torstai 31. toukokuuta 2018

Hoitokonsteja aurinkoihottumaan

Näin alkukesästä aurinkoihottumaa on eniten, kun iho ei vielä ole yhtään tottunut uv-säteilyyn. Tämä kevät on ollut hankala aurinkoihottumaisille, kun on ollut monta viikkoa hellettä ja jatkuvaa paistetta. Se on tietysti ihanaa ja asiakkaatkin ovat ihan lomatunnelmissa.

Aurinkoihottumaa voi ennaltaehkäistä

Aurinkoihottuma on tosi ikävä kaveri varsinkin, jos sitä tulee suurille alueille. Ihottuman syytä ei sen enempää tiedetä kuin iho on yliherkkä valolle ja uv-säteily aiheuttaa ihoreaktion. Meille vaaleaihoisille suomalaisille aurinkoihottuma on tyypillisempää kuin tummempi ihoisille ihmisille. Yleensä ihottuman huomaa vasta, kun tulee pois auringosta ja aurinkoihottuma voikin ilmetä muutaman tunnin viiveellä. Tärkein ihottuman ennalta ehkäisy on auringosta pois pysyminen,mutta sehän ei ole kiva ratkaisu. Kannattaa kuitenkin aina välttää suoraa keskipäivän aurinkoa ja pysytellä aurinkovarjojen alla. Kevyet luonnonkuituiset pitkähihaiset-ja lahkeiset vaatteet ovat myös hyvä suojautumistapa. Yleensä aurinkovoiteet eivät suojaa ihottumalta, vaikka ne palamisen estävätkin. Jotkut asiakkaat kertovat syövänsä luontaistuotekaupan valmisteita joiden pitäisi auttaa auringon sietämiseen. Moni sanoo saaneensa niistä apua, mutta ihotautilääkärit tyrmää nämä valmisteet täysin. 

Hyvä hoito nopeuttaa ihonttuman paramista

Jos ihottumasta kärsii kannattaa varmistaa, että kotona on kortisonivoidetta ja antihistamiinitabletteja heti saatavilla. Mitään pikakonstia ei aurinkoihottumaan ole vaan se laantuu ajanmittaan ja kortisonivoide ja antihistamiini vähentää kutinaa ja kirvelyä. Yleensä ihottuma vähenee loppukesää kohden, kun iho alkaa tottua uv-säteilyyn. Aurinkoihottuma on meillä hyvin yleistä ja noin 20% suomalaisista kärsii siitä. Ihottumaa ei saisi raapia, koska se rikkoo ihon pintaa ja saattaa aiheuttaa pahan ihotulehduksen. Kortisonivoide ja antihistamiinit kannattaa ottaa heti käyttöön, kun pienikin merkki ihottumasta ilmenee. Herkistynyt iho tarvitsee runsaasti kosteutta, koska yleensä ihottuma kuoriutuu hilseilynä pois iholta. ISClinicalin Body Complex (78€)on erittäin hyvä kosteuttava hoitovoide vartalolle ja sitä kannattaa levittää useita kerroksia ihottuma kohtiin. Ensin levitetään vahva kerros kortisonivoidetta ja kunhan se on imeytynyt jatketaan Body Complex vartalovoiteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti