lauantai 19. toukokuuta 2018

Voice massage laukaisee lihasten jännitystiloja

Kasvohoitoja tehdessä huomaa monta asiaa ihmisen fysiikassa ja yleensä terveyden tilassa. Kerron aina mitä asiakkaan käsittelyssä tunnen ja pyrin neuvomaan eteenpäin niiden asioiden kanssa mihin kosmetologi ei voi vaikuttaa. Purentaongelmat ja yönarskuttelu on tyypillinen vaiva minkä havaitsen kasvohoitoa tehdessäni. Niihin vaivoihin yleensä auttaa fysioterapeutin tekemä Voice massage.

Purentaongelmat aiheuttaa lihasjännityksiä

Nykyisin jo nuoremmalla väellä on tehty oikomishoitoja jotka vähentävät purentaongelmia, mutta moni keski-ikäinen kärsii niistä vaivoista vieläkin. Niilläkin joilla purenta on aivan kunnossa voi hampaiden narskuttelu nukkuessa vaurioittaa hampaiden pintaa ja kiristää lihaksistoa. Pitkäaikaiset vaivat aiheuttaa kiputiloja leukanivelissä, rintakehässä ja kaularangassa. Lihasjännitykset taas laukaisevat päänsäryn, hartiakivut ja erilaiset puutumisongelmat. Hyvin yleistä on, että lihasjännitykset ovat syynä äänihuulten ongelmiin ja hankaloittaa puhetyöläisten elämää. Jotkut myös kertoo ahdistavasta ja tukehduttavasta tunteesta kaulan alueella jonka syy voi olla lihasten kireys. Nämä kaikki vaivat ovat sillä alueella mihin kasvohieronta kohdistuu ja tuntiessani jotain erityistä kireyttä kerron sen aina asiakkaalle. Pidän velvollisuutena, että kerron asiakkaalle, jos tunnen jotain erilaista hierontaa tehdessäni ja kysyn onko asiakas siitä tietoinen. Tiedän, että pieni määrä asiakkaista suuttuu ja loukkaantuu siitä eivätkä tule enää uudestaan meille kasvohoitoon. Tiedostan hyvin tämänkin käyttäytymistavan, mutta senkin uhalla kerron mitä hieroessani tunnen. Toivon myös, että asiakkaat kertoisivat minulle hoidon alussa, jos heillä on esimerkiksi suurentunut kilpirauhanen. Tunnistan se jo ensimmäisessä alkupuhdistusvaiheessa ja minun ei tarvitsisi miettiä miten asian kerron, jos asiakas siitä ei itse tiedä. Mitä mieltä lukijat ovat? Onko teistä loukkaavaa, jos kerron suurentuneesta kilpirauhasesta, tai jännityksestä leukanivelissä kasvohoitoa tehdessäni?

Voice massage auttaa moneen vaivaan

Voice Massage ei ole kovin yleinen hierontamenetelmä ja tietääkseni kukaan fysioterapeutti ei tee sitä Hämeenlinnassa. Voice massagen on kehittänyt suomalainen fysioterapeutti Leena Koskinen kahdeksankymmentäluvulla ja se on ollut erinomainen hoitomenetelmä laulajille, näyttelijöille ja muille puhetyöläisille. Sillä on vaikutusta moneen muuhunkin ylävartalon kireyteen ja itse kokeilin sitä kymmenisenvuotta sitten, kun sitä vielä Hämeenlinnassa tehtiin. Voice Massage kohdistuu myös suun sisäpuolelle jolloin fysioterapeutti työntää hansikoidun kätensä, tai sormet suuhun ja venyttää poskien lihaksia. Se tuntuu ihmeen hyvältä varsinkin, jos purenta jännittää pahasti leukaniveliä. Itselläni leukanivelet ovat jo hiukan kuluneet ja estääkseni sen pahentumista lihasjännitystä pitäisi vähentää. Iän myötä kuluneet leukanivelet kipeytyvät ja pahimmassa tapauksessa menevät helposti pois sijoiltaan. Suosittelen lämpimästi, että Voice massagea kannattaa kokeilla, jos kertomani vaivat ovat vähänkin tuttuja. Sain myös Voice massagen tekijältä hyvän ohjeen suunympärys-ja poskilihasten venyttelyyn. Avataan suu niin suureksi kuin saadaan ja pidetään se auki hitaasti kymmeneen laskien. Tätä tehdään kymmenen kertaa aamulla ja illalla. Joskus innostun tekemään sitä autossa töihin ajellessani ja se onkin hyvä joutohetki tällaiseen ellei juuri liikennevaloissa ole suu ammollaan. 

2 kommenttia:

 1. Hei
  Ihan huippu-upeaa, että olet ottanut iSClinicalin tuotevalikoimaasi!
  ISClinicalia on vaikea löytää mistään ja ulkomailta ei sarjaa toimiteta Suomeen, joten mahtavaa että sitä on kohta saatavilla verkkokaupastasi.
  Jaksaisitko kertoa seuraavien tuotteiden hinnat:
  Cleansing complex, Reparative mosture lotion sekä Youth eye complex?
  Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kiva huomata miten innoissaan asiakkaat ovat iSClinicalista ja hämmästyttävän moni tuntee sarjan jo hyvin. Sitä on tuotu Suomeen vuodesta 2016, mutta vasta tänä talvena Dermalogicaa käyttävät hoitolat ovat ottaneet sen myyntiin. Suomessa ei tosiaan saa iSClinicalia mistään verkkokaupasta joten meidän verkkokauppa palvelee mielellään kaikkia iSClinical asiakkaita.
   Cleansing Coplexin hinta on 49€, Reparative Moisture Lotion 99€ ja Youth Eye Complex on 115€ ja kaikki ovat yhtä riittoisia kuin Dermalogicakin. Eikä meidän verkkokaupassa mene posti-tai toimituskuluja. Pyrin saamaan kaikki tuotteet verkkokauppaan 4.6 menessä.

   Inkeri

   Poista