lauantai 5. toukokuuta 2018

Varo kesän ensiaurinkoa

Yleensä auringon polttamat mistä minä kuulen tapahtuu alkukesän ensimmäisinä aurinkoisina päivinä. Pitkän talven jälkeen ei muistakaan miten polttava aurinko on ja halu siitä nauttimiseen on suuri. Olkaa siis varovaisia tässä toukokuun auringossa

Käytä aurinkosuojaa myös kotipihassa

Taas kertaalleen varoitan tästä, että aurinko polttaa kotipihan puutarhahommissa yhtälailla kuin rantamökin laiturilla löhöillessä. Toivoisin kovasti, että pystyisin lopun työurani aikana opettamaan ihmiset ymmärtämään miten aurinko polttaa myös hyötyliikunnassa. Vieläkin yli puolet yli viisikymppisistä asiakkaista vastaa minun aurinkovalistukseeni etteivät he koskaan ota aurinkoa. Kysyn, että kuka nuo pihahommat ja muut ulkotyöt tekee. Vastaus on, että he rakastavat puutarhaa ja kykkivät siellä monta tuntia päivässä eikä heillä ole aikaa ottaa aurinkoa. Omasta mielestään suojavoidetta ei tarvita, kun ei ole ulkona auringon ottamista varten. Tämä on minusta ihan raivostuttavan nurinkurinen käsitys. Mistä se aurinko tietää ollaanko sitä ottamassa vai muuten vaan seisoskellaan pihalla. Iho palaa takuulla kummassakin tapauksessa. Kaikkien aikojen paras aurinkovoide on Dermalogican Protection Sport sk 50 joka käy sekä kasvoille, että vartalolle. Siitä pitää koko perhe, koska se on niin ihanan ohut ja hyvin imeytyvä.

Amerikkalaiset uv-suojavoiteet ovat parhaita

Aurinkovoiteita valitessanne muistakaa tämä, että amerikkalaiset aurinkosuojavoiteet ovat aivan omassa kastissaan loistavan laatunsa takia. Meille on tulossa toinen amerikkalainen hoitotuotesarja Dermalogican rinnalle ja sen jälkeen meillä on Suomen paras valikoima aurinkovoiteita. Amerikassa kaikki uv-suojalliset voiteet katsotaan lääkeaineiksi ja niiden vaatimukset ovat hyvin tiukkoja. Aurinkovoiteiden suojakertoimet pitää takuulla paikkansa ja voiteiden raaka-aineet ovat erittäin korkeatasoisia ja sopivat myös herkkäihoisille. Näinhän ei valitettavasti ole eurooppalaisessa kosmetiikassa. Eu:n kosmetiikkalaki tulee varmaan pian muuttumaan tältä osin ja silloin moni tuote jää markkinoilta pois ellei niitä korjata. Moni jostain syystä luottaa apteekkikosmetiikkan aurinkosuojatuotteisiin, mutta ne ovat laadultaan yleensä markkinoiden heikoimpia. Kannattaa tarkistaa sisällysluettelo ja jos siellä on nimet mineral oil, tai liquid parafin jättäisin ne ostamatta. Juuri nuo mineraaliöljyt tekee voiteesta paksun, huonosti imeytyvän ja helposti ihoa tukkivan.

Kasvoille aina uv-suoja

Tärkeimpiä asioita jolla voi ihon vanhenemista hidastaa on auringon välttäminen. Uv-säteily vanhentaa aivan kaikkien ihoa, mutta kaikki eivät saa ihosyöpää, onneksi. Meidän eniten myydyin kesäajan päivävoide on Dynamic Skin Recovery sk 50 (119€), joka on hyvin imeytyvä hoitovoide päiväksi. Samalla siinä on ihon kimmoisuutta ja vahvuutta ylläpitäviä raaka-aineita. Toinen suosikkituote on SkinPerfect Primer sk 30 joka on monelle kesäajan meikkivoide. Värillinen päivävoide Sheer Tint sk 20 on kolmetuotetta yhdessä tuubissa eli cc-voide. Se on hyvä kosteusvoide, siitä saa iholle kauniin kevyen värin ja samalla se suojaa ihoa auringolta. Kesällä sen alle ei tarvitse kosteusvoidetta laittaa vaan se käy yksinäänkin. Talvemmalla meillä on niin kuivaa, että silloin suosittelen kosteusvoiteen Sheer Tintin alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti