maanantai 28. toukokuuta 2018

Minun ihoni hoitaa Mari

Minulta on vuosikymmenien ajan uudet asiakkaat kysyneet teenkö itse itselleni kasvohoidon. Siinä kohtaa olen aina ihan pihalla, koska en mitenkään ymmärrä, että mieleen voi tullakin sellainen kysymys. Makaisinko minä sohvalla lähes parituntia ja räpläisin omia kasvojani. Sehän on aivan mahdottomuus olla sellainen fakiiri, että pystyisi tekemään kunnollisen kasvohieronnan itselleen.

Kasvohoidon tarkoitus on myös rentouttaa

En voi sille mitään, että joka kerta, kun minulta kysytään tätä kasvohoidon itsetekemistä pahoitan mieleni. Koen sen oman työni suureksi vähättelyksi. Kysyykö kukaan hammaslääkäriltä paikkaako hän omat hampaansa? Kasvohoidolla on kaksi erilaista hoitovaikutusta se rentouttaa, rauhoittaa ja poistaa stressiä ja toinen vaikutus on ihon hoitaminen. Olen sitä mieltä, että suurin osa asiakkaista tulee tämän yhteisvaikutuksen takia. Jos asiakas saisi vaan ihon kuntoon, mutta hoidossa ei jostain syystä voisi rentoutua monikaan asiakas ei viitsisi käydä kasvohoidossa säännöllisesti. Itse olen nautiskelija ja pidän todella paljon hoidossa olemisesta. Nautin hierojalla käynnistä ja Marin tekemä kasvohoito on aivan ihanan rentouttava. Pystyn aivan hyvin rentoutumaan täysin ja olemaan puoliunessa omalla työpaikallani, kun Mari tekee hoitoa. Yleensä valitsemme ajankohdaksi aamupäivän, koska iltapäivän ajat ovat niin varattuja. Joku voisi sanoa, että miksi emme tee toistemme hoitoja työajan ulkopuolella. Pitää aina muistaa, että Mari on minulla työntekijänä enkä voi mitenkään velvoittaa häntä tekemään minulle hoitoja iltaisin, tai lauantaina. Illat on myös aina varattu vähintään kello kahdeksaan saakka eikä kukaan enää jaksa siinä vaiheessa aloittaa yhtä kasvohoitoa lisää. 

Mari antaa kotihoito-ohjeet minullekin

Kosmetologi näkee aina työtä tehdessään ihon tilanteen ja tavan reagoida paljon paremmin kuin itse näen sen peilistä. Siksi Mari yleensä tekee ehdotukset minun kotihoitotuotteiksi. Nyt kerron vaan miten Mari hoitaa minua, mutta se on vastavuoroista. Pidämme aina huolen siitä, että kumpikin saa säännöllisesti kasvohoidon. Iho ei pysy kunnossa pelkästään kotihoitotuotteilla ja tottakai me haluamme itse hoitaa ihoamme parhaalla mahdollisella tavalla. Joskus joku asiakas on vihjaissut, että hoidamme vaan toisiamme ja sitten ajanvaraus on pitkälle täynnä. Ei se ihan näin mene. Yleensä asiakas menee aina omien hoitojen edelle ja kumpikin meistä antaa ihan liian helposti itselle suunnitellun ajan pois. Tässä kohtaa pitäisi olla terveesti itsekäs. Ei ole mitään järkeä tehdä työtä yötäpäivää ilman mitään rentoutumishetkiä. Oma ulkonäkö rapistuisi ja itse ainakin alkaisin näyttämään hompsantuulta. Sellainen työnteko voi katketa äkillisesti, tai työn laatu kärsii, kun tekijä on katkera, stressaantunut ja yliväsynyt.

Kasvohieronnan tarkoitus on vilkastuttaa ihontoimintoja

Toisillemme tehdyillä kasvohoidoilla on myös selvä hyöty meidän osaamiselle joka kääntyy asiakkaiden hyödyksi. Kaikki hoitotuotteet pitää kokea itse omalla ihollaan. En ikinä laittaisi asiakkaalle sellaista tuotetta mitä emme ole itse kokeilleet. Asiakkaalle ei pysty edes kertomaan hoidon vaikutuksia ellei niitä ole itse kokenut. Kasvohieronta on kasvohoidon rentouttavin vaihe ja itse rakastan kasvohierontaa sekä tehdä sitä ja saada se itse. Kasvohierontaa ei myöskään opi tekemään ellei sitä koe itse. Hierontakaavan oppimisvaiheessa on todella tarpeellista kokea se itse ja ottaa oppia tekijän käsistä. Hierontaa harjoitellessa sen saaja kommentoi koko ajan onko painosuunnat ja voima oikea. Kasvohieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihdutaa ja se poistaa todella hyvin turvotusta kunhan se on hyvin tehty. Ihminen ei mitenkään voi hieroa omia kasvojaan niin, että painosuunnat menee oikein. Jo se, että itse joutuu nostamaan kädet kasvoilleen on asentona sellainen, että hieronnan turvotusta poistava vaikutus loppuu siihen. Luotan siis oman ihonhoitoni Marin käsiin ja hän onkin pitänyt huolta minun hoidoistani kohta kaksikymmentävuotta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti