sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Hyaluronihappo on tehokas kosteuttaja

Kirjoitan tästä hyaluronihaposta siksi, että luin netistä erään ihmisen vuodatuksen siitä kuinka hyaluronihappo kuivattaa hänen ihoaan. Kyse ei ollut mitenkään meidän asiakkaasta vaan juttu oli yleisellä ihonhoitokeskustelusivustolla. Päätin tarttua siihen, koska juttu johti ihan harhateille.

Hyaluronihappo on yleinen kosmetiikan raaka-aine

Hyaluronihappoa on kosmetiikassa käytetty kymmeniävuosia ja se on erinomaisen tehokas kosteuttaja ja hyvin siedetty raaka-aine. Se ei ole kemiallisesti happo, vaikka nimi niin sanookin ja se johtaa monet harhaan. Hyaluronihappo ei voi kuivattaa ihoa. Tuon keskustelupalstan ihmisen kokemukset kertoivat ihan muusta ja hänen johtopäätöksensä oli väärä. Se oli kuitenkin malliesimerkki miten harhakuvat alkaa levitä netissä ja joku aivan viaton asia saa tolkuttoman väärät mittasuhteet. Hyaluronihappoa käytetään yleensä voiteissa ja naamioissa kosteuttavana aineena ja voi sitä olla jopa puhdistusaineissakin. Se on hyvin samankaltaista kuin ihon oma soluväliaine ja siksi sen kosteuttava vaikutus on niin hyvä. Hyaluronihappoa käytetään myös näissä niin sanotuissa pistoshoidoissa joissa injektioina laitetaan täyteainetta ryppykohtiin. Yleisesti nämä täyteaineet ovat hyaluronihappoa joka on hyvin siedettyä näin ihon sisälläkin.


Suhtaudu kriittisesti nettiohjeisiin

Tässä lukemassani keskustelussa kirjoittaja kertoi huomanneensa, että aina kun incilistassa mainitaan hyaluronihappo tuote kuivattaa hänen ihoaan. Hän kertoi lukuisia kokemuksia eri kosmetiikkatuotteista jotka kuivatti ihon aivan hilseileväksi. Se on selvää ettei hyaluronihappo voi kuivattaa vaan kyse ole tuotteiden muista aineosista. Hänen käyttämä kosmetiikka oli niin sekalainen seurakunta ettei siinä ollut mitään järkevää vaikutusta. Suurin osa oli rasvaisen ihon tuotteita joista jo yksikin riittäisi kuivattamaan ihon niin ettei vähän hyaluronihappoa sisältämä voide riitä sitä vaikutusta muuttamaan. Keskustelussa oli monta kommenttia ja osa niistä koski hedelmähappoja johon ryhmään luultiin tämän hyaluronihaponkin kuuluvan. Hyaluronihappo ei ole hedelmähappo ja hedelmähapoilla saattaa olla väärin käytettynä kuivattava ja hilseilyä lisäävä vaikutus. Tuossa keskustelussa tuli niin monta väärinkäsitystä, että aloin taas ymmärtämään miksi kuulen kuluttajilta joskus aivan outoja väitteitä. Ilmeisesti tämän tyyppisiä keskustelupalstoja netissä on paljon ja toivon, että suhtaudutte niihin kriittisesti. Kaikkea ei pidä uskoa mitä netistä lukee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti