keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Perusteluja eri ihonhoitotuotteiden käyttöön

Hyvin pieni osa suomalaisista naisista hoitaa ihoaan oikeaoppisesti. Yleensä ne ketkä eivät itseään hoida ovat aina valmiita kritisoimaan ihonhoitoa ja eri tuotteiden tarpeellisuutta. Ajattelin kertoa lyhyellä tietoiskulla mikä on jokaisen päivittäin käytettävän hoitotuotteen merkitys.

Puhdistus on ihonhoidon perusta

Alkupuhdistusaine esimerkiksi Precleanse (68€) on tarkoitettu sulattaa iholta meikki ja ulkoapäin tuleva lika kuten pakokaasut ja muut ympäristösaasteet.
Puhdistusmaito-tai geeli esimerkiksi iS Clinicalin Cleansing Complex (49€) ja Dermalogican Ultra Calming Cleanser (500 ml 73€) puhdistaa ihon itsensä tuottaman lian eli talin ja hien.
Kuorinta-aine esimerkiksi Daily Microfoliant (80€) ja iS Clinicalin Warming Honey Cleanser (49€) irroittavat kuolleen solukon ja kuivuneen ihotalin ja hien tuoman kuona-aineen iholta. Tämä vaihe auttaa seuraavaksi käytettävien hoitoaineiden imeytymistä ja vaikutusta.

BT-Sonic (126€) ultraäänilaitetta käytetään yleensä puhdistustuotteiden, tai kuorinta-aineiden kanssa. Se parantaa puhdistustulosta, koska ultraäänivirran vaikutuksesta ihotali nousee huokosen pohjalta pintaan ja tukkeumien ja finnien synty vähenee. Bt-Sonic parantaa myös ihon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa joka tehostaa hoitotuotteiden vaikutusta ja ihon oma toiminta elpyy.

Iho tarvitsee puhdistusaineen ja hoitovoiteen.



Iho tarvitsee kosteutta ja suojaa

Hoitosuihke esimerkiksi iS Clinicalin Firming Mist (39€) tai Dermalogican Antioxidant Hydramist (70€) palauttaa ihon normaalin ph:n ja edesauttaa seuraavien hoitotuotteiden vaikutuksia. Tehotippa eli seerumi esimerkiksi iS Clinicalin Active Serum (89€) ja Dermalogican  Skin Hydrating Booster (107€) vaikuttaa syvempiin ihokudoksiin ja on kaikista tehokkain kotihoitoaine. Seerumeilla hoidetaan ihon ongelmat pois ja saadaan iho tasapainoon.
Silmänympärysvoide esimerkiksi iS Clinicalin Youth Eye Complex (115€) ja Dermalogican Multivitamin Power Firm (78€) ovat täsmähoitotuotteita suojaamaan ja hoitamaan ohutta silmänympärysihoa.
Hoitovoide esimerkiksi iS Clinicalin Reparative Moisture Complex (99€) tai Dermalogican Intensive Moisture Balance (100ml 96€, 50 ml 67€) suojaa ja kosteuttaa ihon pintakerroksia. Hoitovoiteet sitovat ihon kosteutta ja estävät sitä haihtumasta ulospäin ja samalla niissä on vaikutusaineita joita ihon pintakerros tarvitsee.
Auringonsuojavoiteet, esimerkiksi iS Clinicalin Eclipse sk 50 (49€) ja Dermalogican Dynamic Skin Recovery sk 50 (119€) suojaavat ihoa uv-säteilyn haittavaikutuksilta ja auttavat ihoa pysymään terveenä.
Naamiot esimerkiksi iS Clinicalin Hydra Cool Masque (95€) ja Dermalogican Multivitamin Power Recovery Masque (78€) ovat tehohoitotuotteita joita käytetään hoitamaan ihon ongelmat nopeasti pois. Naamioita käytetään tilanteesta riippuen 2-4 kertaa viikossa.  

5 kommenttia:

  1. Anonyymi10:21

    Hei!
    Mikä olisi hyvä tuote alkupuhdistukseen Is Clinicalin cleansing complexin kanssa pintakuivalle sekaiholle noin 40-vuotiaalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtoehtoja on ainakin kaksi. Jos käytät paljon meikkiä, niin silloin paras alkupuhdistusaine on Precleanse, tai Precleanse Balm ja se on oikeastaan makuasia kumman niistä valitsee. Toinen vaihtoehto on iS Clinicalin Cleansing Cream (49€) joka on täyteläinen maito ja täysin vesiliukoinen.

      Inkeri

      Poista
  2. Anonyymi12:19

    Onko tuon iS Clinicalin Eclipse sk 50 aurinkovoiteen sävyttävä versio kuinka tumma ja ihonväriin sulautuva? Sopisikohan se ympärivuoden käytettäväksi meikinkorvikkeeksi? Sellaiselle olisi käyttöä, kun nahka saa tummialäikkiä auringon ajattelustakin nykyään....

    VastaaPoista
  3. Anonyymi12:21

    iS Clinical Eclipse SPF 50+ PerfecTint Beige 100g sävytetty aurinkosuoja, tätä tarkoitin. Tekstiä lukiessani kuvittelin sen olevan tämä (korjauksena ekaan viestiini).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo iS Clinicalin värillinen Eclipse sk 50 on hyvin kevyt väriltään eikä mielestäni peitä kovin hyvin. Muutama asiakas kyllä käyttää sitä meikkivoiteen korvikkeena ja pitävät sen peittävyyttä riittävänä. Itse koen sen niin läpikuultavaksi, että se tasoittaa vaan hiukan ihon väriä. Tämä on ihan makuasia ja se on hyvin miellyttävä käytössä, jos vaan pitää peittävyyttä riittävänä. Selvästi parempi peittävyys on Dermalogican SkinPerfect Primer sk 30 meikinpohjustusaineessa. Sitä käytetään hyvin paljon meikkinä, mutta suojakerroin on tuo kolmekymppiä. Yksi vaihtoehto voisi olla käyttää tuon Eclipse sk 50 päälle kevyesti Youngbloodin riisipuuteria. Se on lähes väritön, mutta tasoittaa hiukan ihon kirjavuutta. Eclipse sk 50+riisipuuteri on kevyt ja lievästi peittävä meikki joka suojaa hyvin auringolta, mutta myös tuulelta ja pakkaselta.

      Inkeri

      Poista