lauantai 20. lokakuuta 2018

Barrikaadit peliin

Viimeistään nyt pitäisi huomioida, että iho tarvitsee enemmän suojaa ja hoitoa kuin kesäsäässä. Kosteuden haihtuminen kuivaan sisäilmaan vaikuttaa todella paljon ihon kuntoon. Siksi pitääkin käytössä olla tuote joka luo suojaavan barrikaadin ihon ja ulkoisen rasituksen väliin.

Talvitakki iholle

Tuttu ja hyvä hoitotuote tähän vuodenaikaan on Dermalogican Barrier Repair (69€) jota ilman ei kunnialla selviä Suomen talvesta. Sitä voi vahva ja rasvainen iho käyttää ihan hoitovoiteena yöksi ja päiväksi ja muualla maailmaa se onkin käytössä sillä tavoin kaikilla ihotyypeillä. Meidän säätila on niin rasittava, että iho vaatii kaiken mahdollisen hoidon ja suojan. Parasta on laittaa Barrier Repair kaikkien muiden hoitotuotteiden päälle suojaamaan ihoa kosteuden haihtumiselta. Barrier Repair sulaa ihon pintakerrokseen ja vahvistaa ihon omaa suojabarriääriä ja estää kosteuden haihtuvuutta ja ihon ohentumista.
Tyypillisin viime talven hoitotuoteyhdistelmä, kun iS Clinicalia ei vielä ollut, oli aamulla tehotippana Phyto Replenish Oil (102€), päivävoiteena Intensive Moisture Balance (100 ml 96€) ja niiden päälle Barrier Repair.
Meikki levitetään Barrier Repairin päälle ja ensiksi kannattaa vielä laittaa SkinPerfect Primer sk 30 (85€) tai Hydrablur Primer (84€). Nämä monta ohutta hoitoainetta imeytyy jokainen eri ihokerrokseen eikä iho ole mitenkään rasvaisen, tai tahmean tuntuinen vaan kaikki hoitokerrokset imeytyvät täysin.
Tyypillisin viime talven iltahoito oli ensin Overnight Repair Serum (107€) ja yövoiteeksi Super Rich Repair (143€) ja näiden päälle vielä Barrier Repair. Pidän hyvin tärkeänä, että Barrier Repairia käytetään myös yöksi, koska iho haihduttaa paljon kosteutta makuuhuoneen kuivaan sisäilmaan.


Shield Recovery Balm myös suojaa ihoa

iS Clinicalin hoitovoide Sheald Recovery Balm (79€) on juuri sopiva hoitovoide Suomen talveen. Jo pitkään iS Clinicalia käyttäneet kosmetologit kehuvat Sheald Recovery Balmin suojaavia ominaisuuksia. Viime talven pakkaskautena helmikuussa Sheald Recovery Balm oli tarpeeksi täyteläinen ja ravitseva ettei iho rasittunut kovallakaan pakkasella. Tuon Shealdin päälle kannattaa vielä laittaa Barrier Repair joka vielä lisää hoitovoiteen suojaavuutta. Muistakaa kuitenkin ettei mikään kosmeettinenaine estä jäätymistä. Näiden hoitotuotteiden teho perustuu elvytykseen  ja kosteuden sitomiseen. Jäätymistä vähentää ainoastaan kommandopipo jonka neulos sitoo lämpöä, mutta senkin apu on rajallinen. Pitää myös muistaa, että pakkasen määrä nousee tuulen mukana. Parikin pakkasastetta saa ihon pinnan jäätymään, jos tuuli on voimakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti