keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Kokemuksia metaterapiahoidosta

Kirjoitinkin jo alkukesästä, että olen pitkään seurannut metaterapiakasvohoidon menestystä eri puolilla maailmaa. Harkitsen laitteen hankkimista myös meille, koska uskon asiakkaidemme haluavan juuri tämän tyyppistä turvallista, mutta tehokasta ”ryppyhoitoa”.


Ensimmäinen kerta metaterapiahoidossa

Metaterapiahoidon ja iS Clinicalin kouluttaja Minttu Sahrman kävi meillä viime viikolla ja saimme Marin kanssa itse kokea miltä hoito tuntuu ja miltä iho näyttää hoidon jälkeen. Minä olin aivan myyty ja ellen itse olisi kosmetologi haluaisin aivan varmasti ottaa sarjahoidon metaterapiaa. Myös Mari oli innostunut hoidon vaikutuksista, vaikka hänellä ei vielä olekaan syviä juonteita niin kuin minulla. Hoito aloitettiin voidemaisella kuorinnalla joka vaikutti kymmenisen minuuttia ja tämä kuorinta ei kirvellä eikä kuumottele. Sen jälkeen aloitettiin kasvojen käsittely metaterapia laitteen hoitopäällä. Kasvoille oli ensin levitetty hoitoseerumi mikä oli vaikutukseltaan ihoa napakoittava ja kimmosäikeitä kiinteyttävä ja vahvistava. Näitä hoitoseerumeja on neljää erilaista ja niistä valitaan jokaiselle täsmätuote ihon ongelmiin. Hoitopäällä käsiteltiin kasvoja leuasta ylöspäin ja myös silmien alaluomet voidaan hoitaa ihan lähelle ripsirajaa ja kulmakarvojen alapuolelta yläluomet. Sen jälkeen käsiteltiin kaula ja decoltee. Hoito tuntui täysin erilaiselta kuin mikään aikaisemmin kokemani hoito, mutta kokemus oli miellyttävä. Lähinnä hoitopää tuntui voimakkaalta tärinältä ja laitteen ääni oli kuin mehiläisen surinaa. Sitten, kun tuntemuksiin tottui olisin voinut nukahtaa hoidossa. Nämä
tuntemukset ovat hyvin yksilöllisiä ja Mari koki jossain kohdissa voimakasta nipistelyä joka oli
melkein kivuliasta. Kipua ei kuitenkaan ole tarkoitus tuottaa vaan laitteen säädöt muutetaan jokaiselle
asiakkaalle sopiviksi.

Näkyvät hoitovaikutukset

En oikeastaan osaa sanoa mitä hoidolta odotin, mutta tulos oli kyllä näkyvä. Syvät juonteet otsassani ja kulmakarvojen välissä silisi huomattavasti ja samoin suupielten nasolabialepoimut ja myös  leuan alustan löysyy väheni. Hoito oli ehdottomasti tehokkain mitä olen koskaan kokenut. Yksittäisen hoitokerran hinta on Suomessa noin 150-170€ ja hoitoa voi tehdä yksittäin, mutta 3-5 kerran sarja antaa tehokkaimman tuloksen. Jos päädyn ottamaan meille tämän menetelmän niin näkisin, että tuollainen sarja olisi asiakkaille sopiva 1-2 kertaa vuodessa ja muina aikoina tehtäisiin Nanolift
kasvohoitoa 4-8 viikon välein niin kuin tähänkin saakka. Hoitolaite on suuri investointi ja se pitää harkita tarkoin miten ja milloin hoidot aloitettaisiin vai mitä teemme. Metaterapia on kaksivaikutteinen ja vaikutukset tulee hoitopään tekemästä elvytyksestä ja hoitoaineiden imeytymisestä syvemmälle kuin millään muulla menetelmällä saadaan. Hoitopää on muovia ja se saa aikaan näkymättömän pieniä mikrokanavia ihon päälimmäisiin kerroksiin. Nämä kanavat aktivoivat ihon omaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa ja samalla kanavien kautta hoitoaineet imeytyy syvälle. Voisi ehkä sanoa, että kyse on kasvohoidon ja plastiikkakirurgian välimuodosta. Ihoa ei rikota eikä kasvoille jää mitään jälkiä hoidosta korkeintaan lievää punoitusta muutamaksi tunniksi. Itselläni ei näkynyt yhtään punoittelua ja Marillakin vain vähän. Minä olen meistä yleensä herkempi ja ajattelin, että ohut ja kuiva ihoni reagoisi punoituksella, mutta näin ei käynytkään. Minulle ja Marille on hyvin tärkeää, että menetelmä on takuulla turvallinen ja sitä voi myös tehdä kenelle tahansa. Metaterapiaa on tehty noin kymmenisenvuotta ja nyt hoito on yli 35 maassa ja Suomessa laitteita on käytössä jo parikymmentä. Metaterapiaa ei voi verrata mihinkään muuhun jo olemassa olevaan hoitomenetelmään vaan se on aivan omaa luokkaansa. Olen todella innostunut menetelmästä ja haluaisin tarjota sitä heti asiakkaillemme, mutta näin iso asia pitää harkita tarkasti

6 kommenttia:

  1. Anonyymi07:19

    Itse menin sekaisin noista hoitojen nimistä. Mesoterapia ja metaterapia ovat kait eri hoitoja. Toisessa tehdään pieniä reikiä kasvoihin ja toisessa ei?

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10:48

    Metaterapia vai mesoterapia? Kaksi eri hoitoa?

    VastaaPoista
  3. Anonyymi17:47

    Olisi tosi hienoa, jos Hämeenlinnassakin saisi metaterapiahoitoa. Kävin entisessä kotikaupungissani sarjahoidon ja vaikutus oli jo ekalla kertaa hämmästyttävä. Sarjan lopussa lähes kaikki kyseli mitäs sulle on tapahtunut.

    Pelkäsin jo, että pitää ajella muutama satakilometriä hoitoon päästäkseni. Toivottavasti päädyt tekemään hoitoa, koska tässä on ainakin yksi varma asiakas.

    VastaaPoista
  4. Inkeri Valtonen18:05

    Kyse on kahdesta aivan eri hoidosta. Tämä metaterapiahoito mistä nyt kerroin tehdään Dermatudelaitteella. Ihoa ei rikota ja hoito on täysin turvallinen. Dermatuden hoitopäällä tehdään näkymättömiä mikrokanavia ihoon jotka parantavat hoitoaineiden imeytymistä. Menetelmällä saadaan ihon oma kollageenisynteesi vilkastumaan. Jotkut käyttävät nimitystä neulaton neulaushoito eli vaikutus menee syvemmälle kuin perinteiset kasvohoidot, mutta ilman haittavaikutuksia.
    Olen jo muutaman vuoden seurannut tämän hoidon kehittymistä. Suomessa laite on ollut käytössä parivuotta ja sitä tehdään parissakymmenessä paikassa ympäri Suomea. Dermatude on alunperin hollantilainen ja erittäin suosittu Keski-Euroopassa, mutta heidän pääkonttori on USA:ssa.
    Mesoterapia on taas yksi pistoshoitomuoto jossa ihon alle ruiskutetaan aineita ja se ei ole minua kiinnostava hoitomenelmä. Mielestäni ihonhoito pitää olla aina riskitöntä eikä kauneushoitola sovi menetelmiin missä joudutaan veren kanssa tekemisiin. Dermatudessa ihoa ei millään tavalla rikota eikä hoidosta jää mitään jälkiä ihoon.

    Inkeri

    VastaaPoista
  5. Anonyymi20:05

    Tekstin lopussa kirjoitat itse erehdyksessä mesoterapiasta:)
    Mutta siitähän ei ole kyse.

    VastaaPoista
  6. Inkeri Valtonen22:43

    Voi taivas, anteeksi! Ei ihme, että meni sekaisin metaterapiat ja mesoterapiat. Kirjoitan välillä puhelimella ja siellä on sanoilla joku ennakointipalvelu ja ellei ole tarkkana se heittää mitä sanoja tahansa. Kirjoittaessani kone tarjosi vuoron perään näitä kahta eri sanaa joten en ollut tarpeeksi tarkka.
    Korjasin nyt tuon virheen tekstiini. Nämä menetelmien nimitykset ovat niin lähellä toisiaan, että ne menevät helposti sekaisin. Kyse on kuitenkin täysin eri asioista. En ikinä tekise mesoterapiaa, tai ottaisi sitä itselleni. Metaterapia on tämä kokeilemani Dermatudehoito ja siinä ei ole mitään riskitekijöitä. Ehkä on parempi käyttää tuota Dermatudehoito nimitystä etten minä lisää sekoita näitä terapioita.

    Inkeri

    VastaaPoista