keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Meikki työtehtävän mukaan

Viime päivinä olen muutamaan kertaan jutellut ihmisten kanssa miten ristiriidassa ulkonäkö voi olla työtehtävään nähden. Liian huoliteltu ja juhlava meikki ja pukeutuminen voi herättää muissa ärsyyntymistä ja negatiivisia tunteita.

Ulkonäkö viestii paljon

Ihminen luo ensivaikutelman toisesta melkeimpä pelkästään ulkonäön mukaan. Ensivaikutelman voi tehdä vaan yhden kerran ja sitä on vaikea muuttaa. Kannattaa siis miettiä mitä itsestään viestittää muille. Kuulin tutuiltani huomion ulkonäön luomasta ensivaikutelmasta parina peräkkäisenä päivänä ja huomasin miten suuri merkitys heille oli ollut tämän toisen henkilön meikkaus-ja pukeutumistyyli. Toinen kertoi olleensa ensimmäistä kertaa harrastuskurssilla, kun vetäjä oli niin hienona, että oli kuin juhliin menossa. Toisen tarinan kuulin, kun ystäväni palkkasi sisustussuunnittelijaa ja henkilö oli myös niin viimeisen päälle huoliteltu, että ystäväni epäili pystyykö sellainen käytännön työhön. Nämä ensivaikutelmat ovat olleet haitaksi kyseisille naisille, vaikka he ovat varmaan parastaan yrittäneet. Olen itsekin kokenut näitä tilanteita, kun meille pyyhältää joku konsulentti myymään tuotteitaan. Itse olen hikisenä ja kiireisenä työvaatteissani, kun ovesta tulee primadonna kahdeksansentin koroissa ja meikki kuin oscargaalassa. Siinä tuntee itsensä niin ränsistyneeksi ettei takuulla osta mitään.

Voimakas meikki voi olla itsesuojelua

Itse olen tehnyt sen johtopäätöksen, että monen kohdalla äärettömän huoliteltu ulkonäkö ja voimakas meikki voi olla suojautumiskeino. Se on vähän huono suojakeino, koska se peittää ihmisen muun persoonan alleen. Yleensä olen kokenut, että nämä ylihuolitellut naiset ovat ihan mukavia, kun heihin tutustuu, mutta ennakkokäsitys voi olla niin kova ettei viitsi enää heihin edes tutustua. Olen moneen kertaan kirjoittanut ettei ikääntyvä nainen saa lyödä laimin ulkonäköään ja meikkiään, koska se vaikuttaa työelämään. Myös vastakainen olemus eli liian tällätty vaikuttaa työelämässä. En tarkoita sitä, että meikki pitäisi tehdä jotenkin epäsiistin näköiseksi vaan sitä voisi pehmentää paremmin arkipäivään ja työntekoon sopivaksi. Liian vahvaan meikkiin sokeutuu helposti itse ja ei huomaakkaan, kun tulee tehneeksi iltameikin joka aamu. Varsinkin ylipitkät ripsipidennykset tekevät luotaan työntävän vaikutuksen ja ovat jopa huvittavat vastapuolella olevalle ihmiselle. Työpaikoilla taatusti ylipukeutuminen johtaa ristiriitoihin ja toisten ärsyyntymiseen. 

Mineraalimeikeillä saa luonnollisen lopputuloksen

Voi olla, että itselläni on ollut tämä taipumus pukeutua liian hienoksi. Toisaalta se ehkä sopiikin ammattikuvaani ja rakastan röyhelöitä ja kimallusta. Yritän aina osoittaa käytökselläni etten halua olla hienostelija, tai toisten yläpuolella. Työssäni en ole koskaan mitenkään hienona enkä siihen edes pysty. Työvaatteet pitää olla väljät ja joustavat ja ne likaantuu päivän mittaan helposti. Teen työtäni hikipäässä enkä ehdi meikkiäni korjailemaan päivän mittaan joten saatan olla jo aika ränsistynyt iltapäivästä. Työpäiväni on yleensä niin kiireinen, että vasta iltapäivällä neljänmaissa on ensimmäinen tilaisuus syömiseen ja ei tule mieleenikään käyttää tuota aikaa meikin korjailuun. Siksi teen aina aamulla niin kestävän meikin ettei sitä tarvitse päivän mittaan korjailla. Liian juhlavat vaatteet työpaikalla ovat myös vähän hassut. Jos muut ovat farkuissa ja yksi gaala-asussa se ei anna myönteistä viestiä. Meikkiin kannattaa valita mineraalipigmenttimeikit niin ne eivät jätä rajoja ja ovat kevyempiä ja läpikuultavampia kuin synteettisen pigmentin omaavat meikit. Liian vahvat rajaukset silmissä ja huulissa saa ihmisen näyttämään kovalta ja liian paksu meikkivoide on myös luonnottoman näköinen. Youngbloodin tyyppisillä mineraalimeikeillä saa aina luonnollisen ulkonäön, koska ne ovat läpikuultavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti