lauantai 6. lokakuuta 2018

Kasvohieronta rentouttaa

Näin syksyisin asiakkaat puhuvat usein alavireisyydestä, masennuksesta ja unettomuudesta. Nythän syysää on ollut ihana, mutta siitä huolimatta pimeys tuo mielialaongelmia. Myös viidenkympin tienoilla vaihdevuosioireisiin liittyy unettomuus ja mielialamuutokset.

Iloa kasvohoidosta

Meinasin kirjoittaa otsikoksi ilosta voimaa, mutta heti tuli mieleeni, että se oli Hitlerin Saksan eräs projekti. Jo natsit siis keksi, että hyvä olo ja mielihyvä voimaannuttaa ihmistä ja heillä oli kolmekymmentäluvulla projekti Ilosta voimaa. Siinä järjestetiin kesälomia ja kylpylälomia ansioituneille saksalaisille ja se taas paransi talouselämää Saksan rantakaupungeissa. En käytä sitä slogania, mutta nykyisin jo tiedetään, että hyvinvointi on tärkeä asia ja siihen kannattaa panostaa. Tietysti aurinkoloma, tai kylpyläreissu olisi mukava katkaisu syksyyn, mutta kaikilla ei ole sitä mahdollisuutta. Suosittelen kasvohoitoa, koska siihen tarvitaan vaan vähän aikaa ja hintakin on murto-osa lomamatkan hinnasta. Kasvohoidon voi tehdä ihan sillä ajatuksella, että nyt tarvitaan mielihyvää ja rentoutumista. Tietysti Nanolift (124€) kasvohoito on erittäin rentouttava parituntinen, mutta välihoitoina voi tehdä Kasvohierontahoitoa (65€, 1 t.)joka on lyhyempi ja edullisempi. Minulla on useita asiakkaita jotka varautuvat kiireiseen työrupeamaan varaamalla säännölliset kasvohieronnat. Useimmat vakioasiakkaat käyvät Nanoliftissä 4-6 viikon välein ja he ottavat tuon Kasvohierontahoidon noin 2-3 viikkoa Nanolift hoidosta. Iho nauttii siitä, että tällainen kosteushieronta tehdään useammin sisälämmityskauden aikana ja muuten se on hyvä katkos kiireiseen elämään. 

Hyvinvointi tulee pienistä asioista

Näin vanhemmiten, kun alkaa tuntemaan itseään paremmin osaa jo varautua siihen, että pimeäaika voi masentaa. Siksi moni suunnittelee jo ajoissa itselleen pieniä mielihyvän lähteitä, että mieli ja olotila pysyisi virkeänä. Moni kertoo rauhoittuvansa kynttilöitä poltellen ja käpertyy sohvan nurkkaan viltin alle lukemaan. Toiset panostavat liikuntaan ja pilates tuntuu olevan nyt monen asiakkaani suosikkilaji. Liikunta ja rauhoittuminen sopivassa suhteessa auttaa univaikeuksiin. Luonnollisia keinoja unettomuuteen on kamomillatee, tai muut teelaadut, koska lämmin juotavakin rentouttaa. Ihan hyvä pikkulisä voi olla tämä Tähtitarjousvoide Sleep Sound Cocoon Nyt 79€ (110€) sen sisältämä lavendeli-patsuli ja santelipuuöljy vaikuttaa tuoksullaan stressihormonia vähentävästi ja kyllä moni asiakas kertoo kokeneensa tämän vaikutuksen. Lämmin jalkakylpy on hyvin rentouttava ja meillä myynnissä olevat Castelbel suihkuvaahdot (29€) sopii myös jalka-ja ammekylpyyn. Uni ei tule ,jos jalat palelee ja se on jo vanha totuus. Silloin, kun kyse on vakavasta uniongelmasta, tai masennuksesta kannattaa mennä lääkäriin, koska niihin saa apua.

5 kommenttia:

  1. Anonyymi13:23

    Ikimuistoinen kokemus minulle oli, kun työkaverini osti lahjakortin Inkerille jäätyäni leskeksi. Nyt yli kymmenen vuoden päästä olen edelleen asiakkaana ja hyvin tyytyväinen. Vastaanotto oli hienotunteista, vaikka olin silloin hänelle täysin vieras ihminen. Olen myös kiitollinen ystävilleni jotka keksivät ostaa lahjakortin. Olen nyt itse tehnyt vastavuoroisesti samaa läheisilleni joiden voimavarat ovat lopussa.

    Ehkei kaikki kauneushoitolat ole hyviä paikkoja rentoutumiseen, tai surutyöhön ellei kosmetologilla riitä taitoa myötäelämiseen. Itselleni kokemus antoi elämän uskoa siihen, että hyviäkin hetkiä on vielä olemassa.

    VastaaPoista
  2. Inkeri Valtonen23:08

    Hyvä, että olen voinut tuottaa työlläni hyviä hetkiä ja rentoutumista. Se on hyvin tärkeä osa kasvohoitoa. Se ei varmaan joka paikassa ole niin ja haetaan tuloksia pelkästään ihon ulkonäössä. Meille kasvohoito on kokonaisvaltainen työ joka vaikuttaa fyysisestä ja psyykkisesti.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi00:20

    Höpö höpö. Kuka tätä lässytystä uskoo. Menkää psykiatrille eikä kosmetologille. Täytyy olla masokisti, jos kosmetologin käsittelyssä rentoutuu. Sen lisäksi, että on muita harmin aiheita pitää vielä peitellä revittyä naamaa. Suksikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi08:50

      Höpö, höpö. Kasvot hyvin hoidettuina - ei revittyinä - ja ilme selkiytyneenä kestää paremmin elämän vaikeuksia. Koska shit happens mutta edes peilikuvaansa voi olla tyytyväinen.

      Leena

      Poista
  4. Inkeri Valtonen18:33

    Harmillista, että höpöhöpökommentin kirjoittajalla on näin huonoja kokemuksia kosmetologeista ja kasvohoidosta. Nykyisin kasvohoidossa ei puristella ja revitä ihoa ja mitään jälkiä ei jää. Olet aivan oikeassa siinä, että tällaista kasvohoito on menneisyydessä ollut ja on vielä nykyisinkin valitettavan monessa paikkaa. Itse olen hylännyt höyrytyksen ja mustapäiden kaivamisen jo 90-luvulla. Hyvällä ihonhoidolla normalisoidaan ihon toimintoja eikä metsästetä jotain yksittäisiä mustapäitä.
    Voin myös kertoa, että kasvohoidossa käynti elämän kriisien aikana on hyvin yleistä. Monet ostavat ystävilleen lahjakortteja kasvohoitoon, kun toinen on kohdannut pahoja vaikeuksia.
    En missään tapauksessa leiki psykiatria ja pitkä kokemukseni on opettanut muuttamaan puheenaihetta, jos asiakas yrittää käyttää minua terapeuttina. Se olisi hyvin tuhoisaa asiakkaalle, koska minä olen kosmetologi en psykiatri.

    Inkeri

    VastaaPoista