maanantai 29. lokakuuta 2018

Uv-suojallista päivävoidetta tarvitaan aina

Syyskuussa olimme Marin kanssa iS Clinicalin koulutuksessa, kun Suomeen tuli heidän pääkouluttaja Katrina Medina. Hän antoi hyvin selvät ja suorat ohjeet uv-suojallisten voiteiden käytöstä. Ohjeena oli, että iho suojataan aina kesät ja talvet uv-suojallisella voiteella.

Uv-säteily rypistää ja sairastuttaa ihon

Se on ollut tiedossa jo 80-luvulta lähtien, että uv-säteily aiheuttaa ihon vanhenemisen ja rypistymisen. Varmaan siihen vaikuttavat muutkin tekijät, mutta tämä uv-säteilyn vaikutus on tieteellisesti todistettu ja sen merkitys vanhenemiseen on hyvin suuri. Jokainen voi verrata pakaransa ihoa joka tuskin koskaan saa uv-säteilyä kasvojensa ihoon ja huomata miten valtava ero näillä on. Tietysti iho pitää suojata myös terveydellisistä syistä, koska uv-säteily on ainoa tiedetty syy ihosyövän syntyyn. Itse näen näitä aurinkokeratoosimuutoksia asiakkailla päivittäin. Nyt myös seuraan tätä hyvälaatuisen ihosyövän hoitoa hyvin läheltä, koska äitini kasvoja leikataan radikaalisti basaliooman takia. Hänellä on ollut ohut punatukkaisen iho ja työ on ollut maataloudessa eli ulkona suurimman osan vuodesta. Ensimmäinen leikkausviilto on silmän alta ylähuuleen ja nyt siitä pitää ottaa vielä enemmän joten toinen viilto samaan poskeen on vielä isompi. Tuntuu, että puolella yli seitsemänkymppisistä asiakkaistani on näitä ihosyövän leikkaus-ja hoitojälkiä. Uv-säteilyn vaikutus pitää saada minimiin, että myöhemmät ikäluokat säästyisivät näiltä ulkonäköön ikävästi vaikuttavilta hoidoilta. Mehän elämme vielä vanhemmiksi ja säteilyn voimakkuus on moninkertaistunut joten oletettavaa on, että aika moni lukijoista joutuu tämän kokemaan. 

Suojaa iho joka päivä

Jo vuosia on meille kosmetologeille opetettu, että jokapäiväinen ihon suojaaminen on tärkein tapa hidastaa vanhenemista. Nyt on saatu minutkin uskomaan, että marraskuunkin pimeydessä suomalainenkin tarvitsee päivävoiteen jossa on uv-suoja. Säteilyä ei ole kovinkaan paljoa näinä pimeinä kuukausina, mutta sitä on kuitenkin. Myös sisätilojen valaisimet tuottavat jonkin verran uv-säteilyä. Tältä pieneltäkin määrältä suojautuminen vaikuttaa paljon kokonaistilanteeseen. Esimerkiksi Aasiassa ruskettunut iho on täysin pannassa ja varsinkin Japanissa ja Etelä-Koreassa ihaillaan suureesti vaaleaa ja tasaista ihoa. Aasialaisessa kosmetiikassa onkin uv-suojalliset tuotteet tärkeimpiä ja ihmiset suojautuvat myös vaatteilla ja päivänvarjoilla. Olette varmaan nähneet korealaisia matkailijoita Etelä-Euroopan maissa, kun heillä on pitkät housut joiden lahkeet valuu kengän päälle. Kengät ovat umpinaiset ja puserot ovat pitkähihaisia ja korkeakauluksellisia, käsissä on käsineet ja kaiken kruunaa päivänvarjo. Ellemme nyt ihan ota tästä mallia, niin käykää mielessänne läpi onko teillä riittävä suoja kasvoille talveakin ajatellen. Meikki suojaa hyvin ja Dermalogican SkinPerfect Primer sk 30 (85€) meikinpohjustusaine tai Sheer Tint sk 20 (80€) värillinen päivävoide ovat riittävä uv-suoja talvella. Erinomainen päivävoide on iS Clinicalin Extreme Protect sk 30 (85€, iso 100ml) hoitava päivävoide herkälle ja kuivalle iholle. Tämä päivävoide sopii erinomaisesti meidän talveen muutenkin, koska siinä on hyvin paljon hoitavia aineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti