torstai 4. maaliskuuta 2021

Elämää koronan kanssa

En keksi mitään viisaita sanoja, miten voisin muita auttaa tässä koronakurimuksessa, mutta oma strategiani on sopeutua parhaani mukaan. En aio liittyä valittajien kuoroon ja päivitellä, mistä kaikesta joudun luopumaan.

Copper Inside Kuparimaski suojaa myös maskin käyttäjää viruksilta.


Korona ei ole vaikuttanut kauneushoitolaani

Eniten minulta kysytään, onko meillä asiakkaita ja miten korona on kosmetologin työhöni vaikuttanut. Voin sanoa, ettei juuri mitenkään. Kevään 2020 poikkeustilan jälkeen ei ole mitään suurempia muutoksia tapahtunut. Viime kesähän meillä oli todella kiire ja se korjasi kevään heikommat työpäivät, mutta sen jälkeen tilanne on ollut ihan normaali.
Myönnän toki, että olen tehnyt urakalla töitä saadakseni verkkokaupan toimimaan ja kehittänyt ajankohtaan sopivia hoitoja. Olen viime vuoden aikana ideoinut uusia työmenetelmiä ja kasvohoitoja enemmän kuin edellisenä kymmenenä vuotena. Se on tehnyt hyvää, että harmaat aivosoluni ovat vähän lähteneet pölyn alta liikkeelle. 
Keväästä odotan hyvää, koska on selvät merkit siitä, että osa vakioasiakkaista haluaa tulla kasvohoitoon säilyttääkseen kontakteja muihin ihmisiin ja saadakseen rytmin elämäänsä. Entistä enemmän ostetaan lahjakortteja eläkkeellä oleville, joiden ystävät haluavat tuottaa iloa läheiselleen, joka on paljon yksin kotona. Missään tapauksessa en väitä tilannetta helpoksi, koska kukaan ei tiedä, mitä kulman takana odottaa. Kuitenkin olen päättänyt selviytyä ja sopeutua ja pyydänkin apua hyviltä pitkäaikaisilta asiakkailta, että huomioisitte, miten välttämättömiä teidän hoitokäyntinne minulle ovat. 
Olen myös tehnyt sen johtopäätöksen, että en kuulu niihin kategorioihin, joissa tukia olisi mahdollista  saada ja siksi olen päättänyt selviytyä omin voimin hyvän asiakasverkoston avulla. Siitä rahasta, mikä kauneushoitolan kassaan kilahtaa, lähtee suurin osa muihin paikallisiin yrityksiin. Esimerkiksi kirjanpitoon, siivoukseen, ”nettipäällikölle”, pesulaan, ruokakauppaan, painotaloon, somisteiden ostoon kangaskauppaan, kukkakauppaan, pakkaustarviketukkuun, konttoritukkuun yms. Eli en siirrä kassavirtaani Caymansaarille odottelemaan aikaa parempaa. :)


Asiakkaiden turvallisuus on ykkösasia

Meillä asioineet tietävät, että hoitolassa myyntitilassa ja odotustilassa on avaruutta sen verran, että turvavälien pitäminen onnistuu hyvin. Nyt koronan aikana pyrin pitämään asiakkaiden välillä sen verran taukoa, että toinen on ehtinyt jo lähteä. Näinhän se ei ole aina mahdollista, mutta asiakkaat pysyvät hyvin 4-5 metrin päässä toisistaan, jos toinen pukee eteisessä ja toinen oleilee odotustilassa. 
Itse olen jo marraskuusta käyttänyt KUPARIMASKIA (19€), joka suojaa sekä käyttäjäänsä että vastapuolta. Yleensä lähes kaikki asiakkaat luopuvat suusuojasta vasta hoitohuoneessa, niin siitäkään syystä ei tule riskitilanteita. 
Käsidesiä meillä on saatavilla heti eteisessä ja kassapöydällä. Pintojen pyyhkimiseen käytän kotimaista PUREVIN (13€) desinfiointiainetta, jonka vaikutus kestää viisi tuntia. Se on helpottanut suuresti kassapöydän pintojen ja ovenkahvojen pyyhkimistä, kun riittää, että se tehdään pari kertaa päivässä.  
Olen itse ottanut vakavasti tämän sulkutilan, enkä juurikaan liiku missään. Elämä on ollut jo pitkään töihin ja ruokakaupan kautta kotiin akselilla. Myös vanhojen vanhempieni takia kontaktini ovat pudonneet minimiin, koska en halua olla taudin tartuttaja heille.
Aivan ihana henkireikä ja elämänilo on meidän kotona oleva seitsemän kissan lauma. Pikku Winstonkin hömpsöttää joukon jatkona, vaikka se ei aina edes tiedä, mistä on kysymys. ;)



Tämän hetken Tähtitarjoukset:

Dermalogica PHYTO REPLENISH BODY OIL NYT 45€ (norm.56€) kuivaöljy vartalolle ja iS Clinical EYE COMPLEX NYT 79€ (norm.95€) silmänympärysvoide herkälle iholle.



Joko olet liittynyt postituslistallemme? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti