan Riikan ihonhoidon näin hyvissä ajoin, kun treenaus on vasta aloitettu. Tähtäimessähän on Masters 35+ fitnesskisat huhtikuussa 2019 tai viimeistään lokakuussa 2019. Näin pystyn tasapainottamaan ihon tilanteen ja luomaan ihonhoitorutiinit jotka ehkäisevät ongelmien syntymistä myöhemmin. Lueskelin jo kisaamisen lopettaneiden naisten haastatteluja ja esimerkiksi Janni Husso kertoi kuukautisten pois jäämisestä  sen vaikutuksista ihoon ja elimistöön. Hänen kohdallaan ongelmaksi tuli lähinnä ihon kuivuminen, mutta kuukautisten poisjääminen tietää ongelmia myöhemmin. Voi helposti käydä niin, että ihon vanheneminen ja rypistyminen nopeutuu hormoonitoiminnan vähentyessä. Ulla-Riitta Koskinen joka kirjoitti kisa-aikoinaan blogia nimeltään Umppuna koki ihonsa hyvin ohueksi ja herkistyneeksi kisatessaan. Äärimmilleen viety treenaaminen voi saada aikaan sen, että ihon suojamekanismit nousee esiin ja iho reagoi pienimmällekin ärstykselle. Minulle tämä yhteistyö Riikka Savolaisen kanssa avaa aivan uuden maailman. Omasta mielestäni tämä urheilulaji on ihmisen rääkkäämistä, mutta minun mielipidettä siitä ei nyt kysytäkkään. Minun velvollisuus on laittaa peliin koko ammattitaitoni jotta Riikan ulkomuoto pysyy yhtä kauniina kuin nytkin. Minua innostaa kovasti oppia uutta ja selvittelenkin nyt tarkasti millaisia ihonhoitotarinoita fitnessmaailmassa liikkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti