sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Ranska, Macron ja minä

Luin viikonloppuna Helena Petäjistön kirjan Ranska, Macron ja minä, kun eräs vakioasiakas kehui kirjaa. Minulla on taas ollut koko kevään pulaa luettavasta ja mitään suuria kirjallisia elämyksiä en ole kokenut. Yritin lukea erästä Trumpin valtaan pääsystä kertovaa kirjaa, mutta se oli ihan yhtä sekava ja hölmö kuin itse mieskin. Tuo Petäjistön kirja olikin positiivinen yllätys, koska asiat olivat järjestyksessä ja helposti luettavia, vaikka ranskalainen politiikka on aika erikoinen järjestelmä.

Vaalien yllättäjä Emmanuel Macron

Viime vuonna seurasin Ranskan presidentin vaaleja vaan sivusilmällä, mutta aloin kiinnostua tästä nuoresta komeasta miehestä nimeltä Emmanuel Macron. Siihen asti Ranskan politiikka vaikutti niin korruptoituneelta ja jokaisen takaa löytyi rötöksiä, että Macron vaikutti harvinaisen rehdiltä mieheltä. Tietysti hänen avioliittonsa lähes kolmekymmentävuotta vanhemman naisen kanssa herätti ensin huomioni. Ärsyynnyin siitä miten tuo ikäero oli joka lehdessä, vaikka Suomen presidenttiparilla on aivan sama tilanne. Taas tuli oikein konkreettisesti esiin, että se mikä on miehille sallittua ei ole hyväksyttävää naisille. Ärsyyntymiseeni varmaan vaikutti omakohtaisuuskin, koska oma puolisoni on minua nuorempi, mutta ei noin isosti. Macronin valinta presidentiksi oli yllätys kaikille, mutta kun perehdyin hänen ajatuksiinsa ja persoonaansa uskon, että hän tekee paljon hyvää ihmiskunnalle.

Poikkeuksellisen lahjakas MacronEmmanuel Macron syntyi 1977 lääkäriperheen esikoisena ja hänen isänsä oli neurologian professori 
ja äiti lääketieteen tohtori. Hänelle syntyi sisko ja veli pikaiseen tahtiin ja vanhin lapsi jäi paljolti isoäidin hoiviin. Tämä isoäiti oli Macronin tärkein ihminen joka opetti hänelle ahkeruutta, sinnikkyyttä ja hyvää yleissivistystä. Isoäiti oli tehnyt uran opettajana, mutta hän oli kotoisin Pyreneiden vuoristokylästä eikä hänen oma äitinsä osannut lukea. Oppimisen ja opiskelun tärkeyden hän istutti Emmanueliin joka olikin poikkeuksellisen lahjakas koululainen. Isoäiti sai hänet kiinnostumaan kirjallisuudesta, taiteista ja filosofiasta ja hän keskusteli jo kaksitoistavuotiaana aikuisten kanssa filosofian kysymyksistä. Harvinaista oli, että tämä poikkeuksellinen lahjakkuus oli myös sosiaalisesti erittäin taitava. Hän oli aina iloinen ja hymyilevä ja suhtautui muihin ihmisiin empaattisesti ja suurella kiinnostuksella. Näiden avujen lisäksi hän on aivan huippupianisti jonka tarkoitus nuorempana olikin ryhtyä konserttipianistiksi. Erinomaisen opiskelumenestyksen jälkeen hän pääsi yliopiston käytyään arvostetun, iäkkään filosofin assistentiksi ja se vaihe elämästä opetti hänelle lisää ihmisenä olemisesta. Pääaineena yliopistossa hänellä oli talous ja maailmankauppa joka onkin nyt tarpeen, että Ranskan budjetti saadaan taas kohdalleen.

Vaikea rakkaussuhde

Emmanuel Macron joutui todella taistelemaan, että hän sai vaimokseen Brigiten. Oli suuri skandaali, että kuusitoistavuotias poika rakastuu yli nelikymppiseen kolmen lapsen äitiin. Yksi tyttäristä oli Emmanuelin luokkatoveri ja Brigitte itse veti koulun näytelmäkerhoa. Emmanuel ei antanut periksi eikä välittänyt yleisestä mielipiteestä ja he avioituivat 2007. Emmanuelin läheiset sanovat etteivät voineet kuvitellakaan hänelle oman ikäistä tyttöystävää, koska he oli jo niin älyllisesti kehittynyt ettei keskustelu nuorten naisten kanssa olisi häntä tyydyttänyt. Brigitte onkin säteilevän upea nainen joka on valloittanut ranskalaiset. Hän ei ole jäänyt taustalle niin kuin Ranskan presidentin rouvilla on ollut aiemmin tapana vaan kulkee rohkeasti miehensä rinnalla eri tapahtumissa. Brigiten pukeutuminen on tehnyt suuren vaikutuksen muotitietoiseen kansaan ja hänen tyylinsä on nimetty porvarillisen boheemiksi eleganssiksi rockvivahteella. Luettuani tämän kirjan odotan tältä pariskunnalta ja varsinkin itse Macronilta paljon. Hänellä on mahdollisuus ja kyky uudistaa Ranskan politiikkaa ja
sitä kautta vaikuttaa koko Eurooppaan. Uskon, että hänestä tulee aikamme tärkein valtiomies joka voi tehdä paljon hyvää. Näen hänessä johtajan joka on ensisijaisesti ihminen eikä poliittinen nukke. Toivottavasti aavistukseni osuu oikeaan.

P.S Muistattehan, että tänään on viimeistä päivää voimassa Tähtitarjous Multivitamin Power Serum NYT 89€ (119€). Tämä yksi tuubi riittää tehoseerumiksi yökäyttöön noin kolmekuukautta eli melkein koko kesän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti