torstai 11. lokakuuta 2018

Riikan fitnessharjoitukset etenee

Kerronpa vähän väliaikatietoja miten Riikka Savolaisen valmistautuminen Fitness35+ kisoihin etenee. Yhteinen projektimme on nyt kestänyt viitisen kuukautta ja alamme jo tulla ihmisenäkin tutuiksi toisillemme.


Uskomaton motivaatio

Meillähän on Riikan kanssa sponsorointisopimus niin, että minä pidän hänen ihonsa kunnossa treenikauden ajan ja hän tekee somemarkkinointia meidän yrityksestä. Olen jo alunperinkin lähtenyt tähän mukaan kokeilumielellä. En ole odottanutkaan mitään ihmeellistä asiakasvirtaa ja tietysti oma panostuksenikin on rajallinen, koska pieniyritys ei voi tehdä suuria satsauksia. Minulle on oppiminen ja kokemus tärkeää. Nyt näen miten urheilu ja fitnessmaailma toimii ja on myös mielenkiintoista nähdä miten some vaikuttaa nykyihmiseen. Riikan motivaatio tekemiseensä on ihailtava. Tähän asti hän on antanut vaikutelman, että treenit menee helposti ja ajankäyttö on hallussa. Nyt Riikalla on menossa lihasten kasvattamisvaihe ja sitten joulun tienoilla alkaa dieetti jolloin elimistöstä pitää saada kaikki rasva pois. Kisat on sitten huhtikuussa ja ellei siihen ole vielä valmista seuraava on lokakuussa. Mitenkään ei ole tullut ilmi, että näin rankka treenaaminen ottaisi koville, vaan Riikka selvästi nauttii tekemisestään.

Iho joutuu koville

Tämä on minulle mielenkiintoinen projekti, kun pystyn näin läheltä seuraamaan mitä Riikan iholle tapahtuu. Olen toisilta kosmetologeilta kuullut, että monenlaisia iho-ongelmia tulee, kun hormonitasapaino heittelehtii. Katsoin taas tv:stä dokumentin suomalaistytöistä jotka treenasivat kilpailua varten ja he todella elivät vain fitnesiä varten. Ohjelmassa sanottiin suoraan, että dieettivaihessa, kun kaikki rasva on pois kasvot näyttävät monta vuotta vanhemmilta. Sen kyllä näkikin niistä tytöistä jotka olivat parikymppisiä, mutta näyttivät yli kolmekymppisiltä. Se tulee heillä vaikuttamaan koko lopun ikää, koska kyse on niin suuresta ihorasituksesta. Kukaan heistä ei millään tavalla kertonut ihonhoidostaan, vaikka kaikki muu oli tarkasti harkittua. Mietinkin, että unohdetaanko ihonhoito täysin ja sitten ihmetellään, kun ongelmia tulee. Riikan iho on nyt erinomaisessa kunnossa, eikä sisälämmityksen aiheuttamaa kuivuuttakaan vielä ollut, vaikka olen jo joillakin asiakkailla siihen törmännyt. Pohdimme tätä Riikan kanssa yhdessä, että johtuuko tämä kuulemani ihon räjähtäminen vaan hoitamattomuudesta. Ymmärrän tietysti, että ellei ihoon mitenkään panosteta joka päiväinen hikoilu ja suihkussa käynti aiheuttaa takuulla ongelmia. Riikan kotihoito on esimerkillistä, mutta hänellä se oli jo itsestään selvyys ennen minun neuvojani. Nyt näyttää siltä ettei mitään ongelmia ole tulossakaan, mutta kerron taas myöhemmin miten tilanne etenee.

3 kommenttia:

  1. Tuo fitness on kyllä kovaa rääkkiä koko kropalle, ihokin kovalla koetuksella.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi22:42

    Aika rohkea veto yrittäjältä lähteä sponsoroimaan vielä tuntematonta urheilijaa. Olet aina ollut edelläkävijä ja keksinyt hyviä ideoita, mutta olisi kiva kuulla myöhemmin onko tästä ollut mitään hyötyä kaupalliselta kantilta.
    Yx yrittäjä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikomukseni on kirjata tarkasti mitä olen itse antanut ja mitä hyötyä olen saanut. Itselleni tämä on pilottikokemus enkä odota mitään kummallista. Jotkut ovat kysyneet mitä sitten, jos Riikka ei voita noita kisoja? Sillä ei ole minulle mitään merkitystä. Tietysti hieno asia Riikan kannalta ja toivon hänen voittoaan, mutta tähän sponsorointisopimukseen sillä ei ole mitään vaikutusta. Aion tehdä yrittäjänaisille jonkun tiivistelmän tästä projektista neuvoksi muille pienyrittäjille, jos he aikovat tehdä vastaavaa.

      Inkeri

      Poista