lauantai 13. maaliskuuta 2021

Öljytöntä kosteutta iholle

Tänä talvena kaikkien iho on kaivannut kosteutta. Joillekin kuivuuden aiheuttaa suusuoja, toisille stressi ja tällainen normaali talvisää myös kuivattaa. Hoitotuotteiden tulee olla kosteuttavia, vaikka iho olisikin rasvainen, koska rasva ja kosteus ovat kaksi aivan eri asiaa.

Dermalogican Calm Water Gel on virkistävän kevyt, mutta tehokkaasti kosteuttava.

Öljyjä on monenlaisia

Monelle on jäänyt kammo menneisyyden paksuista voiteista, joissa oli paljon mineraalirasvaa tai -öljyä eli yksinkertaisesti sanottuna vaseliinia. Nämä mineraalirasvat eivät ole vesiliukoisia ja siksi ne voivat jäädä puhdistuksen jälkeenkin ihon pintaan tukkimaan huokosia. Moni asiakkaani on saanut näistä voiteista niin kamalia kokemuksia, etteivät halua ihonsa lähelle mitään öljyä. 
Tietysti rasvaiselle ja sekaiholle ei ole tarvekaan käyttää mitään öljypitoisia tuotteita, mutta kosteutta puuttuu rasvaiseltakin iholta. Vaikutusaineissa voi olla kasviöljyjä, jotka ovat vesiliukoisia ja soveltuvat hyvin rasvaisellekin iholle, joten kaikkia öljyjä ei pidä niputtaa yhteen. Ainoastaan ne tuotteet, joiden inci-listassa lukee mineral oil tai liquid parafin, kannattaa jättää rasvaisella iholla käyttämättä. 
Ymmärrän ihan hyvin, että jos on lukuisia kokemuksia jonkun vaikutusaineen aiheuttamasta ärsytyksestä, ei sellaista todellakaan halua käyttää, eikä edes pidä käyttää. Kyse voi kuitenkin olla jostain toisesta ainesosasta kuin öljystä. Esimerkiksi meidän myymien merkkien öljyiksi nimetyt raaka-aineet ovat yleensä hyvin pieni vaikutusaineosa ja ne eivät yleensä aiheuta samaa reaktiota, kuin tukkivat mineraaliöljyt. Tosin meiltä löytyy lukuisia ihania tuotteitta, mitkä eivät ole öljyä nähneetkään ja niistä kannattaa valita tähän hetkeen hoitoaineet.


Rakastettu tuote Calm Water Gel

Nykyisin saan hyvin usein kiitosta Dermalogican CALM WATER GEListä (46€), jonka olen nimennyt vesivoiteeksi. Tuubista otettaessa se vaikuttaa geelimäiseltä voiteelta, mutta kasvoille levitettäessä se sulaa  ihoon kuin vesi. Toki Calm Water Gel sisältää runsaasti kosteutta ja se sopii aivan kaikille ihotyypeille. Sen kanssa seerumiksi soveltuu hyvin ULTRA CALMING SERUM CONCENTRATE (58€) tai SKIN HYDRATING BOOSTER (65€). Skin Hydrating Booster sisältää runsaasti kosteuttavaa hyaluronaattia eli hyaluronihappoa, joka on kosmetiikan tunnetuin kosteuttava vaikutusaine. Rasvainen akneihokin voi tätä käyttää silloin, jos iho jostain syystä kuivuu ja hilseilee. 
Ultra Calming Serum Concentrate on taas lievästi herkälle ja punoittavalle iholle hyvä hoitoaine, joka antaa suojaa ulkoista ärsytystä vastaan. Esimerkiksi ruusufinniin se on todella hyvä rauhoittava apu ja sen päälle Calm Water Gel. Tätä Calm Water Geliä voi käyttää minkä tahansa iS Clinicalin, Dermalogican tai Dermatuden hoitoaineen kanssa yhdessä, koska niissä on samantyyppinen voidepohja. 








Joko olet liittynyt postituslistallemme? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti