lauantai 12. toukokuuta 2018

Kuorinta-aineet ja mikromuovit

Ympäristöasiat ovat meidän yritykselle hyvin tärkeitä. Olen varmaankin perehtynyt niihin keskimääräistä tarkemmin tämän maanviljelijätaustani takia. Maanviljelijäthän on ainoa ammattikunta mikä on pakotettu EU:n taholta ympäristökoulutukseen, vaikka se tekisi erittäin hyvää kaikille, ainakin yrittäjille. Olen itse nämä koulutuspäivät käynyt ja saanut niistä paljon tarpeellista lisätietoa.

Dermalogican kuorinnoissa ei ole mikromuoveja

Minua hiukan harmittaa miten vääristyneesti tämä mikromuoviasia on ymmärretty. Perinteisesti kuorinta-aineet ovat herättäneet asiakkaissa ennakkoluuloja ja niiden vaikutuksia pelätään. Syynä ilmeisesti on 70-80-lukujen voimakkaasti raapivat kuorintavoiteet. Tämä muisto siirtyy äidiltä tyttärelle ja joudun aina perustelemaan hyvin tarkkaan miten kuorintatuotteet nykyisin vaikuttaa. Kuorinta on ihonhoidon tärkeimpiä aineita millä saa nopeasti näkyviä vaikutuksia aikaan. Suurin osa laadukkaista hoitosarjoista on käyttänyt parikymmentävuotta hedelmähappoentsyymejä, tai muita sen kaltaisia kuollutta keratiinisolua sulattavaa raaka-ainetta. Nyt, kun tieto kuorinnan tärkeydestä alkoi tavoittaa jo suomalaisetkin kuluttajat nousi esiin tämä mikromuoviasia. Se on ehdottomasti tärkeä huomio ja itselleni ympäristöasiat merkitsevät paljon. Hienoa on miten valistuneita kuluttajat tässä asiassa on, koska aina kuorinnasta puhuttaessa jutellaan myös mikromuoveista. Harmi vaan, että nyt luullaan kaikkien kuorinta-aineiden sisältävän tätä mikromuovia. Tuntuu, että moni on vetänyt aika suoraviivaisen johtopäätöksen eli kuvitellaan, että välttämällä kuorinta-aineiden käyttöä tekee oman 
osansa Itämeren suojelusta. Näinhän se ei mene.

Kosmetiikan mikromuovit ovat vähentyneet rajusti

Nämä uutiset kosmetiikan mikromuoveista ja niiden päätymisestä vesistöihin tuli julkisuuteen noin 2008-2010. Vuoteen 2013-2015 mennessä oli mikromuovien käyttö kosmetiikassa vähentynyt 82% mikä on todella huikea määrä. Nyt pyritään vuoteen 2030 mennessä kieltämään mikromuovit 
kokonaan. Tieto ja kuluttajien käyttäytyminen ovat saaneet kaiken tämän aikaan. Kuitenkaan näitä ympäristökysymyksiä ei saisi jättää tähän. Nämä kosmetiikan mikromuoviasiat alkavat olla jo siinä mallilla, että nyt pitää siirtyä eteenpäin. Meidän kohdalla tämä mikromuovitietoisuus ei muuttanut mitään, koska meillä ei sellaisia tuotteita ole ollut myytävänä koskaan. Kuitenkaan en halua vetää johtopäätöstä ettei meidän, tai meidän asiakkaiden tarvitse tehdä enää ympäristöasioiden eteen mitään. Toivoisin, että seuraavaksi tiedostettaisiin tekokynsien ja geelilakkauksien tuomat ympäristösaasteet. Samoin ripsipidennyksiin käytetään liimoina todella voimakkaita liuottimia jotka hävitetään ihan sekajätteisiin. 

Yrittäjät tarvitsevat neuvoja kierrätyksestä

Jokaisessa yrityksessä on omat juttunsa mitkä koskee kierrätystä ja ympäristöä. Minä tiedän näistä vaan kauneushoitolan ja hiukan maatalouden kohdalta. Me tarvisisimme ehdottomasti julkisen järjestelmän apua, että löydettäisiin ne kohdat millä pystyisimme omalta osaltamme säästämään luontoa. Olen ehdottanut tätä useampaan kertaan Dermalogican maahantuojalle, mutta heitä ei asia kiinnosta. Nyt toivon, että tulevan uuden sarjan maahantuoja olisi valveutuneempi. Seuraavaksi me siirrymme pois vanupuikoista, koska niiden muovivarret ovat maatumattomia. Ranska on jo kieltänyt vanupuikkojen myynnin ja sitä suunnitellaan myös Englantiin. Toivoisin, että myös Suomi liittyisi tähän ryhmään. Olen tähänkin asti nehnyt yli puolet tarvitsemistani vanupuikoista itse. Ei 1980-luvulla ollut valmiita vanupuikkoja ja ne tehtiin pyöräyttämällä appelsiinipuutikkuun vanupallo. Samaa appelsiinipuutikkua voi käyttää satoja kertoja ja lopuksi se sekä vanupallot ovat maatuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti