keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Säännöllinen ihonhoito tuottaa tulosta

Näin keväisin meillä käy muutamia sillä tavoin vakioasiakkaita, että he käyvät kasvohoidossa kerran vuodessa ja yleensä keväisin. Tottakai olen oppinut tuntemaan heidät hyvin, koska he ovat olleet asiakkaita jo parikymmentävuotta. Heidän kohdallaan yritän aina parasta mahdollista, että saisin heidät motivoitumaan ihonhoidosta. Nalkuttaa ja syyllistää en missään nimessä halua, mutta yritän perustella hyvin miksi ihoa kannattaa hoitaa säännöllisesti.

Säännöllinen hoito hidastaa vanhenemista

Yleensä asiakkaat jotka käyvät harvakseltaan kasvohoidossa valitsevat hoidon ajankohdan juuri kevääksi. Kevät onkin tärkeä ajankohta hoitaa iho kuntoon talven jäljiltä. Tietysti pitäisi pyrkiä siihen ettei ihon kunto romahda talven aikana ja säännöllisillä kasvohoidoilla päästäänkin siihen. Suurin osa asiakkaistamme on näitä vakioasiakkaita jotka käyvät 10-12 kertaa vuodessa kasvohoidossa ja heille ei juurikaan vuodenajan vaihtelut vaikuta. Oikeastaan meidän asiakkaat voidaan jakaa kahteen ryhmään eli niihin jotka ovat motivoituneen itsensä hoitamiseen ja noudattavat ammattilaisen ohjeita ihonsa hoidossa. Sitten on nämä kerran vuodessa kävijät joiden iho pitäisi saada puolessatoistatunnissa kuntoon. Turhauttavaa on hoitaa samaa ihmistä parikymmentävuotta kerran vuodessa, kun ihon tilanne on aina sama. Kasvohoidon vaikutus näkyy hoitamattomassa ihossa selvästi, mutta se loppuu lyhyeen, koska kotihoidolla ei sitä jatketa. Mitään pitempi aikaista vaikutusta ei tapahdu ja iho kuivuu ja rypistyy vauhdilla. Tiedän, että osasyy on meissä, kun emme pysty asiakasta vakuuttamaan hoidon tärkeydestä. Yleensä suurin syy on vanhakantaisessa ajattelussa ja ennakkoluuloissa. Vieläkin naiset pelkäävät olevansa itsekäitä ja turhamaisia, jos hoitavat itseään ja ulkonäköään. Yleensä heillä on perhepiirissä ihmisiä, joko äiti, tai puoliso jotka paheksuvat kosmetologilla käyntiä, tai luulevat ettei hoidot vaikuta. Minusta on kummallista, että joku täysin työstäni tietämätön voi sanoa syvällä rintaäänellä ettei hoitamisesta ole mitään hyötyä. Miten se edes olisi mahdollista. Ihminen menee jo kuuhunkin, mutta ei osaisi kehittää vaikuttavia ihonhoitotuotteita, jos näin ajattelee pitäisi pysähtyä miettimään kukakohan nyt on väärässä. 

Hoitamattomuus näkyy ihossa

Hoitamattomuus näkyy ihossa aivan selvästi ja mitä vanhemmaksi tullaan sitä enemmän se näkyy. Erot ovat huomattavat jo viisikymppisenä hoidetun ja hoitamattoman ihon välillä. Hyvin hoidettu iho rypistyy ja veltostuu huomattavasti hitaammin kuin hoitamaton iho. Näen sen konkreettisesti yli seitsemänkymppisissä asiakkaissani jotka näyttävät viisitoistavuotta nuoremmilta kuin ikä kertoo. Hoitamattoman ihon kunto romahtaa täysin noin viisikymppisenä, kun vaihdevuodet alkaa ja estrogeeni vähenee. Säännölisellä hoidolla pystytään hidastamaan huomattavasti ihon rypistymistä, ohentumista ja veltostumista jotka aiheutuu estrogeenin loppumisesta. Yleensä hoitamaton viisikymppinen iho on kirjavan harmahtava ja pigmenttiläiskiä on paljon. Ihon eläväkerros ohentuu ja kerää pinnalle paksun kerroksen harmaata kuollutta solukkoa. Suuri määrä kuollutta solukkoa hilseilee pois ja ihon pinta näyttää epämääräiseltä, kun siinä on selvä hilsekerros. Harmaan kellertävä ihon väri vanhentaa ja iho on myös ryppyisempi, koska se on veltostunut ja ohentunut nopeaan tahtiin. Tuo estrogeeni häipyy noin 2-4 vuodessa ja sinä aikana ihon tilanne romahtaa. 

Yksittäisen kasvohoidon vaikutukset

Yksikin kasvohoito auttaa paljon, jos sen vaikutuksia ylläpidetään hyvällä kotihoidolla. Valitettavasti ihmiset jotka käyvät harvakseltaan kosmetologilla eivät ihoaan hoida kotonakaan. Yleensä heidän käsitys tästä yhdestä kasvohoitokerrasta on, että se on ihonpuhdistus. Mehän emme tätä mustapäiden metsästystä tee, jos kyse on yli viisikymppisestä kuivaihoisesta asiakkaasta. Heillä ei yksinkertaisesti ole mitään mustapäitä eikä niiden poistamisesta kerran vuodessa olisikaan mitään hyötyä. Yleensä iho on huutavan kuiva ja hilseilevää solukkoa on paksu kerros. Yleensä tuo paksu hilsekerros saadaan lähes kokonaan pois yhdelläkin hoitokerralla. Kuitenkin iho tuottaa kuollutta solukkoa jatkuvasti ja tilanne palautuu ennalleen 4-6 viikon kuluttua. Ihoon imeytyy kosteutta ja muita hoitoaineita hyvin, kun hilseily on poissa. Yleensä nämä asiakkaat pitävät kuivan kiristävää ja kutisevaa olotilaa ihon normaaleina tuntemuksina eivätkä yhdistä sitä hoitamattomuuteen. Yksittäisen kasvohoidon jälkeen iho on sileämpi, kuulaampi ja paremman värinen. Pienet kuivuudesta johtuvat pintarypyt siloittuvat ja iho tuntuu pehmeältä ja sileältä. Hyvät tuntemukset ja ihon ulkonäön muutos on paljon suurempi huonossa kunnossa olevalle iholle. Siksikin ihmeteltävää on miksi hoitoa ei uusita, kun yleensä he ovat todella tyytyväisiä tulokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti